Liivate ja vegaaniset korvikkeet

Liivate ja vegaaniset korvikkeet

Voiko liivatteen korvata jollain? Kyllä voi! Hyytelöittävät Vegegel ja agar-agar ovat kasviperäisiä vaihtoehtoja monista juustokakuista tutulle liivatteelle.

Liivate

Eläinperäinen liivate eli gelatiini on hyytelöittäjistä tunnetuin. Liivatetta myydään K-ruokakaupoissa sekä ohuina lehtina että jauheena. Lehdet pehmennetään tai jauhe turvotetaan kylmässä vedessä ennen kuumaan nesteeseen liottamista. Neste lisätään ohuena nauhana samalla sekoittaen hyydytettävään massaan. Liivate alkaa toimia hyytelöittävällä tavalla vasta viileässä, kuten jääkaapissa.

Reseptivinkit: Pätkisjuustokakku ja mansikka-seeprakakku

patkisjuustokakku

Agar-agar

Vegaaninen agar-agar valmistetaan merilevästä, ja sitä on saatavilla jauheena sekä hiutaleina. Agar-agar sekoitetaan nesteeseen ja keitetään agar-agarin liukenemiseen saakka. Liuos sekoitetaan nopeasti hyydytettävään massaan, kuten juustokakkuun. Agar-agar hyytyy huoneenlämmössä, mutta nopeammin viileässä.

Reseptivinkit: Vegaaninen juustokakku ja vegaaninen cashewtuorejuusto

vegaaninen-juustokakku

Vegegel

Agaria ja johanneksenleipäpuujauhetta sisältävä täysin kasvipohjainen Vegegel-jauhe lisätään kylmään nesteeseen, ja sen jälkeen seosta kuumennetaan kattilassa nesteen kirkastumiseen asti. Kuuma seos lisätään hyydytettävään massaan ripeästi, koska vegaaninen Vegegel alkaa hyydyttää nopeasti.

Reseptivinkit: Vegaaninen mangojuustokakku ja avokadohyytelö

vegaaninen-mangojuustokakku