• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Ajo blanco eli kylmä mantelikeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ajo blanco eli kylmä mantelikeitto

Kylmä mantelikeitto on espanjalainen keitto, joka sopii hyvin viilentämään kuumana päivänä. Mausta keitto makusi mukanan valkosipulillla. Noin 2,40€/annos.

  • 4-5 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4-5 annosta

Viinirypälesalsa

Valmistus

yli 60 min
  1. Kumoa mantelit kulhoon ja kaada niiden päälle 1/2 litraa vettä. Anna manteleiden liota vähintään neljä tuntia.
  2. Leikkaa paahtoleipäviipaleista tummat reunat ohuelti pois. Kuutioi paahtoleipä.
  3. Kaada tehosekoittimen kulhoon liotetut mantelit, manteleiden liotusvesi sekä kuutioitu paahtoleipä. Käynnistä tehosekoitin ja soseuta tasaiseksi. Lisää vettä, jos massa ei soseudu. Anna tehosekoittimen käydä 2-3 minuuttia täydellä teholla, jotta massasta tulee mahdollisimman sileää. Lisää lopuksi toiset viisi desilitraa kylmää vettä, hienonnetut valkosipulinkynnet, valkoviinietikka, oliiviöljy, suola sekä mustapippuri ja soseuta tasaiseksi.
  4. Anna keiton tekeytyä kylmässä 1-2 tuntia ennen tarjoamista ja tarkista maku.
  5. Viipaloi viinirypäleet ja sekoita salsan ainekset keskenään. Lisää salsaa keittoannosten pinnalle ja tarjoa loppu erikseen keiton kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua