• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lohivoileipäkakku

Lohivoileipäkakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 15 annosta
  • yli 60 min
  • 167 kcal / 100 g

Ainekset

15 annosta

Vuokaleipä

    • 3dlvettä
    • 30ghiivaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 2rklöljyä
    • n. 7dlhiivaleipävehnäjauhoja

Täyte 1

    • n. 350gsavukirjolohta
    • 1prkraejuustoa
    • 1 1/4dlkalalientä
    • 1rkltilliä hienonnettuna

Täyte 2

    • 50gvoita
    • 3munaa
    • 50gsulatejuustoa
    • 1rklmaitoa
    • 1/4tlvalkopippuria

Kostutus

    • 1 1/4dlkalalientä

Kuorrutus

    • 250gsulatejuustoa
    • 1/2dlmaitoa

Koristelu

    • n. 200gkylmäsavustettua tai graavisuolattua kirjolohta
    • 100-150gkatkarapuja
    • 1sitruuna
    • tilliä

Valmistus

yli 60 min
  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, osa jauhoista ja öljy. Alusta taikinaan vähitellen loput hiivaleipäjauhot. Peitä taikina liinalla ja pane se kohoamaan. Asettele kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Kohota leipää vielä vuoassa ja pistele se ennen paistamista. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 50-60 minuuttia. Voileipäkakkuun leipä on parhaimmillaan päivän vanhana.
  2. Poista leivästä kuoret. Leikkaa leivät viideksi pitkittäiseksi viipaleeksi ja kostuta ne kevyesti kalaliemikuutiosta tehdyllä kalaliemellä.
  3. Poista savukirjolohesta ruodot ja nahka. Sekoita savukirjolohi, raejuusto, kalaliemi ja hienonnettu tilli massaksi. Valmista toinen täyte hienontamalla keitetyt kananmunat ja sekoittamalla ne voin joukkoon. Lisää sulatejuusto, maito ja valkopippuri ja sekoita tahnaksi.
  4. Levitä täytteitä vuorotellen kerroksittain leipäviipaleille ja kokoa kakku. Kääri kakku voipaperiin ja anna maustua yön yli kylmässä kevyen painon alla.
  5. Sulata kattilassa sulatejuusto ja maito, mutta älä keitä. Kaada seos nopeasti kakun päälle ja anna valua reunoille. Levitä kuorrutusta veitsen avulla reunoille. Koristele kirjolohella, katkaravuilla, sitruunalla ja tillillä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 167 kcal698 kJ
  • Proteiinia11 g
  • Hiilihydraatteja12,9 g
  • Rasvaa7,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3