Ruusupursotus täytekakkuun – näin onnistut!
Julkaistu 16.4.2024Ruusupursotus sopii mainiosti kevään ja kesän juhlien täytekakkuihin. Värjää kermavaahto ja yhdistele eri värisiä pursotuksia kakun koristelussa. Ruusupursotuksella koristeltu kakku kerää taatusti katseita!
Ruusupursotus hurmaa kakuissa
Upeisiin väreihin sonnustautunut kuningatartäytekakku on helppo tehdä, kun käytössä on muutama kikka. Katso resepti kuningatartäytekakkuun ja opettele ruusupursotuksen salat alla olevilla ohjeilla.
Tee ruusupursotukset näin:
1. Aloita vaahdottamalla 7,5 dl vispikermaa vaahdoksi, mausta vaahto sokerilla (1,5-2 rkl) ja vaniljasokerilla (1,5 tl). Ota vaahdotetusta vispikermasta noin 2 dl ja levitä kerros vaahtoa tasaisesti kakun reunoille ja päälle. Käytä lastaa apunasi.
2. Ota vaahdotetusta vispikermasta sivuun 5 dl ja jätä se valkoiseksi. Jaa loput kermavaahdosta kahteen osaan ja värjää toinen osa mustikkamehulla (1 rkl) violetiksi. Vatkaa tarvittaessa vaahtoa paksummaksi värin lisäämisen jälkeen. Aloita reunapursotuksista: pursota pieniä ruusupursotuksia vieri viereen tähtityllalla siten, että aloitat kuvion pursottamisen keskeltä kiertäen. Pursota alin kerros violetilla.
3. Värjää jäljellä oleva kermavaahto punaisella elintarvikevärillä hennon vaaleanpunaiseksi. Vatkaa tarvittaessa vaahtoa paksummaksi värin lisäämisen jälkeen. Pursota kakun toinen kerros vaaleanpunaisilla ruusukkeilla. Aloita pursotukset taas keskeltä ja jatka kakun ympäri.
4. Ota loput valkoisesta kermavaahdosta ja pursota ruusupursotuksia kakun päälle keskeltä alkaen ympyrän muodossa. Jatka ympyrä kerrallaan reunoja kohden.