Lettukakku 2023 (1440 x 550)

Kesän parhaat mökkiherkut

Julkaistu 2.3.2024

Kaipaatko helppoa mökkiruokaa? Hyvä ruoka ja mökkeily kuuluvat yhteen ja yhdessä kokkailu jos jokin tekee mökkeilystä entistä hauskempaa. Mökkiruoka valmistetaan ulkona grillissä, nuotiolla tai muurikkapannulla. Tässä helpot reseptit ja ideat suolaisten ja makeiden mökkiruokien valmistukseen.

Herkkusuun mökkimenu

Mökkimenussa maistuvat kesän tuoreimmat maut. Kun menu suunnitellaan yhdessä, löytyy pöydästä varmasti jotain jokaisen makuun. Alkupalaksi maistellaan lämmintä salaattia ja meheviä grillileipiä, pääruokana kalaa, lihaa ja varhaisperunoita ja jälkiruoaksi tietenkin itse tehtyä jäätelöä.

Maistuvaa muurikalla

Muurikkapannulla valmistuvat helposti niin muurinpohjaletut kuin erilaiset grillikasvikset ja makkarat. Makeat muurikkaletut ovat erityisten pienten mökkivieraiden mieleen, mutta suolaisilla täytteillä saat letuista hyvinkin ruokaisan kesäevään!

Nuotioruokaa ja grilliherkkuja

Nuotiopaikka riittää monella kesämökillä kesäkeittiön virkaa ajamaan. Nuotiolla syntyvät niin herkulliset nuotiomakkarat kuin lapsuuden kesistä tutut tikkupullat. Jälkiruoaksi voi nuotiolla valmistaa Amerikan malliin vaahtokarkkeja. Saunan ja järvessä tai meressä pulahtamisen jälkeen maistuu pieni suolainen syötävä. Grillissä kypsyvät niin makkarat, vartaat kuin kasviksetkin.

Metsän antimia lautaselle

Löytyykö mökkimetsästä hyviä marjapaikkoja? Jokakesäinen suosikki on tuoreista mustikoista syntyvä ihana mustikkapiirakka. Mustikat maistuvat myös virkistävissä juomissa. Villivadelmat sopivat erilaisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin yksinään tai muiden marjojen kanssa. Puutarhamansikat puolestaan eksyvät helposti sellaisenaan suuhun, mutta kokeile mansikoita salaatissa suolaisen juuston kaverina!

Nappaa talteen muut vinkit kesän ruoanlaittoon