Huoltokatko OmaPlussa-eduissa 28.5. klo 00.00–02.00. Katkon aikana edut eivät ole toiminnassa. Pahoittelemme häiriötä.
Alkupalat kuohuviinin kanssa

Alkupalat kuohuviinin kanssa

Julkaistu 6.6.2018

Kevät ja kesä ovat kuohuviinin ja samppanjan aikaa. Moni suuri juhla ja tilaisuus ajoitetaan tähän vuoden aikaan ja kilistellään vaikka yömyöhäiseenkin asti. Kuohuviini on kuitenkin myös hyvä ruokajuoma.

Vaikka kuohuviiniä periaatteessa voisikin nauttia läpi koko aterian, sitä tarjotaan usein vain alkupalojen kanssa. Kun vieraat saapuvat, nostetaan yleensä malja aperitiivina ja napostellaan samalla jotain pientä. Kuohuviiniä ei yleensä suositella erittäin maustettujen tai rasvaisten ruokien kanssa. Suurin osa ruoista kuitenkin soveltuu kuohuviinin kanssa erinomaisesti.

Kuohuviini tulisi tarjota oikein jäähdytettynä. Pulloa kannattaa pitää jääkaapissa noin kolme tuntia, jotta lämpötila olisi oikea. Jos aikataulu ei kuitenkaan anna periksi, voi vaihtoehtoisesti jäähdyttää kuohuviinin vesi-jääseoksessa, jolloin se jäähtyy nopeasti.

Kuohuviini on parhaimmillaan pikkusuolaisten tai kala- ja äyriäisruokien kanssa. Sushi on myös oiva valinta kuplivan seuraksi.

Pikkusuolaiset kuohuviinin kanssa

Helposti syötävät antipastotikut ovat kauniin näköisiä pöydässä. Piparjuuri-lohi-cocktailpalat valmistuvat nopeasti. Kylmäsavulohi, tuorejuusto ja mausteet muodostavat pehmeän tahnan, jonka voit vain levittää tummien hapankorpun palasten päälle. Ravunpyrstö-cocktailpalat ovat samoin erittäin yksinkertainen ja nopea alkupala, mutta sitäkin herkullisempi. Patatas bravas tuo espanjan tunnelmaa iltaan. Tomaattikastike ja majoneesi kuuluvat perinteisesti herkulliseen annokseen.

Sushia ja kuohuviiniä

Sushi sopii kuohuviinin kumppaniksi erittäin hyvin ja on erittäin suosittu naposteltava. Sushin valmistaminen voi vaatia vähän harjoittelua ensin, mutta se on loppujen lopuksi helppo ja nopea ruoka. Se on myös ennen kaikkea herkullinen ja näyttävä alkupala. Kokeile itse sushirullien tekemistä. Sushisalaatti on myös mainio idea alkupalaksi. Inkivääri, soija ja wasabi tuovat japanilaisen maun. Valmista myös nigirisushit ja makirullat käden käänteessä.

Juustoa ja blinejä kuplivan kanssa

Kaikessa yksinkertaisuudessaan juusto on kuitenkin aina luotettava, herkullinen ja ennen kaikkea nopea alkupala. On sitten kyse mistä viinistä tahansa, juusto sopii aina sen seurana. Juustopöydän voi koota vain yksinkertaisesti eri juustolajikkeilla tai sen voi yhdistää muihinkin alkupaloihin. Kokeile kuohuviinin kanssa pitkään kypsytettyä Manchego-juustoa ja siitä myös variaatio Manchego-viikunahilloleivät. Testaa myös valkosipulilla ja yrteillä maustettua marinoitua kotijuustoa ja ihanan maukkaita vuohenjuustoleipiä.

Rapeat blinit on herkku, joka sopii myös kuplivan kumppaniksi illanvietossa. Paista blinit voissa ja tarjoa perinteiseen tapaan mädin kera.