Yhdistä suolainen ja makea jälkiruoissa

Yhdistä suolainen ja makea jälkiruoissa

Päivitetty 7.3.2019

Makean ja suolaisen yhdistäminen jälkiruoissa saa makuhermosi hyrräämään nautinnosta. Suola korostaa jälkkärien makuja nostaen maut aivan uudelle tasolle. Varsinkin suklaa ja karamelli maistuvat päräyttävän vastustamattomilta suolaripauksella höystettyinä. Suolapähkinät, maapähkinävoi ja popcornit makeissa jälkiruoissa saavat pysähtymään nautiskelemaan mauista hartaudella.

Oletko valmis kohtaamaan puoleensavetävien makean suolaisten jälkiruokien hurman näiden reseptien avulla?

Suklaa-nachopelti

Suklaa-nachopelti 2019

Tässä on pelti, josta tuli hitti jo kun suklaapalat ensi kerran pääsivät kosketuksiin suolaisten nachojen kanssa. Väriä ja makua tuovat granaattiomenan siemenet ja tuoreen mintun lehdet.

Suklaa-suolakaramellipiirakka

Suklaa-suolakaramellipiirakka 2018

Suklaa ja suolainen karamelli yhdistyvät tässä suklaan ystävän unelmassa. Ripottele päälle vielä hieman sormisuolaa.

Suolakinuski

Suolakinuski 2017

Suolainen kinuski sopii täydellisesti jäätelöannoksien kanssa nautittavaksi. Jäätelöksi voit valita vaikkapa vaniljajäätelöä kaupan pakastealtaasta tai valmistaa itse puolukka-jogurttijäätelöä.

Suolapähkinä-suklaapallot

Suolapähkinä-suklaapallot 2018

Palkitse itsesi arjen riennoissa astetta paremmalla suklaisella välipalalla. Pyöräytä pallerot suolapähkinärouheessa ja pakkaa mukaan rasiaan vaikka metsäretkelle.

Crunchers

Crunchers 2016

Crunchereihin kasataan kerroksittain notkeaa kinuskia ja rapeita voileipäkeksejä. Koko komeus kuorrutetaan maapähkinävoin ja suklaan sekoituksella.

Suolapähkinäbrownie

Suolapähkinäbrownie

Suolapähkinäbrownie paistetaan juuri ja juuri kypsäksi, jolloin sen sisus säilyy mehevänä. Nauti pähkinäinen brownie vaniljajäätelön ja vadelmien kanssa.

Kuorrutetut suolatikut

Kuorrutetut suolatikut 2018

Helpoista helpoin naposteltava, joiden kuorrutukseen voit käyttää makusi mukaan joko valkoista, tummaa tai maitosuklaata. Tikut sopivat tarjottavaksi esimerkiksi lasten synttäreille tai kaveriporukalle tupareissa.

Suolapähkinä-valkosuklaakeksit

Suolapähkinä-valkosuklaakeksit 2014

Suolapähkinät tasoittavat valkosuklaan mietoa makeutta maittavissa kekseissä.

Suolacashew-omenapaistos

Suolacashew-omenapaistos 2018

Uunista tulvahtava kanelisten omenien tuoksu on huumaava. Päälle tulevaan taikinaan tulee pussillinen paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä, joten rouskuvia sattumia riittää. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Salmiakkikuorrutus

Salmiakkikuorrutus 2018

Suomalaiset ovat jo pitkään vannoneet suolaisen ja makean yhdistelmään salmiakin muodossa. Kuorruta makeat muffinit tai täytekakku salmiakkikuorrutuksella.