• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Avokado-bataatticrostinitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Avokado-bataatticrostinit

Pikkupalana tarjottavat avokado-bataatticrostinit valmistetaan purppurabataatista ja höystetään avokadolla, kikherneillä ja fetajuustolla.

  • 12 kpl
  • alle 30 min

Ainekset

12 kpl
    • 2(à 400 g)purppurabataattia
    • tai
    • bataattia
    • 2rkloliiviöljyä

Avokado-kikhernetäyte

Valmistus

alle 30 min
  1. Pese bataatit ja leikkaa ne viistosti noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille ja sivele oliiviöljyllä. Paahda 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes viipaleet ovat pehmeitä.
  2. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi avokadon sisus lautaselle. Soseuta haarukalla. Sekoita joukkoon sitruunanmehu ja mausta mustapippurilla ja suolalla.
  3. Valuta kikherneet ja mausta savupaprikalla ja suolalla.
  4. Levitä bataattiviipaleiden päälle avokadotahnaa. Lusikoi päälle kikherneitä ja murustele fetajuustoa.
  5. Mausta crostinit tuoreella mintulla ja mustapippurilla.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua