10 ideaa Airfryerillä kokkaamiseen

10 ideaa Airfryerillä kokkaamiseen

Voiko ruoanlaitto olla näin helppoa? Raaka-aineet sisään airfryeriin, joka hoitaa ruoanlaiton puolestasi. Se myös friteeraa ruoan ilman rasvaa. Näillä vinkeillä saat kaiken hyödyn irti airfryeristäsi ja kymmenen ideaa sillä kokkaamiseen!

Mikä airfryer on ja miten se toimii?

Airfryer on kuin pienoiskokoinen kiertoilmauuni: se kypsentää ruoan laitteessa kiertävän kuuman ilman avulla. Lämpövastukset kuumentavat ilman, jota puhallin sitten kierrättää laitteen sisällä. Pienen kokonsa ansiosta ruoka paistuu airfryerissa nopeammin kuin tavallisessa uunissa. Erillistä esilämmitystä ei tarvita, vaan laite on heti käyttövalmis.

Ruoka laitetaan kypsymään airfryerin paistokoriin. Kypsennettäessä ruoka saa rapean paistopinnan, mutta jää silti sisältä meheväksi. Rasvaa kypsentämisessä ei tarvita.

Ruoanlaiton jälkeen laitteen osat on helppo pitää puhtaana. Ruoasta paiston aikana tuleva ylimääräinen rasva valuu paistokorista erilliseen astiaan. Mikäli ruoasta ei ole valunut rasvaa, pelkkä murujen poisto ja pyyhkiminen riittää. Osat voidaan pestä myös astianpesukoneessa. Tutustu K-Citymarketin valikoimissa oleviin airfryereihin täällä.

Paistoajat ja lämpötilat airfryer-kokkaamiseen: 10 eri raaka-ainetta

1. Nopeat nugetit: Säädä laitteen lämpötila 180 asteeseen ja kaada valmiit nugetit paistokoriin. Kypsennä nugetteja airfryerissa 10 minuuttia. Kääntele nugetit kypsennyksen puolivälissä.

2. Lihapullat: Valmiit lihapyörykät kypsyvät airfryerissä 180 asteessa 10 minuuttia.

3. Rapeimmat bataattiranskalaiset: Airfryer tunnetaan ranskalaisten kypsentämisen ylivertaisena ykkösenä! Kokeile pakastimesta löytyviä Pirkka bataattiranskalaisia. Kypsennä puoli pussia kerrallaan 200 asteessa noin 15 minuuttia. Ravistele paistokoria kypsennyksen välissä. Voit tehdä ranskalaiset myös itse helpolla ohjeella.

Ranskalaisten koko vaikuttaa niiden kypsymiseen, joten tarkkaile ranskiksiasi paistumisen aikana!

4. Kanankoivet: Airfryerillä saat kotona yhtä rapsakkaa fried chickeniä kuin ravintolassa. Jogurttimarinoidut ja pankojauhoissa pyöritetyt koivet kypsennetään kahdessa erässä 180 asteessa noin 22 minuutissa. Käännä broilerit kypsennyksen puolivälissä.

5. Porsaan ulkofilee: Uskoisitko, että airfryerillä voi tehdä myös pihvejä? Valmista possupihvit ohjeen mukaan ja kypsennä 200 asteessa 10 minuuttia.

6. Aina onnistuva lohi: Lohen kypsentäminen meheväksi ei enää ole vaikeaa! Leikkaa lohi paistokoriin sopivaksi palaksi ja kypsennä airfryerissa 180 noin 15–18 minuuttia riippuen lohifileen paksuudesta ja koosta.

7. Uunikasvikset: Kasvikset, kuten porkkanat, perunat ja sipulit, kypsyvät 180 asteessa noin 15 minuutissa. Kasvisten kypsymiseen vaikuttaa niiden koko ja muoto, joten tarkkaile kypsymistä ja kääntele kasviksia välillä.

8. Sämpylät: Myös leipominen onnistuu airfryerilla. Paista sämpylöitä 200 asteessa noin 10–15 minuuttia. Sämpylät saavat airfryerissa rapean kuoren, mutta jäävät sisältä pehmeiksi. Paistoaika riippuu sämpylöiden koosta. Airfryerissa mahtuu paistamaan noin 4 sämpylää kerralla, paistokorin koosta riippuen.

9. Lämpimät voileivät: Lämpimät voileivät kypsyvät 200 asteessa noin 10 minuutissa. Uuni antaa leiville täydellisen rapeuden!

10. Baked oats eli kaurapaistos: Jos makeannälkä iskee ja kaipaat helppoa jälkiruokaa, se onnistuu myös airfryerissa! Kaakao-kaurapaistoksia eli baked oatseja varten sekoita vain ainekset keskenään, lisää taikina tukeviin muffinivuokiin tai pieniin mikron kestäviin uunivuokiin ja paista kaurapaistokset airfryerissa 180 asteessa 12 minuutin ajan.

Baked oats eli kaurapaistos (680x300) Kuvassa: Baked oats eli kaurapaistos

Airfryerit löydät K-Citymarketeista

Ajankohtaisen valikoiman saat tarkistettua suoraan omasta K-Citymarketistasi esimerkiksi palautelomakkeen kautta.

Philips HD9270/60 AirFryer XL - kuva

Philips HD9270/60 AirFryer XL

Katso lisää ›

Philips HD9200/90 AirFryer - kuva

Philips HD9200/90 AirFryer

Katso lisää ›