juhannustaiat-header-image

Juhannustaiat kesäyöhön

Päivitetty 13.5.2024

Keskikesä on taianomaista loputtoman valon aikaa – heittäydy siihen juhannustaikojen merkeissä. Vaikka monia perinteisiä juhannustaikoja onkin tunnettu jo vuosikymmeniä, aina välillä tulee myös uusia juhannustaikoja, jotka innostavat ihmisiä kokeilemaan onneaan ja saamaan vihiä tulevasta.

Juhannusheilako hakusessa?

Eikö se oikea ole vielä kävellyt vastaan? Kokeile näitä taikoja, ja ehkä uusi puolisosi löytyy jo ennen juhannuspäivän aamua!

1. Katso kaivoon, lampeen tai lähteeseen juhannusyönä, alasti, ja näet tulevan puolisosi. 2. Laita juhannusyöksi sitomaton vihta tyynyn alle ja näet unessa tulevan puolisosi sitovan sen. 3. Sido kukkaseppele yhdeksällä heinällä, aseta se tyynyn alle juhannusyöksi ja näet unessa tulevan puolisosi. 4. Pue vasemman jalan sukka juhannusyöksi väärin päin jalkaan ja näet unta tulevasta puolisostasi. 5. Poimi seitsemän erilaista kukkaa, seitsemältä eri niityltä, aseta kimppu tyynyn alle juhannusyöksi ja tuleva puolisosi tulee tervehtimään unessasi.

Onko kiire naimisiin?

Olitpa sitten neito taikka herra, ja halajat avioliiton auvoiseen satamaan, ovat nämä taiat siihen oiva apu.

1. Kieri juhannusyönä alasti kasteisella niityllä ja saat hyvää naimaonnea. 2. Kenen suuntaan juhannuskokon savu kääntyy, se pääsee pian naimisiin. 3. Kuuntele juhannusyönä käen kukuntaa. Niin monta kertaa kuin käki kukkuu, niin monta vuotta menee, kunnes pääset naimisiin. Jos ei kuku ollenkaan, hääkellot soivat vielä samana vuonna. 4. Kysy sialta, pääsetkö naimisiin tänä vuonna. Jos sika röhkii, niin sitten pääset, jos ei, niin sitten et pääse. 5. Sido kukkaseppele ja päästä se puron vietäväksi. Jos virta vie sen pois, pääset naimisiin, jos se tarttuu kiinni johonkin, on naimaonni heikompi.

Lisää ideoita juhannuksen viettoon