
Tofun käsittely
Julkaistu 27.11.2024Tofu on mainettaan helpompi käsiteltävä ja hyvin valmistettuna maukasta syötävää. Nappaa tästä vinkit tofun kokkailuun ja kokeile kypsennystä uunissa, airfryerissä ja paistinpannulla.
Tofu on monipuolisuus voi yllättää! Tofusta saat arkiruokien suosikin kun maustat sen hyvin ja kiinnität huomiota valmistukseen. Kokeile, mikä tapa tofun valmistamiseen on sinulle paras!
Kuivattu tofu on ihanan rapeaa
Tofu on pakattu nesteeseen, mutta ennen paistoa se kannattaa kuivata! Kuivaamalla tofun pinnan talouspaperilla ennen paistoa saat siihen rapean paistopinnan ja mausteet imeytymään pintaa syvemmälle. Toinen vaihtoehto on kääriä tofu puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja laittaa painon, kuten lautasen ja leikkuulaudan alle tekeytymään vähintään vartiksi ennen valmistusta.

Tofun saa pakastaa!
Jos tofun päiväys uhkaa mennä ohi, laita tofu pakastimeen. Pakkanen tekee tofulle vain hyvää, sillä sen rakenne muuttuu huokoisemmaksi eli paremmin makuja imeväksi. Sulatetusta tofusta nesteen voi puristaa pois ilman painon alla kuivattamista. Leikkaa pakastettu sulanut ja kuivaksi puristettu tofu haluamallasi tavalla.

Kokonaisesta tofusta teet myös meheviä "tofupihvejä"
Valmista tofu kokonaisena tai puolitettuna laakeiksi "pihveiksi". Leikkaa pintaan ristikko tai viiltoja niin, että pala pysyy koossa ja mausta. Näin saat makua tofun sisällekin. Tofun mausteeksi sopivat valkosipuli, inkivääri, miso, yrtit ja curry. Kypsennä tofupalaa 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. "Tofupihvin" voi paistaa myös pannulla tai airfryerissa.

Tuo tofuun uutta makua raastamalla
Kokeile tofua murustettuna tai raastettuna, jolloin mausteet tarttuvat erityisen hyvin. Levitä maustettu raaste leivinpaperoidulle pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Kääntele puolessa välissä. Nyhtötofu sopii salaatteihin ja kaikkiin ruokiin, joihin käyttäisit paistettua jauhelihaa tai nyhtölihaa. Kokeile myös tofuwokkia!
