Juustokakun tuunaus eri erityisruokavalioihin sopivaksi

Juustokakun tuunaus eri erityisruokavalioihin sopivaksi

Julkaistu 14.4.2020

Tutustu vinkkeihin, ja tuunaa juustokakusta juuri sinulle sekä juhlavieraillesi sopiva herkku.

1. Miten juustokakusta gluteeniton?

Saat juustokakusta helposti gluteenittoman, kun käytät keksipohjaan gluteenittomia keksejä, kuten Pirkka kauradigestivejä tai Pirkka gluteenittomia vaniljatäytekeksejä. Täytekeksien täyte sitoo pohjaa, joten tarvitset rasvaa ohjetta vähemmän, esimerkiksi 25 grammaa voita 100 grammaan täytekeksejä.

Myös valmiit gluteenittomat mutakakut tai gluteenittomista raaka-aineista itse leivotut sokeri- tai mutakakkupohjat ovat herkullisia vaihtoehtoja. Muista gluteenittomuus myös kakun koristelussa ja tarkista koristeiden pakkausmerkinnät!

Amerikkalainen juustokakku kuvitus Kuvassa: Amerikkalainen juustokakku

2. Juustokakun muokkaaminen kevyemmäksi

Jos haluat herkusta kevyemmän, valitse reseptiksi hyydytettävä juustokakku, jossa käytetään tuorejuuston sijaan maitorahkaa tai jogurttia. Voit myös korvata keksipohjan voin mangososeella. Smoothiekakku on raikas herkku, joka sopii keventäjällekin. Käytä kakun koristeluun kunnon keko marjoja ja hedelmiä.

Smoothiekakku kuvitus Kuvassa: Smoothiekakku

3. Näin tehdään vegaaninen juustokakku

Vegaaninen juustokakku onnistuu, kun seuraat tarkasti jo alkujaan vegaaniseksi laadittua reseptiä. Kaupasta löytyy nykyään iso valikoima kasvipohjaisia tuotteita.

Kermat ja tuorejuustot voi korvata kasvipohjaisella vispillä tai soijatuorejuustolla ja pohjan voin tilalle sujauttaa margariinia. Muista tarkistaa myös keksien vegaanisuus.

Liivatelehtien tilalla voi käyttää hyydyttäjänä agar-agaria tai vegegeliä. Agar-agaria myydään jauheena ja hiutaleina. Seuraa tarkasti pakkauksen ohjeita. Kuumennettavaa nestettä tarvitaan runsaammin kuin liivatteessa, jotta agar-agar tai vegegel ei hyydy paksuksi klimpiksi.

Vegaaninen mangojuustokakku 680 Kuvassa: Vegaaninen mangojuustokakku

4. Juustokakku ilman liivatetta?

Jos hyytelöimisaineiden käyttö pelottaa tai et halua käyttää liivatetta, valitse reseptiksi uunissa paistettava juustokakku. Hyydytettävään juustokakkuunkaan ei aina tarvita liivatetta tai muuta hyytelöimisainetta. Jos tuorejuustoon sekoittaa tarpeeksi sulaa suklaata, kuten minttu-suklaajuustokakussa, herkku pysyy kasassa oikein hyvin ilmankin ja maistuu takuulla tarpeeksi suklaiselta.

Minttu-suklaajuustokakku kuvitus Kuvassa: Minttu-suklaajuustokakku