Biscoff-juustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
Pohja | |
---|---|
200 g | tai |
100 g | maidotonta leivontamargariinia tai |
Täyte | |
4 rs (à 150 g) | tai |
1 prk (400 g) | tai |
1 dl | tomusokeria tai |
1 | luomusitruunan raastettu kuori tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
2 rkl | perunajauhoja tai |
1 prk | Lotus Biscoff Spread keksilevitettä tai |
Koristeluun | |
1 dl | tai |
50 g | tai |
Valmistus
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 20–22 cm) pohjalle ja reunoille.
Vatkaa sähkövatkaimella maustamaton levite, soijavalmiste, tomusokeri, sitruunanmehu ja -kuori sekä perunajauhot kulhossa. Ota massasta noin kolmasosa erilliseen kulhoon ja vatkaa siihen purkillinen keksilevitettä.
Levitä pohjalle ensin neljäsosa tummasta täytteestä, sitten kolmasosa vaaleasta täytteestä. Toista eli levitä neljäsosa tummasta ja kolmasosa vaaleasta täytteestä ja vielä kerran neljäsosa tummasta ja kolmasosa vaaleasta täytteestä. Pudottele loppu tumma täyte vaalean päälle nokareina ja vedä nokareiden läpi syömäpuikolla tai grillitikulla, jotta pintaan syntyy kuvioita.
Paista juustokakkua 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Raota uuninluukku ja anna kakun olla jäähtyvässä uunissa vielä tunnin ajan. Jäähdytä kakku ja siirrä jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
Vatkaa kauravispi vaahdoksi ja pursota kakun päälle ruusukkeita. Koristele kekseillä ja keksimurulla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka perunajauho 500g gluteenitonHinta 1,25/kpl2,50/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,89/kpl5,78/kg
- Lotus biscoff keksi 250gHinta 2,29/kpl9,16/kg
- Oatly Oatspread 150g maustamatonHinta 2,55/kpl17,00/kg
- Alpro Greek Style soijavalmiste 400g vaniljaHinta 2,55/kpl6,37/kg
- Fazer Aito kauravispi vispaantuva kauravalmiste 250mlHinta 1,75/kpl7,00/l
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Flora Culinesse kasviöljyvalmiste 500ml laktoositonHinta 3,09/kpl6,18/l
- Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteenitonHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Finnamyl 500g Luomu perunajauhoHinta 2,09/kpl4,18/kg
- Dansukker Tomusokeri 500gHinta 1,65/kpl3,30/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(278 arviota)
- yli 60 min4,5(160 arviota)
- yli 60 min4,1(167 arviota)
- yli 60 min4,6(454 arviota)
- yli 60 min4,5(75 arviota)
- yli 60 min4,5(25 arviota)
- 30 - 60 min4,0(161 arviota)
- yli 60 min4,3(40 arviota)
Arvostele resepti
- J8 kuukautta sittenErittäin maukas!
- Hermione Granger10 kuukautta sittenNäyttää hyvältä mutta on ehkä liian vaikea lapselle🤭
- Pettymys1 vuosi sittenKakku maistui pelkällä sitruunalle vaikka laittoi oikean määrän. Tämä oli pettymys koska odotin kakkua joka maistuisi oikeasti Biscofille. :/
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenGluteeniton, reseptiä ei ole testattu gluteenittomana. Biscoff keksit voisi kenties korvata jollain gluteenittomalla keksillä tai tekemällä ne itse. Biscoff-levite ei myöskään ole gluteeniton, joten sen korvaaminen onkin jo sitten hieman haastavampaa. Keksilevite-ohjeita voi löytyä, laitamme korvan taakse että gluteenitonta versioita kaivattaisiin.
- Gluteeniton2 vuotta sittenMiten onnistuisi tehdä kakusta gluteenittoman?
- eden2 vuotta sittenhyvää tuli!
- Voihan nenä!2 vuotta sittenVoihan nenä! Kakku on ollut nyt uunissa noin 40 minuuttia ja kun ihmettelin sen löysyyttä huomasin että perunajauho pääsi unohtumaan. Menikö tämä nyt ihan pieleen?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenE.K., ohjeessa voi hyvin käyttää myös maitotuotteita ja korvata kasvipohjaiset tuotteet halutessaan tuorejuustolla, rahkalla sekä vispikermalla.
- E.K.S2 vuotta sittenJos on sekasyöjä, millaisilla täyteaineilla kakkua voisi lähteä versioimaan? Onko määrät ja sisältö helposti muunneltavissa?