Punakampelakääryleet
Kinkkutäytteiset punakampelakääryleet ovat helppo ja maistuva arkiruoka. Voit valmistaa kääryleet myös kuhasta.
4 annosta30 - 60 min270 kcal / annos (200g)
Ainekset
4 annosta
- n. 600gnahattomia punakampelafileitä
- tai pieniä kuhafileitä
- n. 100gpalvikinkkuviipaleita
- ripausmustapippuria
- 1dltilliä hienonnettuna
- 1 1/2rklsitruunanmehua
- 1prk(2 dl)Pirkka ruokakermaa (10 %)
- 1rklvehnäjauhoja
- 1tlkurkumaa
- 1valkosipulinkynsi
- 2rklkalafondia
Valmistus
30 - 60 min- Levitä kalafileet leikkuulaudalle ja laita kinkkuviipale kunkin fileen päälle. Jos fileet ovat pieniä, niin halkaise kinkkuviipaleet ja laita puolikas kunkin fileen päälle. Ripottele päälle tilliä.
- Kääri fileet rullalle ja nosta voideltuun uunivuokaan. Purista kääryleiden päälle sitruunamehua ja ripottele mustapippuria.
- Sekoita ruokakerma, vehnäjauhot, kurkuma, puristettu valkosipulinkynsi ja kalafondi keskenään. Kaada seos kalakääryleiden päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes kala on kauttaaltaan valkoista.
- Valele paiston aikana liemellä, niin saat kauniin värin. Paistoaika vaihtelee kääryleiden koon mukaan. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja parsakaalin kanssa.
Kategoriat
Ravintosisältö per annos 200g100 g
- 270 kcal1 130 kJ
- Proteiinia 35,4 g
- Hiilihydraatteja4,6 g
- Rasvaa11,8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Hyvät, voimakkaat maut ja helppo tehdä. Toimii jopa juhlavamman aterian pääruokana.