Vegaaninen voileipäkakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vegaaninen voileipäkakku

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Voileipäkakun täytteissä hurmaavat tsatsiki- ja aurinkokuivattutomaatti. Vegaaninen voileipäkakku on helppo valmistaa juhlapöytään.
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

10 annosta
1 pkt (535 g)
 
Fazer täysjyväpaahtoleipää
tai
3/4 dl
 
vettä
tai
3 rkl
 
sitruunanmehua
tai

Tsatsikitäyte

2/3 (200 g)
 
kurkkua
tai
1 prk (150 g)
 
tai
1
 
valkosipulinkynsi
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai

Tomaattitäyte

1 prk (150 g)
 
tai
1 tlk (200g /95g)
 
tai
1 rs (250 g)
 
tai
1
 
valkosipulinkynsi
tai
1/2 dl
 
basilikaa hienonnettuna
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai

Kuorrutus

1 prk (150 g)
 
tai
1 1/2 dl
 
tai
2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1 tl
 
sokeria
tai

Koristeeksi

150 g
 
kurkkua
tai
 
basilikanlehtiä
tai
 
miniversoja
tai
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 001 kJ / 240 kcal
Rasva
14,8 g
josta tyydyttynyttä
2,7 g
Hiilihydraatit
20,8 g
josta sokereita
3,8 g
Proteiini
3,9 g
Suola
1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Pane raaste siivilään ja painele ylimääräinen neste pois. Kuori ja hienonna valkosipuli ja yhdistä kaikki tsatsikitäytteen ainekset keskenään.

Valuta aurinkokuivattujen tomaattien öljy. Soseuta sauvasekoittimella aurinkokuivatut tomaatit ja kaurafraiche. Säästä ¼ osa miniluumutomaateista koristeluun, kuutioi loput miniluumutomaatit ja valuta ylimääräinen neste pois. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Leikkaa leipäviipaleista pois reunat mahdollisimman ohuesti. Levitä tarjoiluvadille 3 leipäviipaletta tiiviisti kiinni toisiinsa. Kostuta leivät pullasudin avulla sitruunanmehuvesiseoksella ja levitä päälle 1 /2 osa tsatsikitäytteestä. Levitä täytteen päälle toinen leipäkerros, kostuta ja levitä päälle puolet tomaattitäytteestä. Tee samoin kolmas ja neljäs leipä- ja täytekerros.

Peitä vielä leipäkerroksella ja kostuta. Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla. Pane päälle painoksi esimerkiksi kevyt leikkuulauta ja anna kakun tiivistyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuorrutusta varten sekoita kaurafraiche, majoneesi, sitruunanmehu ja sokeri. Levitä kuorrutus hyvin ohuelti kakun päälle ja runsaammin kakun reunoille.

Suikaloi kurkku juustohöylällä tai kuorimaveitsellä leveiksi lastuiksi. Rullaa kurkku lastut rullalle. Leikkaa kirsikkatomaatit lohkoiksi. Koristele voileipäkakun päällys kurkkurullilla, miniluumutomaateilla, basilikalla ja versoilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Snäxi minikurkku 200g Suomi 1lk
    Hinta 3,49/kpl
    17,45/kg
  • Plussa-etu −21 %
    Pirkka kaurafraiche 15% 150g gluteeniton
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,50/2 kpl
    8,33/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,59/kpl (10,60/kg)
  • Pirkka aurinkokuivatut tomaatit öljyssä 200g/95g
    Hinta 2,95/kpl
    31,05/kg
  • Pirkka miniluumutomaatti 250g ulkomainen 1lk
    Hinta 1,79/kpl
    7,16/kg
  • Hellmanns vegaani majoneesi 270g
    Hinta 3,95/kpl
    14,63/l
  • Mimis versoseos 70g Suomi
    Hinta 2,99/kpl
    42,71/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,4 (175 arviota)

  • Tuurikokki
    8 kuukautta sitten
    Toista kertaa tein; maukkaat täytteet! Tein tuplakorkean ja joka toisen kerroksen Real-leivällä, tuli napakka rakenne.
  • Kliffa69
    10 kuukautta sitten
    Maukas ja hyvä rakenne reseptillä. Käytin yhden leipäkerroksen kostutuksessa pari tippaa lisäksi vihreää tabascoa ja antoi hieman lisää makua voileipäkakkuun.
  • Tinderiini
    1 vuosi sitten
    Älyttömän hyvää, vielä kun antaa tekeytyä riittävän kauan, niin on msut kohdillaan. Synttäreillä loppui kesken, koska kelpasi kaikille, myös lapsille.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Jeppulli, reseptin pakastamista ei olla testattu K-Koekeittiöllä. Voit halutessasi kokeilla pakastamista, mutta se voi toki vaikuttaa raaka-aineiden koostumukseen ja rakenteeseen.
  • JEPPULLI
    1 vuosi sitten
    Kestääkö tämä pakastamisen, ilman kuorrutusta?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Pkk, voileipäkakkuun voi halutessaan käyttää gluteenitonta leipää. Täytteisiin ja kuorrutteeseen käytetyt raaka-aineet ovat gluteenittomia.Tästä reseptistä voi ottaa vinkkejä gluteenittoman leivän käyttöön sekä kostutuksen määrään: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteeniton-voileipakakku.
  • Pkk
    2 vuotta sitten
    Voiko tehdä gluteenittomaksi?