• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
HummusTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Hummus

Monikäyttöinen hummus eli kikhernetahna sopii leivän levitteeksi tai ruokien lisäkkeeksi.

  • 6 annosta
  • alle 15 min
  • 117 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • 1valkosipulinkynsi
    • n. 3rklvettä
    • 1-2rklsitruunanmehua
    • 1-2rklPirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
    • 1/4tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • ripauskurkumaa
    • (1-2 rkltahinia eli seesaminsiementahnaa)
    • (1/4 tljuustokuminaa)

Pinnalle

    • persiljaa

Valmistus

alle 15 min
  1. Valuta kikherneet. Hienonna valkosipulinkynsi veitsellä. Soseuta kikherneet sauvasekoittimella.
  2. Sekoita joukkoon muut ainekset. Mausta halutessasi tahinilla ja juustokuminalla. Lisää vettä tai öljyä, jos tahna tuntuu liian sakealta. Valuta hummuksen pinnalle oliiviöljyä ja koristele hienonnetulla persiljalla. Tarjoa leivän kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 117 kcal491 kJ
  • Proteiinia3,92 g
  • Hiilihydraatteja11,6 g
  • Rasvaa6,12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 84 arvostelua
  • Centti23.1.2018

    Hinta näihin!

  • K-Kuluttajapalvelu23.1.2018

    Centti, välitän toiveesi tiedoksi eteenpäin.

  • K-Kuluttajapalvelu4.1.2018

    Mietteliäs, hummus säilyy jääkaapissa muutaman vuorokauden.

  • Mietteliäs4.1.2018

    Kauanko tämä hummus säilyy jos ei pakasta?

  • Melina31.10.2017

    Voiko hummusta pakastaa?Tuli niin paljon,etten yksin voi käyttää

  • K-Kuluttajapalvelu31.10.2017

    Melina, hummusta voi pakastaa. Siitä saattaa hiukan nestettä erottua mutta se ei vaikuta makuun.

  • Cashew22.10.2017

    Ei kyllä tullut tällä reseptillä palleroita vaan epämääräistä paistosta. Pitäisi varmaan vielä soseuttaa kikherneet?

  • K-Kuluttajapalvelu22.10.2017

    Cashew, hummusta varten kikherneet soseutetaan sauvasekoittimella. Hummuksesta on tarkoitus tulla tahnamaista. Mahtoikohan kysymys tulla väärälle reseptille?

  • Sara8.2.2017

    Yksityinen video?

  • K-Kuluttajapalvelu8.2.2017

    Sara, pahoittelut, teknisen ongelman vuoksi tämän reseptin video ei harmillisesti toiminut. Poistimme tästä syystä koko videon reseptin yhteydestä.