Joulun kalapöytä

Joulun kalapöytä

Erilaiset graavikalat, sillit ja silakat ovat perinteisimmät joulukalat. Monipuolinen kalapöytä kuuluu useimman jouluperinteisiin. Kylmät kalaruoat voi tarjota omana aterianaan tai joulupöydän juhlavana alkuruokana.

Helppo kalapöytä: kata valmiit joulukalat

Juhlavan kalapöydän antimet löydät valmiina K-ruokakauppojen palvelutiskiltä ja valmiina hyllyistä. Joulun kalat voi tilata monesta kaupasta ennakkoon. Seuraa oman K-kauppasi ilmoituksia tai kysäise suoraan kalatiskiltä!

Lohta, siikaa vai molempia?

Kotimaista Pirkka-kirjolohta löydät kalahyllyltä tuoreena fileenä, graavina sekä kylmä-ja lämminsavulohena. Loimulohta ja erilaisia savukaloja löydät myös kalatiskiltä. Myös siika sopii mainiosti juhlien kalapöytään. Pirkka Parhaat kylmäsavusiika on hienostunut herkku, jota kelpaa nauttia saaristolaisleivän tai -limpun päällä. Kalatiskiltä graavisiian voi hankkia myös valmiiksi siivutettuna.

Älä unohda silliä ja silakkaa

Silli ja silakka ovat kalapöydän vakiovieraita. Pirkka Parhaat mango-jalapenosillin ja Pirkka Parhaat rapumarinoidun sillin herkulliset kastikkeet hurmaavat nekin, joille silli ei yleensä ole ykkösjuttu. Raikkaat, etikalla marinoidut Pirkka Parhaat katajanmarjasilakkafileet ovat niin ikään tyylikäs valinta kalapöytään.

Mäti antaa viimeisen silauksen

Kirjolohen- tai muikunmätiä löydät palvelutiskiltä, mutta myös pakastealtaasta löytyvä Pirkka Parhaat suomalainen muikunmäti on erinomainen valinta. Kokeile mädin lisäksi myös kasvisvaihtoehtoa: musta Cavi-art on kasvipohjainen merilevävalmiste, jota voi käyttää mädin tapaan. Halutessasi voit tarjoilla mädin Pirkka Parhaat blinien kanssa. Viimeistele annokset smetanalla, punasipulilla ja tuoreella tillillä.

Joulun kalapöytä 2021 kuvitus

Jos haluat tehdä joulukalat itse..

Graavilohet ja -siiat:

Klementiinigraavattu kirjolohi kuvitus Kuvassa: Klementiinigraavattu kirjolohi

Joulun sillit:

Sillileipä 2021 Kuvassa: Sillileipä

Joulun mätiruoat:

Mäti kuvitus