Hyppää sisältöön
Täytekakku, joka on koristeltu ruusupursotuksilla. Ruusupursotukset ovat valkoisia, vaaleanpunaisia ja vaaleanliiloja. Täytekakku on valkoisen kakkulautasen päällä. K-Ruoka täytekakku.

Ruusupursotus täytekakkuun – näin onnistut!

Päivitetty 28.4.2025

Ruusupursotus sopii mainiosti kevään ja kesän juhlien täytekakkuihin. Värjää kermavaahto ja yhdistele erivärisiä pursotuksia kakun koristelussa. Ruusupursotuksella koristeltu kakku kerää taatusti katseita!

Ruusupursotus hurmaa kakuissa

Upeisiin väreihin sonnustautunut kuningatartäytekakku on helppo tehdä, kun käytössä on muutama kikka. Katso resepti kuningatartäytekakkuun ja opettele ruusupursotuksen salat alla olevilla ohjeilla.

Tee ruusupursotukset näin:

1. Aloita vaahdottamalla 7,5 dl vispikermaa vaahdoksi, mausta vaahto sokerilla (1,5-2 rkl) ja vaniljasokerilla (1,5 tl). Ota vaahdotetusta vispikermasta noin 2 dl ja levitä kerros vaahtoa tasaisesti kakun reunoille ja päälle. Käytä lastaa apunasi.

Kolmeen osaan leikattu täytekakku. Osien väliin on lisätty kermavaahtoa ja hilloa. Täytekakun päälle ollaan levittämässä kermavaahtoa.

2. Ota vaahdotetusta vispikermasta sivuun 5 dl ja jätä se valkoiseksi. Jaa loput kermavaahdosta kahteen osaan ja värjää toinen osa mustikkamehulla (1 rkl) violetiksi. Vatkaa tarvittaessa vaahtoa paksummaksi värin lisäämisen jälkeen. Aloita reunapursotuksista: pursota pieniä ruusupursotuksia vieri viereen tähtityllalla siten, että aloitat kuvion pursottamisen keskeltä kiertäen. Pursota alin kerros violetilla.

Täytekakku, jonka päälle on levitetty kermavaahtoa. Kakun sivuun ollaan tekemässä vaaleanliiloja ruusupursotuksia.

3. Värjää jäljellä oleva kermavaahto punaisella elintarvikevärillä hennon vaaleanpunaiseksi. Vatkaa tarvittaessa vaahtoa paksummaksi värin lisäämisen jälkeen. Pursota kakun toinen kerros vaaleanpunaisilla ruusukkeilla. Aloita pursotukset taas keskeltä ja jatka kakun ympäri.

Täytekakku, jonka päälle on levitetty kermavaahtoa. Kakun sivuun on tehty vaaleanliiloja ja vaaleanpunaisia ruusupursotuksia.

4. Ota loput valkoisesta kermavaahdosta ja pursota ruusupursotuksia kakun päälle keskeltä alkaen ympyrän muodossa. Jatka ympyrä kerrallaan reunoja kohden.

Täytekakku, jonka päälle on levitetty kermavaahtoa. Kakun sivuille on tehty vaaleanliiloja ja vaaleanpunaisia ruusupursotuksia. Kakun päälle ollaan tekemässä valkoisia ruusupursotuksia.

Nappaa ainekset täytekakkujen koristeluun verkkokaupasta

Ihanat reseptit kakkuihin ja parhaat vinkit leivontaan