Marjatoscakakku
Kokeile lisätä perinteiseen toscapiirakkaan herkullinen marjatäyte. Tarjoa marjatoscakakku jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
n. 16 palaa30 - 60 min215 kcal / annos (55g)
Ainekset
n. 16 palaa
- 1appelsiinin raastettu kuori
- 1dlappelsiininmehua
- 50gPirkka voita
- 2dlvehnäjauhoja
- 75gkuoretonta mantelijauhetta
- 1tlvanilliinisokeria
- 1 1/2tlleivinjauhetta
- 2kananmunaa
- 1 1/2dlsokeria
Täyte
- 1rs(220 g)punaherukoita (pakaste) tai
- 4dltuoreita punaherukoita tai karviaisia
Kuorrutus
- 50gPirkka voita
- 1/2dlsokeria
- 1/2dlsiirappia
- 2rklvehnäjauhoja
- 2rklappelsiininmehua
- 1ps(100 g)Pirkka mantelilastuja
Valmistus
30 - 60 min- Säädä uuni 175 asteeseen. Pane irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
- Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori ja purista hedelmästä mehu. Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään. Jos käytät tuoreita karviaisia, leikkaa kannat pois.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva, jauhoseos ja appelsiinin kuoriraaste taikinaan vuorotellen mehun kanssa.
- Kaada taikina irtopohjavuokaan. Paista uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Ripottele marjat kakun pinnalle ja paista edelleen noin 10 minuuttia.
- Sulata kuorrutusta varten rasva kattilassa. Lisää sokeri, siirappi, jauhot ja mehu. Kiehauta sekoittaen. Lisää lopuksi mantelilastut. Levitä kuorrutus marjojen päälle. Jatka paistamista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
- Irrota jäähtynyt kakku vuoasta. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 55g100 g
- 215 kcal900 kJ
- Proteiinia 4 g
- Hiilihydraatteja23 g
- Rasvaa12 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Resepti on helppo, mehevä ja maukas. Teen tätä aika usein.