Sitruunainen härkistagine
Sitruunainen härkistagine on vegaaninen pataruoka, joka maistuu esimerkiksi joulupöydässä. N. 3,90€/annos. Resepti: Suvi Rüster.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1(350 g)bataatti
- 2punasipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 1/2ps(à 200 g)Pirkka pehmeitä kuivattuja aprikooseja
- 1luomusitruuna
- 1rklraastettua inkivääriä
- 1tlkuminansiemeniä
- 1tlkurkumaa
- 1tlharissatahnaa
- 1/2tlkanelia
- 1/4tljauhettua neilikkaa
- 5dlkasvislientä
- 1rs(250 g)Beanit Härkis Original kypsää härkäpapuvalmistetta
Lisäksi
- 1dlkuorellisia manteleita
- 1ruukkukorianteria
Valmistus
30 - 60 min- Kuori ja leikkaa bataatti kuutioiksi. Kuori ja leikkaa punasipuli lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Viipaloi aprikoosit. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Raasta inkivääri.
- Mittaa öljy uunipataan. Lisää kasvikset, mausteet ja kasvisliemi. Sekoita joukkoon aprikoosit, oliivit sekä sitruunan mehu ja raastettu kuori. Nosta pata 175-asteiseen uuniin ja hauduta 45 minuuttia.
- Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Lisää pataan Härkis ja anna padan muhia uunissa vielä 5-10 minuuttia niin, että Härkis lämpenee.
- Paahda manteleita hetki kuumalla kuivalla pannulla, kunnes ne hieman ruskistuvat. Lisää pataan mantelit. Hienonna korianteri ja lisää padan pinnalle juuri ennen tarjoilua. Tarjoa tagine täysjyväcouscousin tai kvinoan kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Härkäpavuista valmistettu kypsä Härkis lisätään pataan viimeiseksi niin, että se vain lämpenee. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Ruokalajit Teemat Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi