Ahvenfileitä, kantarellimuhennosta ja katkarapuja
Ahvenfileitä, kantarellimuhennosta ja katkarapuja on juhlava ruoka, jossa maut ovat kohdillaan.
3 annostaalle 30 min
Ainekset
3 annosta
- 300gahvenfileitä
- 1rklvoita
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Muhennos
- n. 200gkantarelleja
- 1(100 g)sipuli
- 2rklvoita
- 2rklvehnäjauhoja
- n. 1dlvettä
- 1tlk(2 dl)Pirkka kevytkermaa
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 1/2–1rklsherryä tai balsamiviinietikkaa
- 1/2dlpersiljaa hienonnettuna
Lisäksi
- 1ps(180 g)katkarapuja (pakaste)
- 1/2dltilliä hienonnettuna
- 1/2sitruunan kuori raastettuna
- sitruunaviipaleita
Valmistus
alle 30 min- Poista ahvenfileistä ruodot leikkaamalla pois ohut kiilamainen pala selkäruodon suuntaisesti.
- Puhdista ja hienonna sienet. Hienonna myös kuorittu sipuli. Kuumenna paistokasari ja lisää sienet. Sekoittele hetki, jotta kosteus haihtuu. Lisää rasva ja sipulit. Anna sipuleiden kuullottua. Ripottele pinnalle vehnäjauhot sekoittaen. Kaada vesi ja kerma paistokasariin. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja sherryllä tai balsamiviinietikalla. Ripottele päälle persiljaa.
- Sulata ja valuta katkaravut. Mausta ne tillillä ja raastetulla sitruunankuorella.
- Paista suolalla ja pippurilla maustetut ahvenfileet rasvassa 2–3 kummaltakin puolelta. Kokoa annokset lämmitetyille lautasille: ensin muhennosta, sitten ahvenia ja lopuksi katkarapuja. Koristele sitruunaviipaleilla. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja ruisleipää.
Kategoriat
Kokeile myös
- alle 30 min3,9(174 arvostelua)
- alle 30 min3,8(32 arvostelua)
- alle 30 min3,9(70 arvostelua)
Kommentoi