Suolainen lettukakku savulohesta
Suolainen lettukakku täytetään ihanan mehevällä savulohitäytteellä. Noin 2,25/annos.*
6 annosta30 - 60 min320 kcal / annos (200g)
Ainekset
6 annosta
- 1pkt(300 g)Pirkka lettu- ja vohvelijauhetta
- 7dlvettä
- kirkastettua voita
Täyte
- 1pkt(250 g)savustettua kirjolohifileepalaa
- 1/2(n. 150 g)tuoretta kurkkua
- 1(200 g)omena (Granny Smith)
- 2-3kevät- tai nippusipulin vartta
- 1prk(2 dl)Arla Luomu kuohukermaa
- 1dltilliä hienonnettuna
- 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 2rklsitruunanmehua
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Lisäksi
- 2-3retiisiä
Valmistus
30 - 60 min- Poista kirjolohifileepalasta nahka ja leikkaa kala pieniksi paloiksi. Hienonna tai raasta kurkku ja omena karkeaksi raasteeksi. Hienonna kevätsipulit (siirrä hieman kevätsipulia sivuun koristelua varten).
- Vaahdota kermavaahto ja sekoita joukkoon kaikki hienonnetut kasvikset, tilli sekä tuorejuusto. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon savukala.
- Valmista ohukaistaikina pakkauksen ohjeen mukaan (noin 1 dl taikinaa/lettu). Paista letut kuumassa pannussa (Ø noin 20 cm) kirkastetussa voissa.
- Levitä jokaiselle letulle noin 1 desilitra täytettä ja kokoa tiiviiksi pinoksi. Taikinasta tulee noin 10 lettua.
- Levitä päällimmäiseen kerrokseen hieman täytettä ja koristele pinta ohuilla retiisiviipaleilla. Lettukakku maistuu lämpimänä tai kylmänä.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 05/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per annos 200g100 g
- 320 kcal1 340 kJ
- Proteiinia 14 g
- Hiilihydraatteja39 g
- Rasvaa12 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi