• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pääsiäisen kukkapullat

Hauskat pääsiäispullat maistuvat myös lapsille. Koistele pullat sokerikuorrutteella ja koristerakeilla tai pääsiäiskaramelleilla.
Pääsiäisen kukkapullat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 18 kpl
  • yli 60 min
  • 214 kcal / annos (60g)

Ainekset

18 kpl

Voiteluun

    • kananmunaa

Koristeluun

    • valmista sokerikuorrutetta putkilossa
    • pääsiäiskaramelleja tai koristerakeita

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma, vanilliinisokeri, muna ja puolet vehnäjauhoista. Sekoita joukkoon pehmeä rasva ja loput vehnäjauhot. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Taikina saa olla pehmeää. Kohota taikina liinan alla.
  2. Ripottele leivinpöydälle vehnäjauhoja. Kaaviloi taikina 30 x 45 cm:n kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy kolmeksi yhtäleveäksi suikaleeksi pitkän sivun suuntaisesti.
  3. Pyörittele mantelimassa pikkurillin paksuiseksi tangoksi, niin että tangot riittävät suikaleiden päästä päähän. Rullaa mantelimassatangot taikinasuikaleiden sisään. Jaa jokainen taikinarulla kuuteen osaan. Taikinasta tulee yhteensä 18 pullaa.
  4. Leikkaa saksilla jokaisen pullatangon pintaan kuusi pientä viiltoa ja käännä tangot ympyrän muotoon - kukkaa muistuttavaksi. Kohota pullat hyvin.
  5. Voitele kohonneet pullat munalla. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Koristele jäähtyneet pullat sokerikuorrutteella ja pääsiäiskaramelleilla.

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 214 kcal893 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja30 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille