Aasialaiset jälkiruoat
Päivitetty 28.12.2017Aasialaiseen tyyliin valmistetun aterian kruunaa samalta suunnalta kotoisin oleva jälkiruoka. Aasialaiset jälkiruoat eroavat hieman kotoisista versioistamme, mutta ovat vähintään yhtä maukkaita!
Aasian tyyliin
FRITEERATTUNA, KIITOS! Aasiassa jälkiruoat valmistetaan monesti friteeraamalla tai höyryttäen. Myös hyytelöt tai erilaiset liemet ja keitot, joissa on hyydytettyjä ainesosia, ovat suosittuja.
JAMSSIA JÄLKKÄRIKSI? Jälkiruokia valmistetaan raaka-aineista, jotka mielletään meillä enemmän pääruokiin kuuluviksi tai juoman ainesosaksi, kuten pavuista, matchasta ja levästä.
VÄHÄN VALKOISTA SOKERIA Aasialaiset jälkiruuat ovat usein vähäsokerisia tai makeus on peräisin esimerkiksi hedelmistä tai kookoksesta. Aterian päätteeksi käyvät myös hedelmät sellaisenaan.
1. Vegaaninen avokadohyytelö
Limetillä raikastettu täysin vegaaninen jälkiruoka koristellaan kiivillä ja tummilla viinirypäleillä.
2. Pitaijajätskirullat
Hittijälkkärissä ohuet jäätelölevyt pyöräytetään rulliksi ja asetetaan pystyssä tarjolle. Komeus koristellaan hedelmillä ja nautitaan heti.
3. Mangoa ja tahmeaa riisiä
Vesihöyryssä tahmeaksi kypsennetty ja kookosmaidolla maustettu riisi tarjoillaan mangoviipaleiden kanssa.