• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Vegaaninen voileipäkakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vegaaninen voileipäkakku

Vegaaninen voileipäkakku kätkee sisäänsä vegegelillä hyydytetyt täytteet, punajuurihumusmaisen tahnan ja kirpeän avokadotahnan. Noin 4,50€/annos*

  • 8-10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8-10 annosta

Pohja

Avokadotäyte

Punajuuritäyte

Kuorrutus

    • 1prk(150 g)Oatly påMackan maustamatonta kauralevitettä
    • 1prk(2 dl)Oatly iMat Fraichea
    • 2tlPirkka etikkapunajuurten lientä

Koristeluun

    • 1/2nippu(à 450 g)tuoretta, vihreää parsaa
    • 1ps(125 g)retiisejä
    • 1ruukkuherneenversoja

Valmistus

yli 60 min
  1. Vuoraa pitkänomainen leipävuoka (n. 2 l) tuorekelmulla.
  2. Hienonna viikunat ja pähkinät monitoimikoneessa tasaiseksi rouheeksi. Siirrä sivuun.
  3. Halkaise avokadot. Poista kivet ja lusikoi avokadojen sisukset kulhoon. Lisää korianteri, chilijauhe, suola ja pippuri. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  4. Laita kasvirasvasekoite ja sitruunanmehu kattilaan. Sekoita joukkoon vegegelit. Kuumenna ja kiehauta seosta noin 2 minuuttia, kunnes seos on paksuuntunut. Kaada kuuma seos heti ohuena nauhana avokadotahnan joukkoon samalla sekoittaen.
  5. Kaada avokadotäyte vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita vuoka jääkaappiin.
  6. Laita punajuuret monitoimikoneeseen. Valuta kikherneet, ota liemi talteen. Lisää kikherneet, valkosipulit, tahini ja suola koneeseen. Soseuta tasaiseksi.
  7. Mittaa kikherneiden suolaliemi ja punajuurten liemi kattilaan. Sekoita joukkoon vegegelit. Kuumenna kunnes seos on paksuuntunut. Kaada kuuma seos ohuena nauhana punajuuritäytteeseen samalla sekoittaen.
  8. Lusikoi punajuuritäyte vuokaan avokadotäytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi.
  9. Painele päälle tasainen kerros pähkinä-viikunarouhetta. Peitä kakku kelmulla. Anna jähmettyä viileässä vähintään tunti
  10. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään.
  11. Huuhtele parsat ja katkaise niistä puumainen tyvi pois. Keitä parsoja pari minuuttia kunnes ne hieman pehmenevät. Jäähdytä kylmässä vedessä. Leikkaa parsat pienellä veitsellä pitkittäin 2-3 osaan. Viipaloi retiisit.
  12. Kumoa kakku vuoasta tarjoiluvadille. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille rennosti. Asettele retiisiviipaleet kakun päälle limittäin. Koristele kakun reunat parsasuikaleilla ja herneenversoilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit valmistaa kakun myös pyöreässä irtopohjavuoassa. Painele tällöin pähkinä-viikunaseos vuoan pohjalle, sen päälle punajuuritäyte ja päällimmäiseksi avokadotäyte. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua
  • Epävarma29.5.2018

    Kakku tuntuisi olevan sopiva myös keliaakikolle (ei sis. vehnätärkkelystä)?

  • K-Kuluttajapalvelu29.5.2018

    Epävarma, resepti sisältää Pirkka kaura kasvirasvasekoitetta, johon käytetään ns. tavallista kauraa, joka käsitellään samoissa tuotantotiloissa kuin muita viljoja. Tämän vuoksi kaurassa voi olla gluteenia sisältävien viljojen jäämiä. Vehnätärkkelystä resepti ei sisällä.

  • Mari16.5.2018

    Mitenkähän tämä muutetaan hyydytettäväksi liivatelehdillä?

  • K-Kuluttajapalvelu16.5.2018

    Mari, valitettavasti tätä voileipäkakkua ei ole testattu livatteella. Vegegel eroaa valmistustavallaan jonkin verran liivatteista. Vegegel on kuitenkin varsin helppokäyttöistä, joten sitä kannattaa rohkeasti kokeilla.