Juhannuksen grilliherkut

Juhannuksen grilliherkut

Herkulliset juhannustarjoilut, kylmä juoma ja mahtava seura ovat eväät onnistuneeseen keskikesän juhlaan. Inspiroidu maukkaista grilliherkuista ja löydä suosikkisi täältä.

Keskikesää ja yötöntä yötä juhlitaan juhannuksena isolla porukalla. Tarjoa juhannuksen ruokapöydässä grillattuja herkkuja, jotka on helppo syödä vaikkapa sormin. 

Juhannuksen grillilihat

Grillatut makkarat ovat kestosuosikkeja, jotka löytävät aina uudelleen tiensä juhannuspöytään. Kokeile herkullisia Maustettuja ja lihaisia grillimakkaroita. Grillimakkaran lisäksi erilaiset grillilihat sekä burgerit kasvattavat suosiotaan suomalaisten grilliruokana.

Kokeile näitä:

Karitsan grillipihvit ja yrttisalaatti 680x297 Kuvassa: Karitsan grillipihvit ja yrttisalaatti

Kevennä grillatuilla vihanneksilla

Kasvikset ovat monipuolista grillattavaa. Nyrkkisääntö on, että mitä hitaammin kypsyvä kasvis on, sitä enemmän se vaatii esivalmisteluja ja sitä kauempana lämmönlähteestä se grillataan. Monet kasvikset kypsyvät grillissä parhaiten miedolla lämmöllä ahkerasti käännellen. Grillatuista hedelmistä valmistuu raikas jälkiruoka ja grillatut vihannekset tuovat mahtavaa lisämakua vihreään salaattiin.

Kokeile näitä:

Grillikasvikset 680x300 Kuvassa: Grillikasvikset

Perunakin paistuu grillissä

Kesän odotettu sesonkiherkku on keitetyt uudet perunat. Jos haluat grillata uusia perunoita tai bataattia, niin kuori ja viipaloi ne. Esikeitä viipaleita suolalla maustetussa vedessä noin 6 minuuttia ja grillaa mausteiden kanssa. Kypsennettyjä vanhan sadon perunoita voit kääriä folioon ja kuumentaa grillissä tai hiilloksella.

Kokeile näitä:

Grillatut uudet perunat, kananmunaa ja maustesilliä 2021 680x297 Kuvassa: Grillatut uudet perunat, kananmunaa ja maustesilliä

Juhannuksen jälkkäreitä unohtamatta

Sesongin hedelmät ja marjat sopivat erinomaisesti juhannuksen grillimenun jälkkäriksi. Kiinteät hedelmät sopivat grillattavaksi, esimerkiksi ananas, banaani, omena, päärynä ja persikka toimivat hyvin. Grillaus korostaa hedelmien omaa makua ja makeutta.

Kokeile näitä:

Grillatut nektariinit 680X297 Kuvassa: Grillatut nektariinit