Biscoff-juustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Biscoff-juustokakku

Keksitahnan makuinen juustokakku hurmaa sinut takuulla! Kaiken hyvän lisäksi kakku on vielä vegaaninen.

  • 12 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

12 annosta

Pohja

    • 200gLotus Biscoff keksejä
    • 100gmaidotonta leivontamargariinia

Täyte

    • 4rs(à 150 g)Oatly påMackan maustamatonta levitettä
    • 1prk(400 g)Alpro Greek Style vanilja soijavalmistetta
    • 1dltomusokeria
    • 1luomusitruunan raastettu kuori
    • 1rklsitruunamehua
    • 2rklperunajauhoja
    • 1prkLotus Biscoff Spread keksilevitettä

Koristeluun

    • 1dlKaslink Aito kauravispiä
    • 50gLotus Biscoff keksejä

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 20-22 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Vatkaa sähkövatkaimella maustamaton levite, soijavalmiste, tomusokeri, sitruunanmehu ja -kuori sekä perunajauhot kulhossa. Ota massasta noin kolmasosa erilliseen kulhoon ja vatkaa siihen purkillinen keksilevitettä.
  3. Levitä pohjalle ensin neljäsosa tummasta täytteestä, sitten kolmasosa vaaleasta täytteestä. Toista eli levitä neljäsosa tummasta ja kolmasosa vaaleasta täytteestä ja vielä kerran neljäsosa tummasta ja kolmasosa vaaleasta täytteestä. Pudottele loppu tumma täyte vaalean päälle nokareina ja vedä nokareiden läpi syömäpuikolla tai grillitikulla, jotta pintaan syntyy kuvioita.
  4. Paista juustokakkua 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Raota uuninluukku ja anna kakun olla jäähtyvässä uunissa vielä tunnin ajan. Jäähdytä kakku ja siirrä jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
  5. Vatkaa kauravispi vaahdoksi ja pursota kakun päälle ruusukkeita. Koristele kekseillä ja keksimurulla.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Lotus biscoff keksi 250g
    Lotus biscoff keksi 250g
    1,75/kpl7,00/kg
  • Oatly påMACKAN 150g maustamaton
    Oatly påMACKAN 150g maustamaton
    2,25/kpl15,00/kg
  • Alpro Greek Style soijavalmiste 400g vanilja
    Alpro Greek Style soijavalmiste 400g vanilja
    2,15/kpl5,38/kg
  • Dansukker Tomusokeri 500g
    Dansukker Tomusokeri 500g
    1,19/kpl2,38/kg
  • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    2,59/kpl5,18/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Pirkka Luomu sitruuna
    0,67/kpl3,99/kg
  • Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,51/kpl2,69/kg
  • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    0,85/kpl1,70/kg
  • Kolmen Konstin perunajauhot 500g
    Kolmen Konstin perunajauhot 500g
    0,99/kpl1,98/kg
  • Finnamyl 500g Luomu perunajauho
    Finnamyl 500g Luomu perunajauho
    1,49/kpl2,98/kg
  • Lotus Biscoff Spread karamellisoitu keksilevite 400g
    Lotus Biscoff Spread karamellisoitu keksilevite 400g
    4,29/kpl10,73/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 53 arvostelua
  • K-Kuluttajapalvelu12.11.2020

    E.K., ohjeessa voi hyvin käyttää myös maitotuotteita ja korvata kasvipohjaiset tuotteet halutessaan tuorejuustolla, rahkalla sekä vispikermalla.

  • E.K.S12.11.2020

    Jos on sekasyöjä, millaisilla täyteaineilla kakkua voisi lähteä versioimaan? Onko määrät ja sisältö helposti muunneltavissa?