Juhannuksen grilliherkut

Juhannuksen grilliherkut

Herkulliset juhannustarjoilut, kylmä juoma ja mahtava seura ovat eväät onnistuneeseen keskikesän juhlaan. Inspiroidu maukkaista grilliherkuista ja löydä suosikkisi täältä.

Keskikesää ja yötöntä yötä juhlitaan juhannuksena isolla porukalla. Tarjoa juhannuksen ruokapöydässä grillattuja herkkuja, jotka on helppo syödä vaikkapa sormin. Löydä lisää ideoita ja reseptejä kesän grillaukseen!

Juhannuksen grillilihat

Grillatut makkarat ovat kestosuosikkeja, jotka löytävät aina uudelleen tiensä juhannuspöytään. Kokeile kesän 2023 uutuusmakkaroita grilliin ja ehkä löydät uuden suosikkisi! Grillimakkaran lisäksi erilaiset grillilihat pihveistä ribseihin sekä monipuoliset burgerit ovat suomalaisten suosikkeja grillattavia.

Miniribsit ja ananassalsa (680x300) Kuvassa: Miniribsit ja ananassalsa

Kevennä grillatuilla vihanneksilla

Kasvikset ovat monipuolista grillattavaa. Nyrkkisääntö on, että mitä hitaammin kypsyvä kasvis on, sitä enemmän se vaatii esivalmisteluja ja sitä kauempana lämmönlähteestä se grillataan. Monet kasvikset kypsyvät grillissä parhaiten miedolla lämmöllä ahkerasti käännellen. Grillatuista hedelmistä valmistuu raikas jälkiruoka ja grillatut vihannekset tuovat mahtavaa lisämakua vihreään salaattiin.

Elotes eli meksikolaiset grillatut maissit (680x300) Kuvassa: Elotes eli meksikolaiset grillatut maissit

Perunakin paistuu grillissä

Kesän odotettu sesonkiherkku on keitetyt uudet perunat. Jos haluat grillata uusia perunoita tai bataattia, niin kuori ja viipaloi ne. Esikeitä viipaleita suolalla maustetussa vedessä noin 6 minuuttia ja grillaa mausteiden kanssa. Kypsennettyjä vanhan sadon perunoita voit kääriä folioon ja kuumentaa grillissä tai hiilloksella.

Ranch-perunat (680x300) Kuvassa: Ranch-perunat

Juhannuksen jälkkäreitä unohtamatta

Sesongin hedelmät ja marjat sopivat erinomaisesti juhannuksen grillimenun jälkkäriksi. Kiinteät hedelmät sopivat grillattavaksi, esimerkiksi ananas, banaani, omena, päärynä ja persikka toimivat hyvin. Grillaus korostaa hedelmien omaa makua ja makeutta.

Grillatut nektariinit 680X297 Kuvassa: Grillatut nektariinit

Grilliherkut juhannukseen kätevästi myös verkkokaupasta!