Näin onnistut
Parhaat täytteet pizzaan – näin valitset juuston ja täytteet

Parhaat täytteet pizzaan – näin valitset juuston ja täytteet

Pizzan täyttäminen on parhaimmillaan taidetta! Inspiroidu herkullisista täytevinkeistä tai päästä luovuutesi valloilleen.

Parhaat täyteyhdistelmät

Pizzataikinan tekeminen on melkeinpä tiedettä ja kemiaa, jossa kannattaa olla tarkkana määrien kanssa ja käyttää laadukkaita jauhoja. Kun taikina on kunnossa, pizzan täyttäminen on parhaimmillaan taidetta! Hyvä nyrkkisääntö kuitenkin on, että 2-3 ainesosaa riittää, kun pidät raaka-aineet hyvälaatuisina ja maukkaina. Kokeile pizzataituri Jukka Salmisen suosittelemia parhaita täyteyhdistelmiä!

Testaa ainakin nämä!

Creme fraiche-Kylmäsavulohi-punasipuli

Kun lisäät vielä hiukan tilliä ja sitruunaa, saat pizzaan mukavan skandinaavisen makumaailman.

Pirkka suomalainen punasipuli 350 g 2 lk - kuva

Pirkka suomalainen punasipuli 350 g 2 lk

Katso lisää ›

Pirkka suomalainen kylmäsavustettu kirjolohifilee 150g viipaloitu - kuva

Pirkka suomalainen kylmäsavustettu kirjolohifilee 150g viipaloitu

Katso lisää ›

Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon - kuva

Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon

Katso lisää ›

Vuohenjuusto-saksanpähkinä-paahdettu punajuuri

Klassinen makukolmikko! Kun vielä lisäät vähän hunajaa pinnalle, maut räjähtävät suussasi.

Pirkka Parhaat vuohenmaitojuusto Sainte Maure 200g vähälaktoosinen - kuva

Pirkka Parhaat vuohenmaitojuusto Sainte Maure 200g vähälaktoosinen

Katso lisää ›

Pirkka saksanpähkinä 100g - kuva

Pirkka saksanpähkinä 100g

Katso lisää ›

Pirkka suomalainen pesty punajuuri 1 kg 1lk - kuva

Pirkka suomalainen pesty punajuuri 1 kg 1lk

Katso lisää ›

Salami-chili-hunaja

Tämä tulisuuden ja makeuden liitto toimii aina.

Pirkka Parhaat Salame Napoli ilmakuivattu kestomakkara 70g - kuva

Pirkka Parhaat Salame Napoli ilmakuivattu kestomakkara 70g

Katso lisää ›

Pirkka mieto punainen chili 50g 1lk - kuva

Pirkka mieto punainen chili 50g 1lk

Katso lisää ›

Pirkka juokseva hunaja 350g - kuva

Pirkka juokseva hunaja 350g

Katso lisää ›

Herkkutatti-prosciuttotryffeli

Tattisesongin ulkopuolella voit käyttää tuoreita herkkusieniä tai kuivattuja tatteja. Makuyhdistelmään sopii tryffeliöljy tai tryffelillä maustettu oliiviöljy.

Pirkka Parhaat Prosciutto Crudo ilmakuivattu kinkku 120g - kuva

Pirkka Parhaat Prosciutto Crudo ilmakuivattu kinkku 120g

Katso lisää ›

Pirkka Parhaat maustettu ekstra-neitsytoliiviöljy (98 %) tryffeli 250ml - kuva

Pirkka Parhaat maustettu ekstra-neitsytoliiviöljy (98 %) tryffeli 250ml

Katso lisää ›

Peruna-salviapesto-pecorino

Jukka Salmisen erikoispizza on hurmannut monet! Katso tarkka salviapestopizzan resepti.

Pirkka suomalainen kiinteä peruna 1kg - kuva

Pirkka suomalainen kiinteä peruna 1kg

Katso lisää ›

Pirkka salviapesto 135g - kuva

Pirkka salviapesto 135g

Katso lisää ›

Pirkka Parhaat Pecorino Romano 200g vähälaktoosinen - kuva

Pirkka Parhaat Pecorino Romano 200g vähälaktoosinen

Katso lisää ›

Anjovis-oliivivalkosipuli

Puttanesca-pastasta muunnettu pizza on koukuttavan herkullinen.

Pirkka anjovisfileet 100g/65g - kuva

Pirkka anjovisfileet 100g/65g

Katso lisää ›

Pirkka Parhaat kreikkalaiset kalamataoliivit 350g/180g - kuva

Pirkka Parhaat kreikkalaiset kalamataoliivit 350g/180g

Katso lisää ›

Pirkka valkosipuli 100 g 2lk - kuva

Pirkka valkosipuli 100 g 2lk

Katso lisää ›

Kinkku-Ananas-sinihomejuusto

Suomen suosituin pizza. Jos haluat panostaa, käytä tuoretta ananasta ja kinkkuna prosciuttoa.

Pirkka Parhaat Prosciutto Crudo ilmakuivattu kinkku 120g - kuva

Pirkka Parhaat Prosciutto Crudo ilmakuivattu kinkku 120g

Katso lisää ›

Pirkka Luomu Reilun kaupan ananas - kuva

Pirkka Luomu Reilun kaupan ananas

Katso lisää ›

Pirkka sinihomejuustomuru 150g vähälaktoosinen - kuva

Pirkka sinihomejuustomuru 150g vähälaktoosinen

Katso lisää ›

Frutti di mare

Valmis äyriäissekoitus pakastealtaasta toimii pizzassa erinomaisen hyvin.

Pirkka Parhaat äyriäissekoitus 350g pakaste - kuva

Pirkka Parhaat äyriäissekoitus 350g pakaste

Katso lisää ›

Kana-maissibbq-kastike

Grillimiehen unelma. Täyteläinen ja maistuva pizza.

Pirkka Vikkelät kanan fileesuikale maustamaton 450g - kuva

Pirkka Vikkelät kanan fileesuikale maustamaton 450g

Katso lisää ›

Pirkka maissi 200 g pakaste - kuva

Pirkka maissi 200 g pakaste

Katso lisää ›

Pirkka BBQ-kastike 270ml - kuva

Pirkka BBQ-kastike 270ml

Katso lisää ›

1salvia pizza2021art

Mitä juustoa pizzaan?

Perinteisiin italialaisiin pizzoihin käytetään usein tuoretta mozzarellaa, joita on kahta erilaista. Fior di latte on tehty lehmänmaidosta ja on parhaiten saatavilla ruokakaupoissa. Mozzarella di buffala on nimensä mukaan vesipuhvelin maidosta tehty ja on usein kosteampaa kuin lehmänmaidosta valmistettu mozzarella. Pizzan päälle lehmänmaitomozzarella on parempi, sillä liiallinen kosteus pizzan päällä uunissa ei ole koskaan hyvä juttu. Mozzarella di bufala taas on parhaimmillaan, kun revit sen pizzan päälle vasta paiston jälkeen.

Pirkka mozzarella 200g/125g - kuva

Pirkka mozzarella 200g/125g

Katso lisää ›

Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala Campana 220g/125g vähälaktoosinen - kuva

Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala Campana 220g/125g vähälaktoosinen

Katso lisää ›

Yhdistä useampaa juustoa

Kokeile myös raastettua parmesaania tai pecorinoa pizzan viimeistelyyn paiston jälkeen. Juustopizzaan kannattaa kokeilla eri juustojen yhdistelmiä. Esimerkiksi parmesaani, mozzarella, sinihomejuusto ja mascarpone toimivat erinomaisesti. Pizzaan kannattaa käyttää hyvin sulavia ja kuivahkoja juustoja, joilla onnistut parhaiten.

Pirkka Parhaat Pecorino Romano 200g vähälaktoosinen - kuva

Pirkka Parhaat Pecorino Romano 200g vähälaktoosinen

Katso lisää ›

Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g - kuva

Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g

Katso lisää ›

Pirkka Parhaat sinihomejuusto 175g vähälaktoosinen - kuva

Pirkka Parhaat sinihomejuusto 175g vähälaktoosinen

Katso lisää ›

Pirkka Parhaat mascarpone 250 g - kuva

Pirkka Parhaat mascarpone 250 g

Katso lisää ›

Paras tomaattikastike pizzaan – vai ehkä sittenkin kokonaan ilman?

Perinteisesti napolilaiseen pizzaan käytetään purkitettuja San Marzano -tomaatteja, jotka murskataan käsin ja joukkoon lisätään vain suolaa. Nykyisin monet kuitenkin lisääväät kastikkeeseen myös esimerkiksi yrttejä ja pippuria. Oikeassa maaperässä kasvaneet tomaatit ovat makeita ja käytettävissä sellaisenaan, eikä kastiketta ei keitetä. Roomalaisen pizzan “uudistaja” Gabriele Bonci on sanonut käyttävänsä Pelati-tomaatteja, eli tässäkin asiassa on yhtä monta oikeaa tapaa kuin on kokkeja.

tomaatti pizza2021art

Kannattaa kokeilla mikä on itselle paras ja kätevin tomaattikastike. Valmiilla pizzakastikkeellakin on paikkansa. Toisinaan kannattaa kokeilla keittää tomaattimurskaa valkosipulin, yrttien ja kokonaisen sipulin kanssa. Kun kastike kiehuu hiljalleen kasaan, tulee siihen makeutta ja lisää makua. Ota sipuli pois keittämisen jälkeen ja soseuta kastike vielä hienoksi. Kun perusasiat – laadukkaat tomaatit, basilika, suola ja pippuri – ovat kunnossa, saat takuulla mahtavan soosin!

Tomaattikastike pizzassa ei ole ollenkaan välttämätön, vaan voit valmistaa myös pizza biancaa eli valkoista pizzaa. Kokeile esimerkiksi klassista quattro formaggi -pizzaa tai salviapestopizzaa!