• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Appelsiinitoscaohukaiset

Appelsiinitoscaohukaiset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 260 kcal / annos (150g)

Ainekset

5 annosta

Paistamiseen

Täyte

    • 5appelsiinia

Tosca

    • 50gvoita tai margariinia
    • 1/2dlsokeria
    • 1/2dlvaaleaa siirappia
    • 2rklvehnäjauhoja
    • 2rklappelsiininmehua

Valmistus

30 - 60 min
  1. Raasta parin hyvin pestyn appelsiinin kuori. Kuori appelsiinit terävällä veitsellä ja irrota hedelmälohkot kalvoja pitkin. Ota talteen hedelmäkalvoista puristettu ja hedelmistä valunut mehu (noin 1 1/2 dl).
  2. Valmista ohukaistaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita taikinan joukkoon appelsiinien kuoriraaste. Paista ohukaiset (noin 1 dl taikinaa/ohukainen) kuumassa pannussa (halkaisija noin 20 cm) tilkassa juoksevaa margariinia.
  3. Levitä puolen appelsiinin lohkot kypsälle ohukaiselle ja taita ohukainen neljään osaan. Nosta täytetyt ohukaiset voideltuun, pyöreään piirakkavuokaan tai annosvuokiin. (Täytä yksi tai useampi ohukainen ruokailijaa kohden ja säästä loput myöhemmin tarjottavaksi.)
  4. Sulata kuorrutusta varten rasva kattilassa. Lisää sokeri, siirappi, jauhot ja appelsiininmehu. Kiehauta sekoittaen. Lisää lopuksi mantelilastut. Levitä kuorrutus ohukaisten päälle. Kaada vuokaan loppu appelsiininmehu. Gratinoi 225 asteessa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia, kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin. Tarjoa kuumat ohukaiset vaniljajäätelön kanssa.

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 260 kcal1 090 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja37 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille