Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
Juhannuksen grilliherkut

Juhannuksen grilliherkut

Hampurilaisia grillistä, grillimakkaroita ja -lihoja sekä grillattua avokadoa ja uusia perunoita. Herkulliset juhannustarjoilut, kylmä juoma ja mahtava seura ovat eväät onnistuneeseen keskikesän juhlaan.

Keskikesää ja yötöntä yötä juhlitaan juhannuksena isolla porukalla. Tarjoa juhannuksen ruokapöydässä grillattuja herkkuja, jotka on helppo syödä vaikkapa sormin. 

Juhannuksen grillilihat

Maustetut ja lihaisat grillimakkarat ovat tämän kesän grillisuosikkeja. Juhannuksena kannattaa kokeilla myös erikoisempaa herkkua: grillattua raakamakkaraa.

Grillimakkaran lisäksi erilaiset grillilihat kasvattavat suosiotaan suomalaisten grilliruokana. Tarjoa juhannuspöydässä vaikkapa flank steakia, grilliribsejä tai flatbonea

Juhannustarjoilut syntyvät myös amerikkalaistyylisestä burgeribuffetista. Valmista itse jauhelihapihvit ja lisää parilalla hampurilaissämpylöihin komea grilliraita. 

image

Kokeile näitä:

Kevennä grillatuilla vihanneksilla

Jos haluat valmistaa kevyen grilliaterian, laita grilliin tuoreita hedelmiä ja vihanneksia. Grillatuista hedelmistä valmistuu raikas jälkiruoka ja grillatut vihannekset tuovat mahtavaa lisämakua vihreään salaattiin. Grillaa juhannuksena sesongin tuoreimpia hevejä: varhaisperunaa, vesimelonia ja kukkakaalia.

image

Kokeile näitä:

Perunakin paistuu grillissä

Keitetyt varhaisperunat saavat väriä grillissä, muurikkapannulla tai parilalla. Uusia perunoita voi laittaa myös helposti syötäviin grillivartaisiin makkaran ja punaisen paprikan seuraksi.

image

Avokadon ja grilli kohtaavat

Grillattu avokado on kesän grillihitti. Puolita avokado, poista kivi ja grillaa kuorineen leikkuupinta alaspäin. Avokadon kylkeen sopii chilinen hedelmäsalsa ja grillatut kanafileet.

Juhannuksen jälkkäreitä unohtamatta

Sesongin hedelmät ja marjat sopivat erinomaisesti juhannuksen grillimenun jälkkäriksi. Tarjoa mascarponevaahdon kanssa kanssa grillattua ananasta tai valmista grillissä minisuklaakakkuja.

Kokeile näitä:

image