Juhannus 2023 - keskikesän juhlaa

Juhannus 2023 - keskikesän juhlaa

Päivitetty 15.5.2023

Kesän suurin ruokajuhla, juhannus kutsuu suomalaiset mökeille, laiturin nokkaan ja luonnon ääreen nauttimaan Suomen suvesta. Herkullinen juhannusruoka kuuluu juhannuskokon ja juhannustaikojen ohella juhannusaaton ohjelmaan. Nappaa tästä parhaat reseptit, vinkit ja uudet ideat vuoden 2023 juhannukseen!

Alkukesän valtaa kutkuttava odotus, kun juhannus alkaa pikkuhiljaa lähestymään. Silloin alkavat pohdinnat siitä, mitä juuri tämän vuoden kesäinen juhla pitää sisällään. Onko luvassa tunnelmointia luonnon rauhassa juhannustaikoja tehden, vauhdikkaampi kaupunkijuhannus ystäväporukalla vai kotona nautitut juhannusherkut elokuvia katsellen?

Vuonna 2023 juhannusta vietetään perjantaina juhannusaattona 23.6. sekä lauantaina juhannuspäivänä 24.6. Keskikesän juhlaa vietetään yhdessä ystävien tai perheen kesken maistellen suomalaisen kesän tutuimpia makuja uusista perunoista kalapöytään ja erilaisiin grilliherkkuihin. Jälkiruokana nautitaan suussasulavia juhannuksen juustokakkuja tai perinteisiä muurinpohjalettuja mansikkahillolla. Poimi rohkeasti perinteiden joukkoon myös uusia juhannuksen ruokavinkkejä.

K‑Citymarket Iso Omena
Tänään Itsenäisyyspäivä7–23
Huomenna to 7.12.7–23
pe 8.12.7–23
la 9.12.7–23
su 10.12.10–23
ma 11.12.7–23
ti 12.12.7–23
Tulevat poikkeusaukiolot
to 21.12. Jouluviikon torstai7–23
pe 22.12. Jouluaaton aatto perjantai7–23
su 24.12. Jouluaatto7–18
ma 25.12. Joulupäivä12–18
ti 26.12. Tapaninpäivä10–23
su 31.12. Uudenvuodenaatto10–21
ma 1.1. Uudenvuodenpäivä12–18
la 6.1. Loppiainen7–23

Näitä suomalaiset kokkaavat juhannuksena – katso hittireseptit!

Juhannuksena kokataan paljon perinteistä, suomalaista kesäruokaa, mutta kokeillaan myös uusia ideoita ja makumaailmoja. Katso mitkä reseptit trendaavat juhannuksena!

Lue artikkeli ›

Juhannuksen suussasulavat jälkiruoat

Itsetehdyistä jäätelöistä, marjaisista kakuista ja veikeästä jäätelömelonista löytyy varmasti uusi juhannusporukan suosikki! Juhannuksen jälkiruoat valmistuvat helposti myös grillissä nauttien samalla valoisan kesäillan tunnelmasta.

Lue artikkeli ›
Juhannuksena tehdään usein isot ostokset useampaakin päivää varten, jolloin K-Ruoka-verkkokauppa on oiva apu. Ryntää nopeammin juhannushulinoihin nappaamalla valmiiksi kerätyt ostoskassit kaupalta mukaan tai tilaa ostokset kotiin.
Tästä juhannusostoksille ›

Juhannuksen grilliherkut

Kesällä keittiö siirtyy säiden salliessa ulos. Samaan grilliin mahtuvat niin kalat, äyriäiset, lihat kuin kasviksetkin ja jopa jälkiruoat! Burgerit ovat tämän kesän ehdoton hitti! Katso juhannuksen ruokaohjeet ja hurmaa juhannusseurasi grillaustaidoillasi!

Lue artikkeli ›
Ongitpa sitten kalat kesämökin laiturilta tai K-kaupan runsaalta kalatiskiltä, meiltä nappaat parhaat reseptit ja vinkit juhannuksen kalapöytään!
Katso reseptit ›

Uudet perunat – reseptit ja valmistusvinkit

Ensimmäisiä varhaisperunoita odotetaan lähes yhtä paljon kuin kesää konsanaan. Höyryävä uusi peruna ja sipaisu voita… Täydellistä! Katso vinkit uusien perunoiden keittämiseen ja vilkaise, mitä muuta kaikille tutuista uusista perunoista voi juhannukseksi loihtia.

Lue artikkeli ›

Juhannuksen raikkaimmat alkoholittomat juomavinkit

Raikkaat juhannusjuomat maistuvat niin tervetuliaismaljana kuin tuhdimman grilliruoan ja juhannus-saunan yhteydessäkin! Juhannuksen tuoreimmista juomavinkeistä löydät upeita ideoita myös juomien kesäiseen koristeluun.

Lue artikkeli ›