Tanskalainen persimonunelmakakku
Kuorrutukseen kätketty persimon ja kakun kanssa tarjottava limekermavaahto tuovat tanskalaiseen unelmakakkuun raikkaan eksoottisen vivahteen. Noin 0,70 €/annos*
8 annosta30 - 60 min
Ainekset
8 annosta
- 4kananmunaa
- 3dlsokeria
- 2dlmaitoa
- 75gPirkka voita
- voita ja korppujauhoja vuoan jauhotukseen
Kuorrutus
- 100gvoita
- 2 1/2dlfariinisokeria
- 1ps(100 g)Pirkka kookoshiutaleita
- 1persimon
Lisäksi
- 1 1/2rklsokeria
- 1 1/2rkllimetinmehua
Valmistus
30 - 60 min- Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita muna-sokerivaahtoon varovasti nostellen maito ja sulatettu voi.
- Yhdistä keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kääntele jauhoseos varovasti kananmunaseokseen.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjakakkuvuokaan (halkaisija 24 cm).
- Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa kuorrute. Sulata kuorrutteeseen tuleva voi. Lisää sekaan fariinisokeri, kookoshiutaleet ja puolet pieneksi kuutioidun persimonin hedelmälihasta. Pane loput persimonkuutiot tarjoilukulhoon.
- Levitä kuorrutusseos tasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle. Nosta uunin lämpö 225 asteeseen ja paista kakkua keskitasolla vielä noin 10 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin paistovärin ja kakku on kypsää.
- Vaahdota kerma ja mausta se limetinmehulla ja sokerilla. Tarjoa jäähtyneen kakun kanssa persimonkuutioita ja limettivaahtoa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Kommentoi
Olisiko kuorrutuksen sokerimäärässä tullut virhe, kun tavallisen toscapiirakan vastaavaa kuorrutuksen tulee 3/4 DL sokeria ja tähän 2,5 DL? Vähensin jo sokerimäärää alle 2 DL:aan, mutta silti tuli yyber makee!
Herkuttelija, kuorutteeseen tulee reseptin mukaan 2,5 dl fariinisokeria. Harmillista kuulla, että kuorrute on ollut liian makea. Välitän palautteesi eteenpäin tiedoksi.