Broileri-rakuunapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Broileri-rakuunapiirakka

  • Annosmäärä8–12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Herkullinen broileri-rakuunapiirakka maistuu lounaana tai iltapalana. Makua piirakka saa rakuunasta, pinaatista ja pinjansiemenistä.

    Ainekset

    8–12 annosta
    1 pkt (400 g)
     
    tai

    Täyte

    1 pieni
     
    grillattu broileri
    tai
    1 (100 g)
     
    sipuli
    tai
    2
     
    valkosipulinkynttä
    tai
    1 ps (150 g)
     
    tuoretta pinaattia
    tai
    1 rkl
     
    öljyä
    tai
    1/2–1 ruukku
     
    rakuunaa
    tai
    1
     
    paprika
    tai
    2 rkl
     
    pinjansiemeniä
    tai

    Munamaito

    3 dl
     
    maitoa
    tai
    3
     
    kananmunaa
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai

    Koristeluun

     
    basilikanlehtiä
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 661 kJ / 397 kcal
    Rasva
    25,2 g
    josta tyydyttynyttä
    8,2 g
    Hiilihydraatit
    17,4 g
    josta sokereita
    3 g
    Proteiini
    24,2 g
    Suola
    1,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija noin 26 cm) pohjalle ja reunoille.

    Irrota broilerin lihat luista ja poista nahka. Leikkaa lihapalat kuutioiksi ja kuorittu, halkaistu sipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja rakuunaa.

    Kiehauta suikaloitu sipuli ja hienonnettu valkosipuli pannussa tilkassa öljyä. Lisää joukkoon pinaatinlehdet. Hauduta hetki kannen alla.

    Levitä pinaatti-sipuliseos piirakan pohjalle ja päälle broilerikuutiot. Ripottele broilerille hienonnettu rakuuna. Paloittele paprika ja levitä piirakan päälle.

    Sekoita munat ja maito. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Kaada munamaito piirakalle. Ripottele pinnalle pinjansiemeniä. Paista piirakka 200 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Koristele basilikanlehdillä. Tarjoa lämpimänä.

    Vinkki: Lämmitä kylmä piirakka alumiinifoliolla peitettynä 200 asteessa noin 20 minuuttia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka piirakkataikina 400g pakaste
      Hinta 2,09/kpl
      5,23/kg
    • Jyväbroiler naturelli kokonainen broileri n1,1kg
      Hinta n. 8,79/kpl
      7,99/kg
    • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
      Hinta 1,99/kpl
      19,90/kg
    • Pirkka lehtipinaatti 200g pakaste
      Hinta 0,95/kpl
      4,75/kg
    • Pirkka rypsiöljy 450ml
      Hinta 2,25/kpl
      5,00/l
    • Pirkka rakuuna 3g
      Hinta 0,49/kpl
      163,33/kg
    • Pirkka pinjansiemen 100g
      Hinta 4,79/kpl
      47,90/kg
    • Pirkka kevytmaito 5dl
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/l
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
      Hinta 1,99/kpl
      26,53/kg
    • Pirkka suomalainen basilika ruukussa
      Hinta 1,49/kpl
    • Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina suolainen 380 g pakaste
      Hinta 1,99/kpl
      5,24/kg
    • Sunnuntai piirakkataikina 400g laktoositon pakaste
      Hinta 3,49/kpl
      8,73/kg
    • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
      Hinta 1,09/kpl
      3,11/kg