Näin kokoat pyöreän voileipäkakun
Päivitetty 28.5.2020Voileipäkakku on noutopöydän kingi vuodesta toiseen, ja juhlijat odottavat sitä vesi kielellä. Kokoa voileipäkakku tällä kertaa hauskasti pyöreään muotoon!
Kasvisvoileipäkakun kokoaminen
›› Katso resepti täältä!
1. Vuoraa pyöreä kakkuvuoka (Ø 26 cm) kelmulla siten, että kelmua jää vuoan reunojen yli. Asettele vuoan pohjalle leipäviipaleita.
2. Täytä aukot pienemmillä leipäpaloilla siten, että vuoan pohja peittyy kokonaan. Kostuta leivät pullasudin avulla.
3. Levitä päälle puolet fetatäytteestä. Asettele päälle toinen tiivis leipäkerros ja kostuta se.
4. Levitä seuraavaan kerrokseen basilikalla maustettu punajuurihummus. Tee kaksi seuraavaa kerrosta samoin.
5. Lisää viimeinen leipäkerros, kostuta ja peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin tekeytymään mieluiten yön yli.
6. Suojaa tarjoiluvadin reunat leivinpaperisuikaleilla ja kumoa voileipäkakku vadille. Poista kelmut. Levitä punajuurihummus tasaiseksi kerrokseksi voileipäkakun päälle ja reunoille.
Ruokatoimittajan pro-vinkit:
Lakto-vegetaarisen kasvisvoileipäkakun täytteeksi sopivat tahnat, hummukset, pestot, tsatsiki ja erilaiset juustot, kuten feta.
Kokoa kakku tuorekelmulla vuorattuun vuokaan ja muista riittävä kostutus. Anna kakun vetäytyä yön yli jääkaapissa ja kumoa kakku ennen koristelua.
Kokeile päällystää kasvisvoileipäkakku tuorejuuston sijaan hummuksella. Testaa myös oranssia porkkanahummusta tai vihreää yrttihummusta!