• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Artisokkabroileri ja uunijuurekset

Artisokalla maustettu uunibroileri valmistuu nopeasti ja helposti. Lisukkeena tarjotaan uunijuureksia.
Artisokkabroileri ja uunijuurekset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 535 kcal / annos (420g)

Ainekset

4 annosta
    • 4kpl(520 g)marinoimattomia broilerin fileepihvejä
    • 1rklöljyä
    • 1tlsuolaa
    • 1tlrosmariinia
    • 1/2tlmustapippuria

Uunijuurekset

    • 5-6(700 g)perunaa (punainen pussi)
    • 2-3(250 g)sipulia
    • 2-3(200 g)porkkanaa
    • 2rklartisokkatölkin öljyä
    • 2tlPirkka Provencen Mix -yrttisekoitusta
    • 3/4tlsuolaa

Koristeeksi

Kastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista kastike. Säästä artisokkien öljy ja valuta artisokat. Hienonna puolet tölkin artisokista ja sekoita ne kermaviilin joukkoon. Mausta sinapilla ja pippurilla. Lohko loput artisokat ja säästä ne ruoan koristeeksi.
  2. Lohko pestyt perunat ja kuoritut sipulit. Suikaloi porkkanat. Pyöräytä kasvikset öljy-mausteseoksessa ja levitä pellille leivinpaperin päälle. Esikypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  3. Ruskista broilerit pannulla. Mausta ne ja nosta uunijuuresten kanssa samalle pellille. Kypsennä vielä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes broilerit ja perunat ovat kypsiä.
  4. Viipaloi broilerit ja asettele ne uunijuuresten päälle lämpimälle vadille. Ripottele vadille artisokat, parmesaanilastut ja pinjansiemenet.
  5. Koristele rucolalla tai tuoreilla yrteillä.

Ravintosisältö perannos 420g100 g

  • 535 kcal2 240 kJ
  • Proteiinia39 g
  • Hiilihydraatteja38 g
  • Rasvaa25 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille