Tanskalainen persimonunelmakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tanskalainen persimonunelmakakku

Kuorrutukseen kätketty persimon ja kakun kanssa tarjottava limekermavaahto tuovat tanskalaiseen unelmakakkuun raikkaan eksoottisen vivahteen. Noin 0,70 €/annos*

  • 8 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

8 annosta
    • 4kananmunaa
    • 3dlsokeria
    • 2dlmaitoa
    • 4dlPirkka vehnäjauhoa
    • 2tlvaniljasokeria
    • voita ja korppujauhoja vuoan jauhotukseen

Kuorrutus

    • 100gvoita
    • 2 1/2dlfariinisokeria
    • 1ps(100 g)Pirkka kookoshiutaleita
    • 1persimon

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita muna-sokerivaahtoon varovasti nostellen maito ja sulatettu voi.
  2. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kääntele jauhoseos varovasti kananmunaseokseen.
  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjakakkuvuokaan (halkaisija 24 cm).
  4. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia.
  5. Valmista sillä aikaa kuorrute. Sulata kuorrutteeseen tuleva voi. Lisää sekaan fariinisokeri, kookoshiutaleet ja puolet pieneksi kuutioidun persimonin hedelmälihasta. Pane loput persimonkuutiot tarjoilukulhoon.
  6. Levitä kuorrutusseos tasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle. Nosta uunin lämpö 225 asteeseen ja paista kakkua keskitasolla vielä noin 10 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin paistovärin ja kakku on kypsää.
  7. Vaahdota kerma ja mausta se limetinmehulla ja sokerilla. Tarjoa jäähtyneen kakun kanssa persimonkuutioita ja limettivaahtoa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu