• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kirsikkapitko

Kirsikkapitko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 kpl
  • yli 60 min
  • 172 kcal / annos (50g)

Ainekset

3 kpl
    • 5dlmaitoa
    • 2ps(à 11 g)kuivahiivaa
    • 2dlsokeria
    • 2tlsuolaa
    • 1rklkardemummaa
    • 1kananmuna
    • 200gleivontamargariinia
    • n. 15dlvehnäjauhoja

Täyte

Voiteluun

    • 1kananmuna

Koristeluun

    • mantelilastuja
    • raesokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna maito reilusti kädenlämpöiseksi eli +42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää ne maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna. Sekoita joukkoon noin puolet jauhoista. Lisää pehmeä rasva. Vaivaa taikinaan loput jauhot. Peitä taikina liinalla ja kohota lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
  2. Täytettä varten vaahdota rasva ja mausta se vanilliinisokerilla. Silppua valutetut kirsikat pieneksi silpuksi.
  3. Jaa taikina kolmeen osaan, sillä taikinasta tulee kolme pitkoa. Kauli yksi taikinapaloista 45 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi (pitkä sivu pöydän reunan suuntaisesti). Sivele levylle kolmannes vanilliinirasvasta.
  4. Jaa levy pituussuuntaan kolmeksi 10 cm levyiseksi suikaleeksi. Ripottele keskimmäiselle suikaleelle kolmannes kirsikoista ja reunasuikaleille kolmannes manteleista ja rusinoista. Kääri suikaleet pitkiksi rulliksi, joista tulee pitkon säikeitä.
  5. Letitä säikeillä löysä pitko ja nosta se leivinpaperin päälle pellille joko suorana tai hevosenkengän muotoon taivutettuna. Valmista samalla tavalla muut pitkot. Peitä pitkot liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
  6. Voitele pitkot munalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja mantelilastuja. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 15 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 172 kcal717 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja20 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille