Vietnamilaiset kesärullat

Vietnamilaiset kesärullat

Päivitetty 29.4.2022

Riisipaperiin käärityt vietnamilaiset kesärullat ovat raikas ja rapea herkku. Täytä ne oman makusi mukaan ja tarjoa erilaisten dippien kanssa.

Ainesosat 

Dippikastike kesärullille

Tee näin

1. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Leikkaa porkkanat ja kurkku ohuiksi tikuiksi sekä avokado lohkoiksi.

3. Pyöräytä riisipaperiarkki lämpimässä vedessä ja aseta se lautaselle pehmenemään.

4. Kokoa riisipaperin päälle katkarapuja, salaatinlehtiä, vihanneksia, tuoreita yrttejä sekä nuudeleita. Taittele kuvien ohjeiden mukaisesti rullaksi.

5. Mausta soijakastike hienonnetulla chilillä. Dippaa valmis rulla kastikkeeseen.

Näin onnistut

Kastele riisipaperi

Rullien kääreenä käytettävä riisipaperi myydään kovina kiekkoina, jotka pehmenevät vedessä. Kasaa työtasolle valmiiksi pilkotut vihannekset, keitetyt nuudelit ja muut täytteet, kuumaa vettä laakeassa astiassa ja iso lautanen, jolla käärit rullat. Kasta riisipaperiarkki veteen: sitä ei tarvitse liottaa, muutaman sekunnin dippaus riittää. Aseta arkki lautaselle tai muulle alustalle.

Vietnamilaiset kesärullat vaihe 2022 1

Mitä täytteitä?

Käsittele pehmeitä riisipapereita arkki kerrallaan, sillä ne tarttuvat herkästi toisiinsa. Asettele täytteet arkille. Ne täytteet jotka asetat alimmaisiksi, näkyvät selkeimmin valmiissa rullassa. Esimerkiksi katkaravut näyttävät valmiissa rullissa kauniilta, kun asetat ne pohjimmaisiksi. Paras paikka täytteille on paperiarkin keskellä. Varo, ettei täytteitä tule liikaa.

Vietnamilaiset kesärullat vaihe 2022 2

Taittele

Kun täytteet on valittu, on aika taitella riisipaperi rullaksi. Aloita nostamalla itseäsi lähinnä oleva osa paperista täytteiden päälle. Taita sitten rullan keskelle molemmat sivuliepeet. Jos riisipaperi uhkaa tarttua käsiin, voit kastella välillä sormiasi vesikulhossa. Viimeiseksi rullan päälle taitellaan ylimmäinen lieve. Voit myös kääriä rullaa sitä kohti kuin burritoa.

Vietnamilaiset kesärullat vaihe 2022 3

Valmista tuli!

Nyt sinulla on käsissäsi valmis kesärulla. Ei haittaa, vaikka paperi olisi jäänyt hieman ryttyyn, rullien ei tarvitse näyttää täydellisiltä. Siirrä valmis rulla odottamaan ja aloita seuraavan rullan valmistus alusta: kastele, täytä ja rullaa. Valmiit rullat kuivuvat nopeasti. Jos rullia ei syödä heti, saat ne säilymään pehmeinä asettamalla päälle puhtaan, kostean pyyhkeen.

Vietnamilaiset kesärullat vaihe 2022 4