Lohivoileipäkakku
Kalaisassa voileipäkakussa on kaksi täytettä: lohi ja katkarapu.
15 annostayli 60 min
Ainekset
15 annosta
Pohja
- 21viipalettaisoa vaaleaa paahtoleipää
Lohitäyte
- 300gsavustettua lohta (punnittu nahattomana)
- 1dlKavli-herkkumajoneesia
- 200gmaustamatonta tuorejuustoa
- 1/4(100 g)kurkkua
- 1rkltuoretta tilliä hienonnettuna
- 1rklsitruunanmehua
- 1/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Katkaraputäyte
- 1ps(180g)Pirkka katkarapuja (pakaste)
- 200graejuustoa
- 1/4(100 g)kurkkua
- 1dlKavli-voileipäpikkelssiä
- 1prk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 1rklruohosipulia hienonnettuna
- 1rkltuoretta tilliä hienonnettuna
- 1/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Kostutus
- 1/2-3/4dlkurkkumehua
Päälle
- 1dlKavli-herkkumajoneesia
- 200gmaustamatonta tuorejuustoa
- 150gjuustoraastetta
- 300gkylmäsavustettua lohta
- salaattia
- tummia viinirypäleitä
- sitruuna
- syötäviä orvokkeja
Valmistus
yli 60 min- Raasta aluksi puolikas kurkku pienellä terällä ja purista kaikki mehu talteen kostutusta varten. Säästä raaste täytteisiin.
- Valmista lohitäyte. Perkaa lohi huolellisesti ja hienonna haarukalla. Lisää majoneesi, tuorejuusto, puolet kurkkuraasteesta, hienonnettu tilli, sitruunanmehu ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
- Valmista katkaraputäyte. Sulata katkaravut ja purista niistä kaikki neste pois. Pilko ravut ja hienonna raejuusto haarukalla. Lisää kurkkuraaste, voileipäpikkelssi, ranskankerma, hienonnetut ruohosipuli ja tilli sekä mausteet.
- Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 25 cm) leivinpaperilla. Leikkaa leivistä reunat pois ja asettele vuoan pohjalle kerros leipää. Aloita kokoaminen keskeltä ja leikkaa reunoille sopivat kaarevat palat. Tilkitse mahdolliset raot leivänpalasilla niin, että pohja on tiivis. Kostuta kerros kevyesti kurkkumehulla.
- Kaada lohimassa vuokaan, tasoita ja lisää seuraava kerros leipää. Kostuta vain leipien reunakohdat kevyesti, sillä katkaraputäyte on itsessään kosteampi. Lisää katkaraputäyte ja päällimmäinen kerros leipää. Kostuta päältä huolellisemmin. Peitä vuoka tuorekelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.
- Ota kakku seuraavana päivänä kaapista ja siirrä se tarjoilualustalle. Koristele kakku mielellään juuri ennen tarjoilua. Sekoita majoneesista ja tuorejuustosta kuorrute ja kuorruta kakku. Ripottele reunoille juustoraastetta. Koristele kakku päältä kylmäsavulohiruusukkeilla, salaatilla, halkaistuilla viinirypäleillä, sitruunalla ja salaattiorvokeilla.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Leivonta ja jälkiruoat
Kommentoi
Lohikakku on aina best! Myös savujuustoraasteesta saa väriäantavan ,näyttävän ja maittavan koristeen sivuille ja päällle unohtamatta lohiruusukkeita.. Voileipäkakunkoristelu ei saa olla raskas,koska tarjoilessa se ei ole eedukseen!
Lohivoilepäkakku hyvä
Erittäin hyvää