• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rapea toscatorttu

Nopea ja helppo tospiirakka valmistuu valmiin murotaikinan avulla. Rapea mantelikuorrute kruunaa kahvipöydän herkun.
Rapea toscatorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • 30 - 60 min
  • 277 kcal / annos (55g)

Ainekset

12 annosta

Toscaseos

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kauli sulanut murotaikina pyöreäksi levyksi. Nosta levy suuren (halkaisija 30 cm), voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Pane vuoka kylmään noin 1/2 tunniksi. Pistele pohja ja esikypsennä torttua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 8 minuuttia.
  3. Sulata toscakuorrutusta varten rasva kasarissa. Lisää rasvan joukkoon mantelit, sokeri ja jauhot sekoittaen. Lisää siirappi ja maito. Kuumenna kiehuvaksi, koko ajan sekoittaen.
  4. Levitä kuuma kuorrutus esipaistetulle piirakkapohjalle tasaiseksi kerrokseksi ja jatka kypsentämistä uunin ylätasolla, kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin, eli noin 10 minuuttia.
  5. Tarjoa jäähtyneenä. Koristele rapea toscatorttu halutessasi kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla.

Ravintosisältö perannos 55g100 g

  • 277 kcal1 160 kJ
  • Proteiinia3,9 g
  • Hiilihydraatteja24,8 g
  • Rasvaa18 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille