Joulu
Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Joulukalat houkuttelevat juhlapöydässä

Joulukalat houkuttelevat juhlapöydässä

Erilaiset graavikalat, sillit ja silakat ovat perinteisimmät joulukalat. Monipuolinen kalapöytä kuuluu useimman jouluperinteisiin. Kylmät kalaruoat voi tarjota omana aterianaan tai joulupöydän juhlavana alkuruokana.

Kata joulukalat runsaaksi ja houkuttelevaksi kalapöydäksi

Nosta graavi- ja kylmäsavustetut kalat pakkauksesta tarjoiluvadille ja koristele houkuttelevaksi sitruunalla, limetillä ja yrteillä. Perinteinen graavilohi tai graavisiika saa uuden ilmeen, kun tarjoilet sen katajanmarjavoilla tai limettiöljyllä sivellyn pienen leipäviipaleen päällä.

Kylmät kalaruoat ovat tarjottavina kiitollisia, sillä useiden marinoitujen ja suolattujen kalojen valmistelut voi ja täytyykin tehdä hyvissä ajoin. Esimerkiksi lohen graavaus onnistuu myös itse tekemällä.

Valitse kalapöytään ihanimmat kalaherkkusi: graavattu lohi, lipeäkala sekä joulusillit ja joulusilakat. Myös savukirjolohifilee ja savusiika houkuttelevat herkkusuita kalapöydän ääreen. Savukala  on myös varma valinta, jos pöydän ääressä on lapsia. Keitä lisäksi kattilallinen höyryäviä perunoita ja viipaloi tarjolle tummaa Pirkka saaristolaisleipää.

Joulusillit ja -silakat joka makuun

Joulusillit maistuvat mätimajoneesin kanssa, rapumarinoituna tai sipulilla höystettynä. Poimi mieluisin maku kaupan sillivalikoimasta tai paloittele ja mausta sillifileet itse. Kokeile tänä jouluna vaikkapa wasabisilliä, tillisilliä ja lasimestarin silliä. Mainioita makuyhdistelmiä vaikkapa joulun alkuruokapöytään. 

Ja kyllähän silakkakin ansaitsee paikkansa joulupöydässä! Valitse mielitekosi mukaan sitruunalla ja valkosipulilla tai katajanmarjoilla maustettua silakkaa tai vanhanajan maustesilakkaa. 

Lisää maukkauta kalareseptejä löydät K-ruoka.fin reseptihausta.