• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Hummus

Monikäyttöinen hummus eli kikhernetahna sopii leivän levitteeksi tai ruokien lisäkkeeksi.
Hummus
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 annosta
    • 1valkosipulinkynsi
    • n. 3rklvettä
    • 1-2rklsitruunanmehua
    • 1-2rklPirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
    • 1/4tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • ripauskurkumaa
    • (1-2 rkltahinia eli seesaminsiementahnaa)
    • (1/4 tljuustokuminaa)

Pinnalle

    • persiljaa

Valmistus

alle 15 min
  1. Valuta kikherneet. Hienonna valkosipulinkynsi veitsellä. Soseuta kikherneet sauvasekoittimella.
  2. Sekoita joukkoon muut ainekset. Mausta halutessasi tahinilla ja juustokuminalla. Lisää vettä tai öljyä, jos tahna tuntuu liian sakealta. Valuta hummuksen pinnalle oliiviöljyä ja koristele hienonnetulla persiljalla. Tarjoa leivän kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 117 kcal491 kJ
  • Proteiinia3,92 g
  • Hiilihydraatteja11,6 g
  • Rasvaa6,12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille42
  • Sara8.2.2017

    Yksityinen video?

  • K-Kuluttajapalvelu8.2.2017

    Sara, pahoittelut, teknisen ongelman vuoksi tämän reseptin video ei harmillisesti toiminut. Poistimme tästä syystä koko videon reseptin yhteydestä.