• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Aprikoosi-valkosuklaapulla

Keväiseen kahvipöytään sopii hyvin täytetty pulla, jonka rahkatäytteessä maistuvat aprikoosi ja valkosuklaa.
Aprikoosi-valkosuklaapulla
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 kpl
  • yli 60 min
  • 170 kcal / annos (55g)

Ainekset

3 kpl
    • 3dlmaitoa
    • 30gtuoretta hiivaa
    • 1dlsokeria
    • 1tlsuolaa
    • 3/4rklkardemummaa
    • 1kananmuna
    • n. 9dlvehnäjauhoja
    • 100gleivontamargariinia

Täyte

Voiteluun

    • kananmuna

Koristeluun

    • valmista sokerivesikuorrutusta putkilosta
    • värikkäitä pääsiäskaramelleja

Lisäksi

    • 3kpllitran paistovuokaa (Bruno)

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Sekoita joukkoon osa jauhoista ja pehmeä rasva. Alusta taikinaan loput jauhot. Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
  2. Sekoita täytteeksi rahka, kerma, muna, sokeri ja vanilliinisokeri. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Valuta aprikoosit. Lohko yhdeksän puolikasta kolmeen osaan pinnan koristelua varten. Kuutioi loput aprikoosit pieniksi kuutioiksi ja sekoita rahkaseoksen joukkoon.
  3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kolmeen osaan. Kauli osat yksitellen 25 x 30 cm kokoisiksi levyiksi. Levitä päälle kolmasosa rahkaseoksesta. Jätä taikinalevyn reunoille pari senttiä ilman täytettä. Ripottele päälle kolmasosa suklaasta. Kääri taikinalevy rullalle ja nosta käärö vuokaan. Valmista samoin loppu taikina.
  4. Leikkaa pullien pintaan saksien kärjillä yhdeksän viiltoa. Täytä viillot aprikoosilohkoilla. Nosta vuoat pellille. Peitä vuoat liinalla ja kohota puolisen tuntia lämpimässä paikassa.
  5. Voitele vuokapullat kananmunalla. Paista 200 asteessa toiseksi alimmalla tasolla 20-25 minuuttia. Peitä vuoat leivinpaperilla paistumisen loppupuolella liian tummumisen estämiseksi.
  6. Poista vuoat vasta, kun pullat ovat jäähtyneet melkein kokonaan. Koristele pullat täysin jäähtyneinä sokerivesikuorrutuksella ja karamelleilla.

Ravintosisältö perannos 55g100 g

  • 170 kcal712 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja26 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille