Vegaaninen juustokakku
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
Pohja | |
---|---|
200 g | tai |
70 g | tai |
Täyte | |
1 prk (2,5 dl) | tai |
1 prk (150 g) | tai |
1 dl | tai |
3/4 dl | sokeria tai |
1 tl | tai |
1 | luomusitruunan kuori tai |
1/2 dl | sitruunanmehua tai |
1 dl | vettä tai |
1/2 pkt (à 4 ps/16 g) | tai |
Koristeluun | |
300 g | tuoreita tai pakastemarjoja tai |
mintunlehtiä tai |
Ravintosisältö
Energia | 938 kJ / 226 kcal |
Rasva | 14,3 g |
josta tyydyttynyttä | 6,6 g |
Hiilihydraatit | 20,1 g |
josta sokereita | 10,3 g |
Proteiini | 2,1 g |
Suola | 0,4 g |
Valmistus
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata margariini ja sekoita sula keksimuruun. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistamisen ajaksi.
Vatkaa kauralevite, soijavalmiste, sokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella kulhossa tasaiseksi. Pese sitruuna ja raasta sen ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Sekoita sitruunankuoriraaste seoksen joukkoon.
Vatkaa 2 dl soijavispistä vaahdoksi sähkövatkaimella.
Mittaa loppu soijavispi (1/2 dl), sitruunanmehu ja vesi kattilaan. Sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon 2 pussia vegegeliä kierrevatkaimella. Kuumenna koko ajan huolellisesti sekoittaen kiehuvaksi ja jatka kuumentamista vielä noin 2 minuuttia, kunnes seos ei enää paksune.
Sekoita vegegelseos heti kuumana sähkövatkaimella kauraleviteseokseen. Vegegel alkaa hyytyä nopeasti, joten toimi ripeästi. Kääntele lopuksi soijavispi täytteen joukkoon.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai seuraavaan päivään.
Nosta kakku vuoasta tarjoiluvadille ja koristele marjoilla ja mintunlehdillä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Luomu mansikka-mustikkasekoitus 250g pakasteHinta 3,09/kpl12,36/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka digestive 400gHinta 1,79/kpl4,48/kg
- Pirkka leivontamargariini 500g laktoositonHinta 1,99/kpl3,98/kg
- Alpro vispautuva soijavalmiste 250mlHinta 1,99/kpl7,96/l
- Oatly Oatspread 150g maustamatonHinta 2,55/kpl17,00/kg
- Alpro Greek Style soijavalmiste 400g maustamaton makeuttamatonHinta 2,55/kpl6,37/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Dr.Oetker vegegel 16gHinta 2,79/kpl174,38/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Järvikylä vahva minttuHinta 3,99/kpl
- Järvikylä viherminttu rkk FIEtuhinta 1,29/kplnorm. 1,89/kpl
- Pirkka suomalainen herukkasekoitus 200g pakasteHinta 1,69/kpl8,45/kg
- Pakkasmarja suomalainen tehosekoitus 1kg pakasteHinta 9,25/kpl9,25/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- K-Menu Digestive keksi 400gHinta 1,39/kpl3,47/kg
- LU Digestive Classic keksi 400gHinta 2,59/kpl6,48/kg
- Sunnuntai leivontamargariini 500g laktoositonHinta 2,39/kpl4,78/kg
- Valio Oivariini juokseva 400ml laktoositonHinta 3,99/kpl9,98/l
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,45/kpl28,82/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,6(454 arviota)
- yli 60 min3,9(87 arviota)
- yli 60 min4,6(243 arviota)
- yli 60 min4,5(135 arviota)
- yli 60 min4,4(50 arviota)
- yli 60 min4,5(160 arviota)
- alle 15 min4,6(75 arviota)
- yli 60 min4,5(25 arviota)
Arvostele resepti
- Lea5 kuukautta sittenYllätyin erittäin positiivisesti, tein vielä gluteenittoman version joten pientä soveltamista reseptin suhteen. Vegegel täysin uusi tuttavuus, enkä ollut koskaan ennen tehnyt vegaanista ja gluteenitonta samaan aikaan niin todellakin jännitti miten raaka-aineet käyttäytyy, mutta ehdottomasti tämä resepti jatkoon, vieraat eivät huomanneet eroa ns tavalliseen!
- Heidi1 vuosi sittenTein uudella reseptillä ja onnistui yhtä hyvin kuin vanhalla. Sokereiden määrää jouduin lisäämään reilusti. Riippuu tietysti sitruunasta ja sen määrästä paljonko makeutta vaatii. Toimii edelleen.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenEden, resepti on hiljattain testattu uudelleen ja vaihdettu agar agarin tilalle vegegel. Alunperin reseptiin on käytetty 3 ½ rkl agar agar -hiutaleita. Vanha resepti löytyy K-Ruoka 3/2017 digiversiosta s. 68 https://issuu.com/ruokakesko/docs/kr2017_03
- eden1 vuosi sittenTässä reseptissä oli ennen käytössä agar agar eikä vegegel. Mikä oli alkuperäisen reseptin agar agarin määrä tässä?
- Marie1 vuosi sittenMinulla kakku epäonnistui myös siitä syystä, että laitoin 3,5 rkl agar agar jauhetta. ”Kokeile resptiä esim. näillä tuotteilla” -listauksessa on myös harhaanjohtavasti jauhepurkin kuva. Mikä on K-ruuan vastuu epäselvästä ohjeesta? Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kokeilin agar agaria, joten en edes tiennyt, että hiutaleet ovat eri tuote kuin jauhe!
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenMarie, kiitos palautteesta! Pahoittelen, että kakku on epäonnistunut. Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla -listalle saattaa nousta tuotteita, joita ei ole reseptillä. Vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenEpätoivoinen, ikävä kuulla ettei kakku ole onnistunut toivotulla tavalla. Resepti on testattu K-koekeittiössä tämän määrän mukaan. Oliko käytössäsi agar agar-jauhetta vai hiutaleita? Resepti on testattu hiutaleilla ja jauheena agaria tarvitaan vähemmän. Tavallisesti neuvotaan, että 1 tl agar-agarjauhetta = 1 rkl agar-agarhiutaleita.
- Epätoivoinen3 vuotta sittenOnko tuo ohjeen 3 ½ rkl agar agaria ihan oikein. Kaksi kakkua jo mennyt pilalle ja rahaa hukkaan
- Make love not war3 vuotta sittenEi perinteisen juustokakun veroinen. Karvas.
- hellukka4 vuotta sittensiis herkku!
- hellukka4 vuotta sittenwege-juustokakku olisi helppo ja varmaan maistuva hekku juhlaankin
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenNoviisi, agaria sisältävä neste lisätään soijavaahtoon kuumana.
- Noviisi4 vuotta sittenLisätäänkö agarliuos siis kuumana soijavaahtoon?
- Leipuri4 vuotta sittenAgar agarin puuttuessa laitoin itse 6.5 liivatetta, onnistui hyvin.
- A5 vuotta sittenHei, Onnistuuko kakku, vaikka sitä ei jähmettäisi seuraavaan päivään asti vaan pelkästään muutaman tunnin? Eli onnistuuko leipominen saman päivän juhliin?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenA, kakku saattaa hyytyä tarpeeksi jo 4 -6 tunnissa, mutta varminta on leipoa kakku reseptin mukaisesti edellisenä päivänä, jotta täyte jähmettyy tarpeeksi.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenJuustokakkupulma, resepti on testattu agar agarilla, joten on vaikea sanoa kuinka paljon vegegeliä kakun hyytymiseen tarvitsee. Voit toki kokeilla hyydyttää kakun vegegelillä käyttämällä sitä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Juustokakkupulma5 vuotta sittenPystyisiköhän agar agarin korvaamaan Dr.Oetkerin Vegegelillä?
- Tea5 vuotta sittenKokeilin kakkua ja se oli todella hyvää. En ole ennen kokeillut agar-agaria, mutta sen käyttö oli yllättävän helppoa. Täyte hyytyi hyvin reseptin määrällä sitä. Koristelin kakun säilykepersikoiden siivuilla ja tuoreilla viinirypäleillä. Ne sopivat hyvin kakun sitruunaiseen makuun. Toimii :-)
- RouvaT5 vuotta sittenKakusta tuli tosi hyvä ja oli helppo valmistaa Kannattaa kokeilla, maistui kaikille teen ehdottomasti uudelleen
- Ninnix5 vuotta sittenJos tämän tekisi aarin sijaan liivatteilla, niin kuinka monta liivatelehteä pitäisi käyttää? Ja tulisiko kakusta gluteiiniton pelkästään vaihtamalla nuo digestivet gluteiinittomiksi?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenHei Ninnix, resepti on testattu K-koekeittiöllä vegaanisena tämän reseptin mukaan.
- Heidi6 vuotta sittenTein ja tuli todella hyvää. Maistui myös lihansyöjille. 3,5 tl Agar-agar -jauhetta oli sopiva määrä. Pohjaa piti tehdä hieman lisää, että sain riittämään 20 cm vuoan reunoille kunnolla. Tuoreet marjat kruunasivat kakun.
- 1236 vuotta sittenAjattelin tehdä kakun sunnuntaiksi missä olisi halvin ja paras alpron valikoima
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sitten123, valitettavasti meillä ei ole tiedossa kauppakohtaisia valikoimia ja hintoja. Laajin valikoima Alpron tuotteita todennäköisesti löytyy isoimmista kaupoista, esimerkiksi K-Citymarketeista.
- suursyömäri6 vuotta sittenonkohan nuo korvaavat aineet kuinka luonnonmukaisia, kemikaaleja vai kuinka tehty?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHei suursyömäri, agar-agaria valmistetaan punalevästä ja sitä käytetään hyytelöimisaineena.
- h6 vuotta sittenKokeilin tätä ja valitettavasti täyte jäi todella löysäksi, vaikka laitoin agaragaria toisella kerralla jopa yli ohjemäärän. Kuin jäätelökakkua olisi tehnyt. Muuten täyte on oikein hyvänmakuinen ja maistui kyllä juhlavieraille.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHei h,! Harmi kuulla, että täyte ei hyytynyt toivotulla tavalla. Tässä, kuten liivatteenkin käytössä, on tärkeää sekoittaa täytemassa huolellisesti sekaisin.
- kjkj6 vuotta sittenAjattelin tehdä tätä lauantaiksi valmistujaisiin, mutta haluaisin leipoa kakun etukäteen. Voiko tämän pakastaa?