Appelsiinikana
Tahmainen, makea, rapea ja kirpeähkö appelsiinikana on amerikkalaisten kiinalaistyylinen arkiruoka. Noin 2,10€/annos.*
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 2pkt(à 340 g)Pirkka Vikkelät kanan ohutleikkeitä, maustamaton
- 2kananmunaa
- 1 1/2dlmaissitärkkelystä (Maizena)
- 1/2dlvehnäjauhoja
- 1/2tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
- 1dlrypsiöljyä paistamiseen
Appelsiinikastike
- 2isoa valkosipulinkynttä
- 3(750 g)appelsiinia
- 1tlappelsiininkuorta raastettuna
- 1rklomenaviinietikkaa
- 1rklfariinisokeria
- 1rklmaissitärkkelystä (Maizena)
- 2rklvettä
- tuoretta korianteria
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa kanat pieniksi, sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa rakenne haarukalla kevyesti rikki. Sekoita toiselle lautaselle maissitärkkelys, jauhot, suola ja pippuri keskenään. Pyörittele kanapalat ensin muutamassa erässä kananmunassa. Nostele palat sen jälkeen jauhoseokseen ja pyörittele.
- Paista kanapalat kypsiksi kahdessa erässä kuumalla pannulla öljyssä. Siirrä lautaselle.
- Hienonna valkosipulit ja kuullota öljyssä pari minuuttia. Lisää puristettu appelsiininmehu (1 1/2 dl), appelsiininkuori, soijakastike, chilikastike, omenaviinietikka ja fariinisokeri. Sekoita kunnolla.
- Valmista suuruste sekoittamalla maissitärkkelys kylmään veteen. Lisää suuruste kastikkeeseen samalla sekoittaen. Keitä kastiketta pari minuuttia kunnes siitä on tullut siirappimainen.
- Sekoita kanapalat kastikkeen joukkoon ja koristele korianterilla. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Kommentoi
Ei kyllä tullut maukasta kastiketta tällä ohjeella. Todella imelän makuinen. Ei jatkoon.
Nam! Tehdään vastakin, vähän chiliä mukaan niin tulee lisää puhtia!
Tuli tosi hyvää! Minulla oli tosin noin puolet vähemmän kanaa (1 pkt n. 350g) kuin ohjeessa mutta muuten oli ohjeen mukaiset määrät muita ainesosia ja ei tuntunut yhtään liioittelulta. Joten isommalle porukalle tehdessä kannattaa tuplata kastikkeen ainesosat sekä leivitysaineet. Yhdelle tekijälle melko työläs kun monta työvaihetta, ja tiskivuori mittava myös :) Lopputulos tosi maukas ja vähän erilainen mitä normaalisti tulee tehtyä, kiitos reseptistä!
Kun tein tämän ruoan toisen kerran, kului siihen aikaa rapiat 47 minuuttia. Käytin ajastinta asian tarkistamiseen. Kokkailu sujui hienosti ilman mitään ylimääräistä sähellystä, eli on todella vaikea saada ruoka valmiiksi (reseptin lukemisesta ruoan viimeistelyyn) alle 45 minuutissa. Muuten tein ohjeen mukaan, mausteita hieman lisäten, ja tuli tosi maukasta. 5/5
Kuten aiemmin mainittu, kannattaa leivitysaineita laittaa ohjeeseen nähden tupla-annos, jos haluaa onnistuneen lopputuloksen. Sama kommentti myös kastikeannoksen kokoon. Muutoin tulee vähän kuiva annos. Tämä oli mukavan poikkeava arkiruoka. Maukas kiinalaistyylinen ruoka ja helppo tehdä.
Hyvää oli, mutta leivitysjauhoja tarvitsi kyllä yli tuplasti enemmän. Myös kastiketta olisi saanut olla tuplamäärä. Täytyy kokeilla kyllä ehdottomasti uudestaan näillä muutoksilla. Ja vaikka ammattikokki olenkin, olen samaa mieltä että aikaa saa kyllä varata yli tunnin tämän tekemiseen, kuten muutkin ovat huomauttaneet.
Kiitokset kommenteista. Reseptin työaikaa on pidennetty ja tulemme myöhemmin vielä täsmentämään työvaiheita. Kanapalat voi pyöritellä kananmunassa ja jauhoissa muutamassa erässä, jolloin työskentely sujuu nopeammin.
Oli todella maukasta, mutta sama ajatus kuin Johannalla, tavallinen kotikokkaaja, jolla on vain kaksi kättä, ei millään pysty saamaan tätä ruokaa valmiiksi alle 30 minuutissa. Huomasin, että tänne nettiin ja k-ruoka -sovellukseen aika on muutettu 30-60 minuutiksi, mutta ei sekään tahdo riittää. Itselläni meni 1h 15min. Arviointiin tulee miinusta epärealistisesta ajoituksesta, muuten suosittelen lämpimästi.
Oikaisin laittamalla appelsiinimehun tölkistä. Resepti oli mukavaa vaihtelua ja kana maistui ihan uudelta! Jotain kastiketta jäin kaipaamaan, joten laitoin lisukkeeksi kreikkalaisen jukurtin maustettuna appelsiinilla. Minulle maistui, mutta muu perhe ei valitettavasti tykännyt, joten resepti ei valitettavasti pääse repertuaariin. Ehdottomasti kokeilun arvoinen silti!
Oli maukasta:) Ohjeen mukaan tein, mutta lapsille tein leivitettyjä kananpaloja ilman kastiketta. Leivitysjauhoja tarvitsin lopulta reseptin määrää enemmän. Kastiketta teen ensi kerralla tuplamäärän, niin jää kastikemaiseksi, nyt kastike imeytyi kananpaloihin. Valkosipulia uskallan myös laittaa enemmän ensikerralla.
Muuten hyvää, mutta jättäisin appelsiininkuoren pois, tulee vähän karvas sivumaku. Ensi kerralla kokeilen niin että jätän kanapalat leivittämättä, jotta kastike jää oikeasti kastikkeeksi eikä imeydy kanan jauhoihin.
Laitoin kastikkeeseen puolet vähemmän soijaa ja sweet chiliä, jotta se sopisi lapsille paremmin. Ruoasta maistui jokin maku, joka ei omaan suuhun maistunut hyvältä. 2,5 vuotias lapsi ei myöskään tykännyt.
Leikkasin broilerin reiluhkon kokoisiksi kuutioiksi. Laitoin puolet broilereista kananmunien joukkoon ja pyöritelin lusikalla. Tämän jälkeen siirsin ne jauhojon joukkoon ja sekoitin. (Jauhoja tarvittiin enemmän, mutta tekeminen nopeampaa.) Lopuille lihoille tein samalla tavalla. Broilerista tuli rapeaa ja tekeminen nopeutui. Laitoin reilummin kastikkeen aineita (lähinnä appelsiinimehua), näin kastiketta tuli reilummin ja broilerista tuli erittäin maukasta ja mehevää, makeaa, tahmaista.... Herkullista! Tästä tuli meidän perheen uusi suosikki!
Haluaisin nähdä sen fakiirin joka silppuaa 700g broileria sokeripalan kokoisiksi paloiksi, kastaa ne yksitellen kananmunaan, pyörittelee jauhoissa ja paistaa kahdessa erässä samalla kun keittää riisin ja valmistaa kastikkeen ja kaikki alle 30 minuutissa. Hyvää oli, mutta tekemiseen meni 1,5 tuntia.