LohivoileipäkakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lohivoileipäkakku

  • Annosmäärä15 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Kalaisassa voileipäkakussa on kaksi täytettä: lohi ja katkarapu.

    Ainekset

    15 annosta

    Pohja

    21 viipaletta
     
    isoa vaaleaa paahtoleipää
    tai

    Lohitäyte

    300 g
     
    lämminsavustettua kirjolohifileetä
    tai
    1 dl
     
    tai
    200 g
     
    maustamatonta tuorejuustoa
    tai
    1/4 (100 g)
     
    kurkkua
    tai
    1 rkl
     
    tuoretta tilliä hienonnettuna
    tai
    1 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    1/4 tl
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Katkaraputäyte

    1 ps (180 g)
     
    tai
    200 g
     
    raejuustoa
    tai
    1/4 (100 g)
     
    kurkkua
    tai
    1 dl
     
    tai
    1 prk (150 g)
     
    tai
    1 rkl
     
    ruohosipulia hienonnettuna
    tai
    1 rkl
     
    tuoretta tilliä hienonnettuna
    tai
    1/4 tl
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Kostutus

    1/2–3/4 dl
     
    kurkkumehua
    tai

    Päälle

    1 dl
     
    tai
    200 g
     
    maustamatonta tuorejuustoa
    tai
    150 g
     
    juustoraastetta
    tai
    300 g
     
    kylmäsavustettua lohta
    tai
     
    salaattia
    tai
     
    tummia viinirypäleitä
    tai
     
    sitruuna
    tai
     
    syötäviä orvokkeja
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    904 kJ / 218 kcal
    Rasva
    15,4 g
    josta tyydyttynyttä
    4,7 g
    Hiilihydraatit
    9,1 g
    josta sokereita
    1,7 g
    Proteiini
    10,2 g
    Suola
    1,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Raasta aluksi puolikas kurkku pienellä terällä ja purista kaikki mehu talteen kostutusta varten. Säästä raaste täytteisiin.

    Valmista lohitäyte. Perkaa lohi huolellisesti ja hienonna haarukalla. Lisää majoneesi, tuorejuusto, puolet kurkkuraasteesta, hienonnettu tilli, sitruunanmehu ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.

    Valmista katkaraputäyte. Sulata katkaravut ja purista niistä kaikki neste pois. Pilko ravut ja hienonna raejuusto haarukalla. Lisää kurkkuraaste, voileipäpikkelssi, ranskankerma, hienonnetut ruohosipuli ja tilli sekä mausteet.

    Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 25 cm) leivinpaperilla. Leikkaa leivistä reunat pois ja asettele vuoan pohjalle kerros leipää. Aloita kokoaminen keskeltä ja leikkaa reunoille sopivat kaarevat palat. Tilkitse mahdolliset raot leivänpalasilla niin, että pohja on tiivis. Kostuta kerros kevyesti kurkkumehulla.

    Kaada lohimassa vuokaan, tasoita ja lisää seuraava kerros leipää. Kostuta vain leipien reunakohdat kevyesti, sillä katkaraputäyte on itsessään kosteampi. Lisää katkaraputäyte ja päällimmäinen kerros leipää. Kostuta päältä huolellisemmin. Peitä vuoka tuorekelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

    Ota kakku seuraavana päivänä kaapista ja siirrä se tarjoilualustalle. Koristele kakku mielellään juuri ennen tarjoilua. Sekoita majoneesista ja tuorejuustosta kuorrute ja kuorruta kakku. Ripottele reunoille juustoraastetta. Koristele kakku päältä kylmäsavulohiruusukkeilla, salaatilla, halkaistuilla viinirypäleillä, sitruunalla ja salaattiorvokeilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Kavli herkkumajoneesi 275g
      Hinta 2,99/kpl
      10,87/kg
    • Herkkutilan Tuorejuusto 200g
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Snäxi minikurkku 200g Suomi 1lk
      Hinta 3,19/kpl
      15,95/kg
    • Plussa-etu −18 %
      Pirkka katkaravut 250-300 kpl /180g kuorittu MSC pakaste
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 7,00/2 kpl
      19,44/kg
      Ilman Plussa-korttia 4,29/kpl (23,83/kg)
    • Kavli voileipäpikkelsi 175 g
      Hinta 2,59/kpl
      14,80/kg
    • Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
      Hinta 0,79/kpl
      5,27/kg
    • Järvikylä Orvokki rasia 20 kpl
      Hinta 3,49/kpl
    • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
      Hinta 1,49/kpl
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,5 (79 arviota)

    • Pähkinä
      1 vuosi sitten
      Katkaraputäytteessä oikaisin Hyvä Apaja Katkarapusalaatilla ja tuli erittäin hyvää.
    • laura
      5 vuotta sitten
      Lohikakku on aina best! Myös savujuustoraasteesta saa väriäantavan ,näyttävän ja maittavan koristeen sivuille ja päällle unohtamatta lohiruusukkeita.. Voileipäkakunkoristelu ei saa olla raskas,koska tarjoilessa se ei ole eedukseen!
    • Yildz
      5 vuotta sitten
      Lohivoilepäkakku hyvä
    • Riitta
      6 vuotta sitten
      Erittäin hyvää