HummusTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Hummus

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikaalle 15 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Monikäyttöinen hummus eli kikhernetahna sopii leivän levitteeksi tai ruokien lisäkkeeksi.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
1 tlk (380 g/230 g)
 
tai
1
 
valkosipulinkynsi
tai
n. 3 rkl
 
vettä
tai
1–2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1–2 rkl
 
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
ripaus
 
kurkumaa
tai
(1–2 rkl
 
tahinia eli seesaminsiementahnaa)
tai
(1/4 tl
 
tai

Pinnalle

 
persiljaa
tai

Ravintosisältö

Energia
447 kJ / 107 kcal
Rasva
5,7 g
josta tyydyttynyttä
0,8 g
Hiilihydraatit
7,5 g
josta sokereita
0,6 g
Proteiini
4,1 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 15 min

Valuta kikherneet. Hienonna valkosipulinkynsi veitsellä. Soseuta kikherneet sauvasekoittimella.

Sekoita joukkoon muut ainekset. Mausta halutessasi tahinilla ja juustokuminalla. Lisää vettä tai öljyä, jos tahna tuntuu liian sakealta. Valuta hummuksen pinnalle oliiviöljyä ja koristele hienonnetulla persiljalla. Tarjoa leivän kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka kikherneet suolaliemessä 380g/230g
    Hinta 1,09/kpl
    4,74/kg
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Hinta 10,35/kpl
    20,70/l
  • Pirkka juustokumina 23g jauhettu
    Hinta 0,85/kpl
    36,96/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (263 arviota)

  • MariaN
    1 kuukausi sitten
    Hyvää ja helppoa!
  • eppo
    6 kuukautta sitten
    aikas saakutin hyvvääh
  • Vegeilijä
    1 vuosi sitten
    Tahini ja juustokumina ovat olennainen osa hummuksen makumaailmaa. :) Kannattaa etsiä vaaleaa tahinia, sitä alkuperäiseen hummukseenkin käytetään. Monissa kaupoissa on myynnissä vaan tummaa tahinia, joka on tehty kuorimattomista seesaminsiemenistä, ja on paljon voimakkaamman makuista. Tumma tahini on väriltään lähes ruskeaa, vaalea tahini taas on vaalean beigen väristä.
  • Tahini
    1 vuosi sitten
    Saisiko oheen tahihin reseptin? Pähkinäallergikko ei välttämättä voi käyttää valmista tahinia, saatavana ei ole ainuttakaan jossa ei voisi olla jäämiä.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Tahini, ohessa linkki tahinireseptiin: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/itse-tehty-tahini.
  • Milla
    1 vuosi sitten
    Maku oli parempi ennen itsetehtyä tahinia, mutta ehkä siinä oli jotain vikaa.
  • El Profesor
    3 vuotta sitten
    Voisiko teidän koneen korjata laskemaan ravintoarvot oikein, kuten Ravintoarvomies nosti esiin jo puoli vuotta sitten? Väärin lasketut luvut vievät pohjaa myös muiden reseptien kohdalla esitetyiltä luvuilta.
  • Satu B
    5 vuotta sitten
    Teimme kuivatuista kikherneistä joita liotettiin yön yli. Ja kolminkertaisen määrän😊Huippuhyvää ja ehdottomasti kaikki ainesosat kuuluu siihen mitä reseptissä oli. Tahinitahna kruunaa sen. Kannattaa maistella välillä ja lisätä raaka- aineita siihen oman maun mukaan👍
  • Ravintoarvomies
    5 vuotta sitten
    Miten tuo proteiinimäärä on laskettu? Kikherneissä ja tahinissa on melko paljon proteiinia ja tässä hummuksessa vain 3,9 grammaa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Ravintoarvomies, ravintoarvot ovat koneellisesti laskettuja ja siksi vain suuntaa antavia.
  • Centti
    6 vuotta sitten
    Hinta näihin!
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Centti, välitän toiveesi tiedoksi eteenpäin.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Mietteliäs, hummus säilyy jääkaapissa muutaman vuorokauden.
  • Mietteliäs
    6 vuotta sitten
    Kauanko tämä hummus säilyy jos ei pakasta?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Melina, hummusta voi pakastaa. Siitä saattaa hiukan nestettä erottua mutta se ei vaikuta makuun.
  • Melina
    6 vuotta sitten
    Voiko hummusta pakastaa?Tuli niin paljon,etten yksin voi käyttää
  • Cashew
    6 vuotta sitten
    Ei kyllä tullut tällä reseptillä palleroita vaan epämääräistä paistosta. Pitäisi varmaan vielä soseuttaa kikherneet?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Cashew, hummusta varten kikherneet soseutetaan sauvasekoittimella. Hummuksesta on tarkoitus tulla tahnamaista. Mahtoikohan kysymys tulla väärälle reseptille?
  • Sara
    7 vuotta sitten
    Yksityinen video?
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Sara, pahoittelut, teknisen ongelman vuoksi tämän reseptin video ei harmillisesti toiminut. Poistimme tästä syystä koko videon reseptin yhteydestä.