K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Juhannuksen kalareseptit

Juhannuksen kalareseptit

Ongitpa sitten juhannuskalat itse kesämökin laiturin-nokasta tai K-kaupan runsaalta kalatiskiltä, meiltä löydät parhaat reseptit kalojen valmistukseen.

Monille mökkijuhannusta viettäville on muodostunut perinteeksi kalastaa itse kalat juhannuspöytään. Jos kuitenkin haluat varmistaa kalasaaliin ja tietyn kalalajin tai vietät juhannusta muualla kuin veden äärellä, suuntaa K-ruokakaupan monipuoliselle kalatiskille!

Kalat kesäiseen alkupalapöytään

Juhannuksen alkupalapöytään löytävät tiensä perinteisesti uudet perunat ja silli. Pirkan laajasta sillivalmikoimasta löytyy valmiita vaihtoehtoja jokaiseen makuun, kuten suosittu Pirkka Parhaat rapumarinoitu silli.

Graavikalat, kuten itse graavattu siika tai graavilohi ovat alkupalapöydän herkullisia suolapaloja. Kala tarvitsee noin vuorokauden mittaisen suolakylvyn, jotta on parhaimmillaan juhannuspöydässä.

Onko kalojen savustaminen tuttua?

Helppokäyttöisten sähkösavustimien myötä kalojen itse savustaminen on noussut suureen suosioon, mutta perinteiset savustuspöntöt eivät siitä huolimatta ole menettäneet hohtoaan kesämökeillä. Savustettu lohifilee valmistuu savustuspöntössä koostaan riippuen noin 20-40 minuutissa.

›› Näin savustat

Lahnan voi laittaa perkauksen jälkeen kokonaisena savustumaan. Jos on kalatiskillä tai kalaonnen myötä valinnanvaraa, parhaat ja mehevimmät savustetut lahnat valmistuvat suurikokoisista lahnoista.

Savustettu siika kuvitus Kuvassa: Savustettu siika

Kala on juhannusruokaa parhaimmillaan

Olipa juhannuskeli mikä tahansa, grillattu tai paistettu kala tuo kesäkelit ruokapöytään!

Kokeile näitä:

Burgerit ovat kesän trendikkäintä ruokaa, ja myös ne voi valmistaa kalateemalla:

Lohivartaat 680 Kuvassa: Lohivartaat