• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Appelsiinikalkkuna ja rosmariinijuurekset

Rosmariinilla maustetut uunijuurekset sopivat lisäkkeeksi broilerin, kalkkunan ja lihan kanssa.
Appelsiinikalkkuna ja rosmariinijuurekset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 7 annosta
  • yli 60 min
  • 290 kcal / annos (290g)

Ainekset

7 annosta

Rosmariinijuurekset

Valmistus

yli 60 min
  1. Paista kalkkunanfileerulla pakkauksen ohjeen mukaan uunin alatasolla. Kääri kypsä rulla folioon ja anna jäähtyä.
  2. Upota salottisipulit kuorineen kiehuvaan veteen 1-2 minuutiksi. Kaada vesi pois ja jäähdytä kylmällä vedellä. Vedä sipuleista pehmennyt kuori pois. Hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna öljy tilavassa kannellisessa padassa tai paistokasarissa ja ruskista juureksia sekä sipuleita noin 5 minuuttia. Lisää valkosipulit mukaan vasta lopussa, jotta ne eivät pala. Lisää vesi, fondi, rosmariini, suola ja vaahterasiirappi ja kuumenna kiehuvaksi.
  4. Peitä kannella ja hauduta liedellä kannen alla miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia välillä sekoittaen. Voit hauduttaa juurekset myös uunissa kannellisessa uunipadassa 200 asteessa 25-30 minuuttia. Tarkista maku ja lisää halutessasi hiukan vaahterasiirappia.
  5. Leikkaa kylmä kalkkunarulla ohuiksi viipaleiksi ja lado tiheästi limittäin tarjolle. Lämmitä appelsiinimarmeladi pienessä kasarissa liedellä juoksevaksi ja voitele viipaleet ohuesti marmeladilla. Nosta kylmään jähmettymään ja koristele vati appelsiinilohkoilla. Tarjoa rosmariinijuuresten kanssa.

Ravintosisältö perannos 290g100 g

  • 290 kcal1 210 kJ
  • Proteiinia33 g
  • Hiilihydraatteja18 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1