Basilika-ricottakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Basilika-ricottakakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Ricotta on italialainen herasta valmistettu juusto, joka sopii hyvin juustokakkuun. Koristele suolainen juustokakku haluamallasi tavalla.

    Ainekset

    16 annosta

    Pohja

    75 g
     
    tai
    200 g
     
    Fazer Real täysjyväleipäviipaleita
    tai

    Täyte

    4
     
    liivatelehteä
    tai
    2 ruukkua
     
    tuoretta basilikaa
    tai
    2
     
    valkosipulinkynttä
    tai
    1 dl
     
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    1/4 tl
     
    sambal oelek chilitahnaa
    tai
    2 dl
     
    tai
    2 prk (à 250 g)
     
    tai
    5 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai

    Koristeeksi

    n. 150 g
     
    tai
    n. 180 g
     
    tai
     
    yrttejä (basilikaa, tilliä, persiljaa)
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    526 kJ / 126 kcal
    Rasva
    8,1 g
    josta tyydyttynyttä
    4,8 g
    Hiilihydraatit
    5,6 g
    josta sokereita
    2 g
    Proteiini
    6,9 g
    Suola
    0,9 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Sulata rasva. Leikkaa leipäviipaleista reunat. Paloittele leivät monitoimikoneen kulhoon ja hienonna. Lisää lähes jäähtynyt rasva leipäseokseen ja pyöräytä tasaiseksi. Kiinnitä irtopohjavuoan (Ø 24 cm) reunojen ja pohjan väliin leivinpaperi. Taputtele leipäseos käsin tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja nosta kylmään kovettumaan.

    Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

    Leikkaa basilikan lehdet ja varret hieman pienemmiksi monitoimikoneen kulhoon. Jätä muutamia pieniä basilikanlehtiä koristeeksi.

    Lisää kuoritut, paloitellut valkosipulinkynnet, parmesaaniraaste, suola ja sambal oelek. Pyöräytä hienoksi. Lisää ruokakerma koneen käydessä. Lisää seokseen ricottajuusto ja puolet sitruunanmehusta. Aja seos tasaiseksi.

    Kuumenna loppu sitruunanmehu ja sulata puristetut liivatelehdet mehuun. Anna seoksen hieman jäähtyä. Sekoita liivateseos muun täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan leipäkerroksen päälle. Peitä vuoka kelmulla ja nosta kylmään hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.

    Nosta basilika-ricottakakku vadille. Koristele lohiruusukkeilla, sulatetuilla ja valutetuilla katkaravuilla sekä hienonnetuilla yrteillä.

    Vinkki! Monikäyttöinen suolainen juustokakku on helposti muunneltavissa. Voit koristella kakun esimerkiksi erilaisilla kasviksilla, yrteillä, savuporolla tai kinkkuruusukkeilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Meira liivatelehti 20g pussi
      Hinta 1,39/kpl
      69,50/kg
    • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
      Hinta 6,99/kpl
      34,95/kg
    • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl UHT
      Hinta 0,49/kpl
      2,45/l
    • Pirkka Parhaat ricotta 250g
      Hinta 3,85/kpl
      15,40/kg
    • Plussa-etu −10 %
      Pirkka suomalainen kylmäsavustettu kirjolohifilee 150g viipaloitu
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 4,49/kpl
      29,93/kg
      Ilman Plussa-korttia 4,99/kpl (33,27/kg)
    • Pirkka isot katkaravut 100-200 kpl / 180g kuorittu MSC pakaste
      Hinta 4,09/kpl
      22,72/kg
    • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
      Hinta 1,09/kpl
      10,90/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (27 arviota)