Juhannus
Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Juhannuksen kalareseptit

Juhannuksen kalareseptit

Ongitpa sitten juhannuskalat itse kesämökin laiturin-nokasta tai K-kaupan runsaalta kalatiskiltä, meiltä löydät parhaat reseptit kalojen valmistukseen.

Monille mökkijuhannusta viettäville on muodostunut perinteeksi kalastaa itse kalat juhannuspöytään. Jos kuitenkin haluat varmistaa kalasaaliin ja tietyn kalalajin tai vietät juhannusta muualla kuin veden äärellä, suuntaa K-ruokakaupan monipuoliselle kalatiskille! Erilaiset kalat ovat kesäruokaa parhaimmillaan!

Kalat kesäiseen alkupalapöytään

Juhannuksen alkupalapöytään löytävät tiensä perinteisesti uudet perunat ja silli. Inkiväärisilli ja kesäinen gremolatasilli ovat varmasti maistuvia sillireseptejä. Pirkan laajasta sillivalmikoimasta löytyy myös valmiita vaihtoehtoja jokaiseen makuun, kuten suosittu Pirkka Parhaat rapumarinoitu silli.

Graavikalat, kuten itse graavattu siika tai graavilohi ovat alkupalapöydän herkullisia suolapaloja. Kala tarvitsee noin vuorokauden mittaisen suolakylvyn, jotta on parhaimmillaan juhannuspöydässä. Tiesitkö, että graavilohi sopii myös grillattujen herkkusienien ympärille grillivartaisiin?

Onko kalojen savustaminen tuttua?

Helppokäyttöisten sähkösavustimien myötä kalojen itse savustaminen on noussut suureen suosioon, mutta perinteiset savustuspöntöt eivät siitä huolimatta ole menettäneet hohtoaan kesämökeillä. Savustettu lohifilee valmistuu savustuspöntössä koostaan riippuen noin 20-40 minuutissa.

Lahnan voi laittaa perkauksen jälkeen kokonaisena savustumaan. Jos on kalatiskillä tai kalaonnen myötä valinnanvaraa, parhaat ja mehevimmät savustetut lahnat valmistuvat suurikokoisista lahnoista.

Kala on juhannusruokaa parhaimmillaan

Olipa juhannuskeli mikä tahansa, grillattu tai paistettu kala tuo kesäkelit ruokapöytään! Paistettu nieriä maistuu samettisen herneremouladekastikkeen kanssa.

Jos monien suosikkikala kuha tarttuu kalastus- tai kauppareissulta matkaan mukaan, paistettu kuhafilee ja basilikamuhennos -reseptillä valmistat siitä suussasulavaa.

Burgerit ovat kesän trendikkäintä ruokaa, ja myös ne voi valmistaa kalateemalla. Haukiburgeri kätkee sisälleen mehevän haukimurekepihvin ja itse tehdyn tilli-dijoninsinappimajoneesin.