Kata joulukalat runsaaksi ja houkuttelevaksi kalapöydäksi
Kylmät kalaruoat ovat tarjottavina kiitollisia, sillä useiden marinoitujen ja suolattujen kalojen valmistelut voi ja täytyykin tehdä hyvissä ajoin. Esimerkiksi lohen graavaus onnistuu myös itse tekemällä.
Jos et ehdi itse graavata, kaupasta saa mainioita valmiita graavikaloja! Nosta kalat pakkauksesta tarjoiluvadille ja koristele houkuttelevaksi sitruunalla, limetillä ja yrteillä. Perinteinen graavilohi tai graavisiika saa uuden ilmeen, kun tarjoilet sen katajanmarjavoilla tai limettiöljyllä sivellyn pienen leipäviipaleen päällä.
Savukala on myös varma valinta, jos pöydän ääressä on lapsia. Keitä lisäksi kattilallinen höyryäviä perunoita ja viipaloi tarjolle tummaa Pirkka saaristolaisleipää.
Graavilohet ja -siiat:
Joulun sillit:
- Lasimestarin silli
- Glöginmakuinen silli
- Sillikaviaari
- Sinappisilli
- Mustaherukkasilli
- Piparjuurisilli
- Inkiväärisilli
- Smetanasilli