Aasialaiset jälkiruoat

Aasialaiset jälkiruoat

Aasialaiseen tyyliin valmistetun aterian kruunaa samalta suunnalta kotoisin oleva jälkiruoka. Aasialaiset jälkiruoat eroavat hieman kotoisista versioistamme, mutta ovat vähintään yhtä maukkaita!

Aasian tyyliin

FRITEERATTUNA, KIITOS! Aasiassa jälkiruoat valmistetaan monesti friteeraamalla tai höyryttäen. Myös hyytelöt tai erilaiset liemet ja keitot, joissa on hyydytettyjä ainesosia, ovat suosittuja.

JAMSSIA JÄLKKÄRIKSI? Jälkiruokia valmistetaan raaka-aineista, jotka mielletään meillä enemmän pääruokiin kuuluviksi tai juoman ainesosaksi, kuten pavuista, matchasta ja levästä.

VÄHÄN VALKOISTA SOKERIA Aasialaiset jälkiruuat ovat usein vähäsokerisia tai makeus on peräisin esimerkiksi hedelmistä tai kookoksesta. Aterian päätteeksi käyvät myös hedelmät sellaisenaan.

1. Vegaaninen avokadohyytelö

Limetillä raikastettu täysin vegaaninen jälkiruoka koristellaan kiivillä ja tummilla viinirypäleillä.

Avokadohyytelö

2. Pitaijajätskirullat

Hittijälkkärissä ohuet jäätelölevyt pyöräytetään rulliksi ja asetetaan pystyssä tarjolle. Komeus koristellaan hedelmillä ja nautitaan heti.

Rolledice

3. Mangoa ja tahmeaa riisiä

Vesihöyryssä tahmeaksi kypsennetty ja kookosmaidolla maustettu riisi tarjoillaan mangoviipaleiden kanssa.

Mango ja riisi

Kokeile myös näitä

Sinua saattaisi kiinnostaa