Veriappelsiini on talven superherkku

Veriappelsiini on talven superherkku

Päivitetty 19.12.2023

Veriappelsiini on upeanvärinen makean kirpeä sitrushedelmä, jonka sisältää tavallista appelsiiniakin enemmän C-vitamiinia. Tutustu tähän ihanaan lyhyen satokauden värikkääseen vitamiinipommiin ja herkuttele erilaisilla veriappelsiiniresepteillä!

Milloin on veriappelsiinien sesonki?

Veriappelsiinien satokausi on lyhyt ja se kestää tammikuulta maaliskuuhun. Parhaimmillaan nämä hedelmät ovat helmikuussa, kun makeat Tarocco-veriappelsiinit rantautuvat heviosastoille. Veriappelsiinit ovat alunperin lähtöisin Sisiliasta, Etnan ylärinteiltä, mutta nykyään niitä kasvatetaan myös muun muassa Espanjassa.

Miksi veriappelsiinin hedelmäliha on punaista?

Veriappelsiini sisältää muun muassa antosyaani- ja lykopeeni-nimisiä luonnollisia väriaineita ja antioksidantteja, jotka antavat veriappelsiinin hedelmälihalle punaisen värinsä.

Onko veriappelsiini terveellistä?

Veriappelsiini sisältää paljon C-vitamiinia, jopa enemmän kuin tavallinen appelsiini! Punertavan värin veriappelsiinille antavat antosyaani ja lykopeeni ovat myös terveellisiä antioksidantteja, jotka auttavat ehkäisemään sydän- ja verisuonitauteja sekä syövän leviämistä.

Mitä tehdä veriappelsiinista?

Monipuolinen veriappelsiini sopii mainiosti sellaisenaan nautittavaksi, erilaisiksi jälkiruoiksi tai suolaisissa ruoissa käytettäväksi, joissa kirpeän täyteläinen maku yllättää mukavasti. Yksinkertaisimman jälkiruoan saa, kun halkaisee hedelmän kahtia, ripottelee pinnalle kanelia sekä ruokosokeria ja laittaa puolikkaat hetkeksi uuniin. Herkku on valmis, kun pinta on karamellisoitunut kauniisti. Lisää ihania veriappelsiinireseptejä löydät täältä!

Veriappelsiinijogurtti (680x300) Kuvassa: Veriappelsiinijogurtti

Osta veriappelsiinit kätevästi verkkokaupasta

Pirkka italialainen veriappelsiini 750g - kuva

Pirkka italialainen veriappelsiini 750g

Katso lisää ›

Pirkka Appelsiini Cara cara/Kirkwood 1kg punalihainen - kuva

Pirkka Appelsiini Cara cara/Kirkwood 1kg punalihainen

Katso lisää ›

Pirkka Luomu veriappelsiini Italia - kuva

Pirkka Luomu veriappelsiini Italia

Katso lisää ›