Ajo blanco eli kylmä mantelikeitto
- Annosmäärä4–5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
2 ps (à 150 g) | tai |
1 l | vettä tai |
1 ps (280 g) | Fazer Paahto Vehnä paahtoleipää tai |
2 | valkosipulinkynttä hienonnettuna tai |
n. 2 rkl | valkoviinietikkaa tai |
2 tl | tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Viinirypälesalsa | |
---|---|
250 g | vihreitä viinirypäleitä tai |
n. 1/2 dl | tuoretta basilikaa hienonnettuna tai |
1 rkl | tai |
1 tl | valkoviinietikkaa tai |
ripaus | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 911 kJ / 217 kcal |
Rasva | 13,9 g |
josta tyydyttynyttä | 1,2 g |
Hiilihydraatit | 14,9 g |
josta sokereita | 4,4 g |
Proteiini | 6,6 g |
Suola | 1 g |
Valmistus
Kumoa mantelit kulhoon ja kaada niiden päälle 1/2 litraa vettä. Anna manteleiden liota vähintään neljä tuntia.
Leikkaa paahtoleipäviipaleista tummat reunat ohuelti pois. Kuutioi paahtoleipä.
Kaada tehosekoittimen kulhoon liotetut mantelit, manteleiden liotusvesi sekä kuutioitu paahtoleipä. Käynnistä tehosekoitin ja soseuta tasaiseksi. Lisää vettä, jos massa ei soseudu. Anna tehosekoittimen käydä 2–3 minuuttia täydellä teholla, jotta massasta tulee mahdollisimman sileää. Lisää lopuksi toiset viisi desilitraa kylmää vettä, hienonnetut valkosipulinkynnet, valkoviinietikka, oliiviöljy, suola sekä mustapippuri ja soseuta tasaiseksi.
Anna keiton tekeytyä kylmässä 1–2 tuntia ennen tarjoamista ja tarkista maku.
Viipaloi viinirypäleet ja sekoita salsan ainekset keskenään. Lisää salsaa keittoannosten pinnalle ja tarjoa loppu erikseen keiton kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka suomalainen basilika ruukussaHinta 0,59/kpl
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Filos valkoviinietikka 350mlHinta 2,09/kpl5,97/l
- Pirkka kuorittu manteli 150gHinta 2,39/kpl15,93/kg
- Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500mlHinta 8,89/kpl17,78/l
- Rypäle vihreä siemenetön 500g 1lkHinta 1,50/kpl3,00/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Järvikylä basilika rkk FIEtuhinta 1,29/kplnorm. 1,89/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Druvan valkoviinietikka 300mlHinta 2,79/kpl9,30/l
- Rajamäen valkoviinietikka 0,4lHinta 2,99/kpl7,48/l
- Pirkka Luomu kuorellinen manteli 100gHinta 2,99/kpl29,90/kg
- Pirkka Manteli 200gHinta 2,69/kpl13,45/kg
- Pirkka paahtoleipä 430g vehnä-hapanjuuriHinta 2,25/kpl5,23/kg
- Vaasan Isopaahto vehnä 500 g paahtoleipäHinta 2,35/kpl4,70/kg
- Pirkka Parhaat kreikkalainen ekstraneitsytoliiviöljy 500mlHinta 9,99/kpl19,98/l
- Pirkka Luomu ekstra-neitsytoliiviöljy 500mlHinta 7,39/kpl14,78/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,1(83 arviota)
- 30 - 60 min3,3(97 arviota)
- 30 - 60 min4,0(68 arviota)
- 30 - 60 min3,5(171 arviota)
- 30 - 60 min4,0(37 arviota)
- 30 - 60 min3,4(12 arviota)
- 30 - 60 min3,1(29 arviota)
- yli 60 min4,2(69 arviota)
Arvostele resepti
- yks vaan2 vuotta sittenAjo blanco= valkoinen valkosipuli ja manteli =almendra mistä nimi tullut? Kukaan ei halua valkosipulikeittoa syödä?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenyks vaan, espanjalaisten keittojen nimitykset eivät välttämättä ole yksiselitteisiä ja niiden vapaat käännökset voivat aiheuttaa hämmennystä. Tässä reseptissä kyse on tosiaan valkosipulilla maustetusta kylmästä keitosta, jossa on myös hienonnettuja manteleita. Tunnettavuuden vuoksi resepti on nimetty ajo blancoksi.
- Tiina4 vuotta sittenAika erikoinen valinta tähän vuodenaikaan??