Hyytelöt ja mousset

Hyytelöt ja mousset

Päivitetty 3.7.2019

Hyytelöt ja mousset ovat hyviä vaihtoehtoja jälkiruoaksi raskaammankin pääruoan jälkeen. Ne ovat kevyitä, eivätkä täytä vatsaa ylettömästi.

Hyytelön valmistamiseen tarvitaan liivatetta ja yleensä sokeria ja mehua, mutta makua ja valmistustapa voi vaihdella oman maun mukaan. Mousse taas on ilmava ja kuohkea jälkiruoka, johon perinteisesti tulee joko vispattua kermaa tai kananmunaa. Molemmat jälkiruoat sopivat sekä juhlapöytään että rentoihin illanistujaisiin. Yhteistä jälkiruoilla on se, että ne yleensä kaipaavat jähmettymistä jääkaapissa. Tämän takia mousset ja hyytelöt kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoamista.

Kevyet hyytelöt

Hyytelö on hauska jälkiruoka, joka sopii niin lasten kutsujen juhlapöytään kuin vaikkapa joulupöytään jälkiruoaksi. Aasialaistyylinen avokadohyytelö on vegaaninen ja gluteeniton, joten se sopii hyvin erityisruokavaliota noudattavalle. Lastenjuhliin kannattaa kokeilla Jaffa Vihreä Omena -hyytelöä ja limevanukasta. Hyytelön voi yhdistää myös kakkuun ja tehdä herkullisen mansikkahyytelökakun.

Suussa sulavat mousset

Ilmavan mousset ovat klassikkojälkiruoka, jotka on helppo valmistaa. Suklaan ystäville sopii täydellisesti helppo suklaamousse. Kookos-suklaamousse on maidoton jälkiruoka allergiselle. Makea valkosuklaamousse ja mansikkakastike vie kielen mennessään. Kokeile myös suklaista mustaherukkamoussekakkua.