Kirsikkapitko Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kirsikkapitko

  • Annosmäärä3 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Täytä seuraava pullapitko kirsikoilla, rusinoilla ja mantelirouheella - saatat ihastua!

    Ainekset

    3 kpl
    5 dl
     
    maitoa
    tai
    2 ps (à 11 g)
     
    kuivahiivaa
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    2 tl
     
    suolaa
    tai
    1 rkl
     
    kardemummaa
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    200 g
     
    leivontamargariinia
    tai
    n. 15 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai

    Täyte

    100 g
     
    leivontamargariinia
    tai
    3 rkl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    2 tlk (à (130g/ 70g)
     
    tai
    3 dl
     
    rusinoita
    tai
    1 ps (125 g)
     
    tai

    Voiteluun

    1
     
    kananmuna
    tai

    Koristeluun

     
    mantelilastuja
    tai
     
    raesokeria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    23 663 kJ / 5 653 kcal
    Rasva
    226,6 g
    josta tyydyttynyttä
    81,2 g
    Hiilihydraatit
    759 g
    josta sokereita
    283,1 g
    Proteiini
    122,5 g
    Suola
    12 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Kuumenna maito reilusti kädenlämpöiseksi eli +42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää ne maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna. Sekoita joukkoon noin puolet jauhoista. Lisää pehmeä rasva. Vaivaa taikinaan loput jauhot. Peitä taikina liinalla ja kohota lämpimässä paikassa puolisen tuntia.

    Täytettä varten vaahdota rasva ja mausta se vanilliinisokerilla. Silppua valutetut kirsikat pieneksi silpuksi.

    Jaa taikina kolmeen osaan, sillä taikinasta tulee kolme pitkoa. Kauli yksi taikinapaloista 45 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi (pitkä sivu pöydän reunan suuntaisesti). Sivele levylle kolmannes vanilliinirasvasta.

    Jaa levy pituussuuntaan kolmeksi 10 cm levyiseksi suikaleeksi. Ripottele keskimmäiselle suikaleelle kolmannes kirsikoista ja reunasuikaleille kolmannes manteleista ja rusinoista. Kääri suikaleet pitkiksi rulliksi, joista tulee pitkon säikeitä.

    Letitä säikeillä löysä pitko ja nosta se leivinpaperin päälle pellille joko suorana tai hevosenkengän muotoon taivutettuna. Valmista samalla tavalla muut pitkot. Peitä pitkot liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

    Voitele pitkot munalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja mantelilastuja. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 15 minuuttia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta