• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
LohivoileipäkakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lohivoileipäkakku

Kalaisassa voileipäkakussa on kaksi täytettä: lohi ja katkarapu.

  • 15 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

15 annosta

Pohja

    • 21viipalettaisoa vaaleaa paahtoleipää

Lohitäyte

    • 300gsavustettua lohta (punnittu nahattomana)
    • 1dlKavli-herkkumajoneesia
    • 200gmaustamatonta tuorejuustoa
    • 1/4(100 g)kurkkua
    • 1rkltuoretta tilliä hienonnettuna
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1/4tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Katkaraputäyte

Kostutus

    • 1/2-3/4dlkurkkumehua

Päälle

    • 1dlKavli-herkkumajoneesia
    • 200gmaustamatonta tuorejuustoa
    • 150gjuustoraastetta
    • 300gkylmäsavustettua lohta
    • salaattia
    • tummia viinirypäleitä
    • sitruuna
    • syötäviä orvokkeja

Valmistus

yli 60 min
  1. Raasta aluksi puolikas kurkku pienellä terällä ja purista kaikki mehu talteen kostutusta varten. Säästä raaste täytteisiin.
  2. Valmista lohitäyte. Perkaa lohi huolellisesti ja hienonna haarukalla. Lisää majoneesi, tuorejuusto, puolet kurkkuraasteesta, hienonnettu tilli, sitruunanmehu ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
  3. Valmista katkaraputäyte. Sulata katkaravut ja purista niistä kaikki neste pois. Pilko ravut ja hienonna raejuusto haarukalla. Lisää kurkkuraaste, voileipäpikkelssi, ranskankerma, hienonnetut ruohosipuli ja tilli sekä mausteet.
  4. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 25 cm) leivinpaperilla. Leikkaa leivistä reunat pois ja asettele vuoan pohjalle kerros leipää. Aloita kokoaminen keskeltä ja leikkaa reunoille sopivat kaarevat palat. Tilkitse mahdolliset raot leivänpalasilla niin, että pohja on tiivis. Kostuta kerros kevyesti kurkkumehulla.
  5. Kaada lohimassa vuokaan, tasoita ja lisää seuraava kerros leipää. Kostuta vain leipien reunakohdat kevyesti, sillä katkaraputäyte on itsessään kosteampi. Lisää katkaraputäyte ja päällimmäinen kerros leipää. Kostuta päältä huolellisemmin. Peitä vuoka tuorekelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.
  6. Ota kakku seuraavana päivänä kaapista ja siirrä se tarjoilualustalle. Koristele kakku mielellään juuri ennen tarjoilua. Sekoita majoneesista ja tuorejuustosta kuorrute ja kuorruta kakku. Ripottele reunoille juustoraastetta. Koristele kakku päältä kylmäsavulohiruusukkeilla, salaatilla, halkaistuilla viinirypäleillä, sitruunalla ja salaattiorvokeilla.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua