Vegaaninen juustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vegaaninen juustokakku

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Sitruunainen ja marjoilla koristeltu vegaaninen juustokakku hyydytetään liivatteen sijaan vegegelillä.
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

8 annosta

Pohja

200 g
 
tai
70 g
 
tai

Täyte

1 prk (2,5 dl)
 
tai
1 prk (150 g)
 
tai
1 dl
 
tai
3/4 dl
 
sokeria
tai
1 tl
 
tai
1
 
luomusitruunan kuori
tai
1/2 dl
 
sitruunanmehua
tai
1 dl
 
vettä
tai
1/2 pkt (à 4 ps/16 g)
 
tai

Koristeluun

300 g
 
tuoreita tai pakastemarjoja
tai
 
mintunlehtiä
tai

Ravintosisältö

Energia
938 kJ / 226 kcal
Rasva
14,3 g
josta tyydyttynyttä
6,6 g
Hiilihydraatit
20,1 g
josta sokereita
10,3 g
Proteiini
2,1 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata margariini ja sekoita sula keksimuruun. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistamisen ajaksi.

Vatkaa kauralevite, soijavalmiste, sokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella kulhossa tasaiseksi. Pese sitruuna ja raasta sen ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Sekoita sitruunankuoriraaste seoksen joukkoon.

Vatkaa 2 dl soijavispistä vaahdoksi sähkövatkaimella.

Mittaa loppu soijavispi (1/2 dl), sitruunanmehu ja vesi kattilaan. Sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon 2 pussia vegegeliä kierrevatkaimella. Kuumenna koko ajan huolellisesti sekoittaen kiehuvaksi ja jatka kuumentamista vielä noin 2 minuuttia, kunnes seos ei enää paksune.

Sekoita vegegelseos heti kuumana sähkövatkaimella kauraleviteseokseen. Vegegel alkaa hyytyä nopeasti, joten toimi ripeästi. Kääntele lopuksi soijavispi täytteen joukkoon.

Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai seuraavaan päivään.

Nosta kakku vuoasta tarjoiluvadille ja koristele marjoilla ja mintunlehdillä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Luomu mansikka-mustikkasekoitus 250g pakaste
    Hinta 3,09/kpl
    12,36/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka digestive 400g
    Hinta 1,79/kpl
    4,48/kg
  • Pirkka leivontamargariini 500g laktoositon
    Hinta 1,99/kpl
    3,98/kg
  • Alpro vispautuva soijavalmiste 250ml
    Hinta 1,99/kpl
    7,96/l
  • Oatly Oatspread 150g maustamaton
    Hinta 2,55/kpl
    17,00/kg
  • Alpro Greek Style soijavalmiste 400g maustamaton makeuttamaton
    Hinta 2,55/kpl
    6,37/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Dr.Oetker vegegel 16g
    Hinta 2,79/kpl
    174,38/kg
  • Sitruuna kg
    Hinta n. 0,45/kpl
    2,39/kg
  • Järvikylä vahva minttu
    Hinta 3,99/kpl
  • Järvikylä viherminttu rkk FI
    Etuhinta 1,29/kpl
    norm. 1,89/kpl
  • Pirkka suomalainen herukkasekoitus 200g pakaste
    Hinta 1,69/kpl
    8,45/kg
  • Pakkasmarja suomalainen tehosekoitus 1kg pakaste
    Hinta 9,25/kpl
    9,25/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • K-Menu Digestive keksi 400g
    Hinta 1,39/kpl
    3,47/kg
  • LU Digestive Classic keksi 400g
    Hinta 2,59/kpl
    6,48/kg
  • Sunnuntai leivontamargariini 500g laktoositon
    Hinta 2,39/kpl
    4,78/kg
  • Valio Oivariini juokseva 400ml laktoositon
    Hinta 3,99/kpl
    9,98/l
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,45/kpl
    28,82/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (278 arviota)

  • Lea
    5 kuukautta sitten
    Yllätyin erittäin positiivisesti, tein vielä gluteenittoman version joten pientä soveltamista reseptin suhteen. Vegegel täysin uusi tuttavuus, enkä ollut koskaan ennen tehnyt vegaanista ja gluteenitonta samaan aikaan niin todellakin jännitti miten raaka-aineet käyttäytyy, mutta ehdottomasti tämä resepti jatkoon, vieraat eivät huomanneet eroa ns tavalliseen!
  • Heidi
    1 vuosi sitten
    Tein uudella reseptillä ja onnistui yhtä hyvin kuin vanhalla. Sokereiden määrää jouduin lisäämään reilusti. Riippuu tietysti sitruunasta ja sen määrästä paljonko makeutta vaatii. Toimii edelleen.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Eden, resepti on hiljattain testattu uudelleen ja vaihdettu agar agarin tilalle vegegel. Alunperin reseptiin on käytetty 3 ½ rkl agar agar -hiutaleita. Vanha resepti löytyy K-Ruoka 3/2017 digiversiosta s. 68 https://issuu.com/ruokakesko/docs/kr2017_03
  • eden
    1 vuosi sitten
    Tässä reseptissä oli ennen käytössä agar agar eikä vegegel. Mikä oli alkuperäisen reseptin agar agarin määrä tässä?
  • Marie
    1 vuosi sitten
    Minulla kakku epäonnistui myös siitä syystä, että laitoin 3,5 rkl agar agar jauhetta. ”Kokeile resptiä esim. näillä tuotteilla” -listauksessa on myös harhaanjohtavasti jauhepurkin kuva. Mikä on K-ruuan vastuu epäselvästä ohjeesta? Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kokeilin agar agaria, joten en edes tiennyt, että hiutaleet ovat eri tuote kuin jauhe!
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Marie, kiitos palautteesta! Pahoittelen, että kakku on epäonnistunut. Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla -listalle saattaa nousta tuotteita, joita ei ole reseptillä. Vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Epätoivoinen, ikävä kuulla ettei kakku ole onnistunut toivotulla tavalla. Resepti on testattu K-koekeittiössä tämän määrän mukaan. Oliko käytössäsi agar agar-jauhetta vai hiutaleita? Resepti on testattu hiutaleilla ja jauheena agaria tarvitaan vähemmän. Tavallisesti neuvotaan, että 1 tl agar-agarjauhetta = 1 rkl agar-agarhiutaleita.
  • Epätoivoinen
    3 vuotta sitten
    Onko tuo ohjeen 3 ½ rkl agar agaria ihan oikein. Kaksi kakkua jo mennyt pilalle ja rahaa hukkaan
  • Make love not war
    3 vuotta sitten
    Ei perinteisen juustokakun veroinen. Karvas.
  • hellukka
    4 vuotta sitten
    siis herkku!
  • hellukka
    4 vuotta sitten
    wege-juustokakku olisi helppo ja varmaan maistuva hekku juhlaankin
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Noviisi, agaria sisältävä neste lisätään soijavaahtoon kuumana.
  • Noviisi
    4 vuotta sitten
    Lisätäänkö agarliuos siis kuumana soijavaahtoon?
  • Leipuri
    4 vuotta sitten
    Agar agarin puuttuessa laitoin itse 6.5 liivatetta, onnistui hyvin.
  • A
    5 vuotta sitten
    Hei, Onnistuuko kakku, vaikka sitä ei jähmettäisi seuraavaan päivään asti vaan pelkästään muutaman tunnin? Eli onnistuuko leipominen saman päivän juhliin?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    A, kakku saattaa hyytyä tarpeeksi jo 4 -6 tunnissa, mutta varminta on leipoa kakku reseptin mukaisesti edellisenä päivänä, jotta täyte jähmettyy tarpeeksi.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Juustokakkupulma, resepti on testattu agar agarilla, joten on vaikea sanoa kuinka paljon vegegeliä kakun hyytymiseen tarvitsee. Voit toki kokeilla hyydyttää kakun vegegelillä käyttämällä sitä pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Juustokakkupulma
    5 vuotta sitten
    Pystyisiköhän agar agarin korvaamaan Dr.Oetkerin Vegegelillä?
  • Tea
    5 vuotta sitten
    Kokeilin kakkua ja se oli todella hyvää. En ole ennen kokeillut agar-agaria, mutta sen käyttö oli yllättävän helppoa. Täyte hyytyi hyvin reseptin määrällä sitä. Koristelin kakun säilykepersikoiden siivuilla ja tuoreilla viinirypäleillä. Ne sopivat hyvin kakun sitruunaiseen makuun. Toimii :-)
  • RouvaT
    5 vuotta sitten
    Kakusta tuli tosi hyvä ja oli helppo valmistaa Kannattaa kokeilla, maistui kaikille teen ehdottomasti uudelleen
  • Ninnix
    5 vuotta sitten
    Jos tämän tekisi aarin sijaan liivatteilla, niin kuinka monta liivatelehteä pitäisi käyttää? Ja tulisiko kakusta gluteiiniton pelkästään vaihtamalla nuo digestivet gluteiinittomiksi?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Hei Ninnix, resepti on testattu K-koekeittiöllä vegaanisena tämän reseptin mukaan.
  • Heidi
    6 vuotta sitten
    Tein ja tuli todella hyvää. Maistui myös lihansyöjille. 3,5 tl Agar-agar -jauhetta oli sopiva määrä. Pohjaa piti tehdä hieman lisää, että sain riittämään 20 cm vuoan reunoille kunnolla. Tuoreet marjat kruunasivat kakun.
  • 123
    6 vuotta sitten
    Ajattelin tehdä kakun sunnuntaiksi missä olisi halvin ja paras alpron valikoima
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    123, valitettavasti meillä ei ole tiedossa kauppakohtaisia valikoimia ja hintoja. Laajin valikoima Alpron tuotteita todennäköisesti löytyy isoimmista kaupoista, esimerkiksi K-Citymarketeista.
  • suursyömäri
    6 vuotta sitten
    onkohan nuo korvaavat aineet kuinka luonnonmukaisia, kemikaaleja vai kuinka tehty?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Hei suursyömäri, agar-agaria valmistetaan punalevästä ja sitä käytetään hyytelöimisaineena.
  • h
    6 vuotta sitten
    Kokeilin tätä ja valitettavasti täyte jäi todella löysäksi, vaikka laitoin agaragaria toisella kerralla jopa yli ohjemäärän. Kuin jäätelökakkua olisi tehnyt. Muuten täyte on oikein hyvänmakuinen ja maistui kyllä juhlavieraille.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Hei h,! Harmi kuulla, että täyte ei hyytynyt toivotulla tavalla. Tässä, kuten liivatteenkin käytössä, on tärkeää sekoittaa täytemassa huolellisesti sekaisin.
  • kjkj
    6 vuotta sitten
    Ajattelin tehdä tätä lauantaiksi valmistujaisiin, mutta haluaisin leipoa kakun etukäteen. Voiko tämän pakastaa?