Parhaat paahtopaistit x 5
Päivitetty 6.10.2022Paahtopaisti on klassikko, joka sopii monenlaisiin tilanteisiin. Se on kotonaan niin itsenäisyyspäivän illallisen päätähtenä, rippijuhlien buffetpöydässä kuin sunnuntailounaallakin. Valitsimme sinulle viisi reseptisuosikkiamme!
1. Yrttikuorrutettu paahtopaisti
Perinteinen naudan paahtopaisti kuorrutetaan ihanan aromikkaalla itsetehdyllä yrttivoilla, jossa maistuvat timjami, salvia sekä valkosipuli. Mehevän paahtopaistin viimeistelee yrttinen paistoliemi sekä paistin kylkeen tehty pippurinen piparjuurikastike.
2. Paahtopaisti ja punaviinikastike
Perinteinen paahtopaisti saa rinnalleen jotain vielä klassisempaa: punaviinikastikkeen. Paahtopaistin perusresepti on varma valinta. Uunissa pitkään viihtyvä paisti saa punaviinikastikkeen lisäksi rinnalleen paahdettuja maa-artisokkia.
3. Marinoitu paahtopaisti
Tässä reseptissä paahtopaisti kylvetetään paistamisen jälkeen timjamilla ja rakuunalla maustetussa marinadissa. Paahtopaisti raikastuu hieman modernimmaksi, kun tarjoat sen pikkelöityjen vihannesten kanssa.
4. Jälkimarinoitu paahtopaisti
Jälkimarinoitu paahtopaisti maustetaan ennen uunia vain kevyesti suolalla ja pippurilla. Balsamiviinietikkaa ja konjakkisinappia sisältävä marinadi lisätään jo viipaloidun paistin päälle. Anna paistiviipaleiden maustua yön yli, silloin se on maukkaimmillaan.
5. Routapaisti
Routapaisti, eli jääpaisti valmistetaan, päinvastoin kuin paistit yleensä. Liha jäädytetään ja kun se on jäässä, paisti laitetaan uuniin. Paiston jälkeen liha upotetaan vielä mausteliemeen, johon rouhitaan mm. katajanmarjoja ja fariinisokeria.