K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Parhaat paahtopaistit x 5

Parhaat paahtopaistit x 5

Paahtopaisti on klassikko, joka sopii monenlaisiin tilanteisiin. Se on kotonaan niin itsenäisyyspäivän illallisen päätähtenä, rippijuhlien buffetpöydässä kuin sunnuntailounaallakin. Valitsimme sinulle viisi reseptisuosikkimme!

1. Paahtopaisti ja punaviinikastike

Perinteinen paahtopaisti saa rinnalleen jotain vielä klassisempaa: punaviinikastikkeen. Paahtopaistin perusresepti on varma valinta. Uunissa pitkään viihtyvä paisti saa punaviinikastikkeen lisäksi rinnalleen paahdettuja maa-artisokkia.

Paahtopaisti ja punaviinikastike kuvitus

2. Marinoitu paahtopaisti

Tässä reseptissä paahtopaisti kylvetetään paistamisen jälkeen timjamilla ja rakuunalla maustetussa marinadissa. Paahtopaisti raikastuu hieman modernimmaksi, kun tarjoat sen pikkelöityjen vihannesten kanssa.

Marinoitu paahtopaisti 2019 kuvitus

3. Inkiväärimarinoitu poron paahtopaisti

Kun haluat laittaa tarjolle jotain erityisen juhlavaa, poimi lihatiskiltä poron paahtopaistia. Tässä reseptissä poro maustetaan hieman aasialaiseen tyyliin inkiväärisellä marinadilla. Rinnalle pikkelöidään raikasta fenkolia.

Inkiväärimarinoitu poron paahtopaisti ja pikkelöity fenkoli 2017 kuvitus

4. Jälkimarinoitu paahtopaisti

Jälkimarinoitu paahtopaisti maustetaan ennen uunia vain kevyesti suolalla ja pippurilla. Balsamiviinietikkaa ja konjakkisinappia sisältävä marinadi lisätään jo viipaloidun paistin päälle. Anna paistiviipaleiden maustua yön yli, silloin se on maukkaimmillaan.

Jälkimarinoitu paahtopaisti 2021 kuvitus

5. Routapaisti

Routapaisti, eli jääpaisti valmistetaan, päinvastoin kuin paistit yleensä. Liha jäädytetään ja kun se on jäässä, paisti laitetaan uuniin. Paiston jälkeen liha upotetaan vielä mausteliemeen, johon rouhitaan mm. katajanmarjoja ja fariinisokeria.

Routapaisti 2018 kuvitus