Ahvenfileitä, kantarellimuhennosta ja katkarapuja
- Annosmäärä3 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
Ahvenfileitä, kantarellimuhennosta ja katkarapuja on juhlava ruoka, jossa maut ovat kohdillaan.
Ainekset
3 annosta
300 g | ahvenfileitä tai |
1 rkl | voita tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Muhennos | |
---|---|
n. 200 g | kantarelleja tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
2 rkl | voita tai |
2 rkl | vehnäjauhoja tai |
n. 1 dl | vettä tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1/2–1 rkl | sherryä tai balsamiviinietikkaa tai |
1/2 dl | persiljaa hienonnettuna tai |
Lisäksi | |
1 ps (180 g) | katkarapuja (pakaste) tai |
1/2 dl | tilliä hienonnettuna tai |
1/2 | sitruunan kuori raastettuna tai |
sitruunaviipaleita tai |
Ravintosisältö
Energia | 434 kJ / 104 kcal |
Rasva | 5,7 g |
josta tyydyttynyttä | 3,3 g |
Hiilihydraatit | 3,4 g |
josta sokereita | 2 g |
Proteiini | 9 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Poista ahvenfileistä ruodot leikkaamalla pois ohut kiilamainen pala selkäruodon suuntaisesti.
Puhdista ja hienonna sienet. Hienonna myös kuorittu sipuli. Kuumenna paistokasari ja lisää sienet. Sekoittele hetki, jotta kosteus haihtuu. Lisää rasva ja sipulit. Anna sipuleiden kuullottua. Ripottele pinnalle vehnäjauhot sekoittaen. Kaada vesi ja kerma paistokasariin. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja sherryllä tai balsamiviinietikalla. Ripottele päälle persiljaa.
Sulata ja valuta katkaravut. Mausta ne tillillä ja raastetulla sitruunankuorella.
Paista suolalla ja pippurilla maustetut ahvenfileet rasvassa 2–3 kummaltakin puolelta. Kokoa annokset lämmitetyille lautasille: ensin muhennosta, sitten ahvenia ja lopuksi katkarapuja. Koristele sitruunaviipaleilla. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja ruisleipää.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Ahvenfilee nahaton kgHinta 39,99/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Plussa-etuPirkka laktoositon kevytkerma 10% 2dlPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl4,17/lIlman Plussa-korttia 0,89/kpl (4,45/l)
- Del duca aceto balsamico di Modena 250mlHinta 4,59/kpl18,36/l
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,25/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,89/kpl2,54/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Valio kevytkerma 2dl laktoositon UHTHinta 1,19/kpl5,95/l
- San Francesco balsamiviinietikka 250mlHinta 3,19/kpl12,76/l
- Filos tumma balsamiviinietikka 250 mlHinta 3,39/kpl13,56/l
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,69/kpl
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka katkarapu 125-175 kpl 4x100g MSC pakasteHinta 11,30/kpl28,25/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,9(373 arviota)
- alle 30 min3,8(35 arviota)
- alle 30 min3,2(11 arviota)
- alle 30 min3,8(93 arviota)
- alle 30 min3,8(345 arviota)
- alle 30 min3,4(49 arviota)
- yli 60 min3,6(16 arviota)
- alle 30 min3,3(24 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (25 arviota)