Vegaaninen juustokakku
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Sitruunainen ja marjoilla koristeltu vegaaninen juustokakku hyydytetään liivatteen sijaan vegegelillä.
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
8 annosta
Pohja
Täyte
- 1 prk (2,5 dl) Alpro Vispi vaahtoutuvaa soijavalmistetta
- 1 prk (150 g) Oatly oatspread maustamatonta levitettä
- 1 dl Alpro Greek Style no sugar soijavalmistetta
- 3/4 dl sokeria
- 1 tl Pirkka vaniljasokeria
- 1 luomusitruunan kuori
- 1/2 dl sitruunanmehua
- 1 dl vettä
- 1/2 pkt (à 4 ps/16 g) Dr. Oetker vegegeliä
Koristeluun
- 300 g tuoreita tai pakastemarjoja
- mintunlehtiä
Ravintosisältö
- Energia937 kJ / 225 kcal
- Rasva14,2 g
- josta tyydyttynyttä6,5 g
- Hiilihydraatit20,2 g
- josta sokereita10,3 g
- Proteiini2,1 g
- Suola0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata margariini ja sekoita sula keksimuruun. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistamisen ajaksi.
- Vatkaa kauralevite, soijavalmiste, sokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella kulhossa tasaiseksi. Pese sitruuna ja raasta sen ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Sekoita sitruunankuoriraaste seoksen joukkoon.
- Vatkaa 2 dl soijavispistä vaahdoksi sähkövatkaimella.
- Mittaa loppu soijavispi (1/2 dl), sitruunanmehu ja vesi kattilaan. Sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon 2 pussia vegegeliä kierrevatkaimella. Kuumenna koko ajan huolellisesti sekoittaen kiehuvaksi ja jatka kuumentamista vielä noin 2 minuuttia, kunnes seos ei enää paksune.
- Sekoita vegegelseos heti kuumana sähkövatkaimella kauraleviteseokseen. Vegegel alkaa hyytyä nopeasti, joten toimi ripeästi. Kääntele lopuksi soijavispi täytteen joukkoon.
- Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai seuraavaan päivään.
- Nosta kakku vuoasta tarjoiluvadille ja koristele marjoilla ja mintunlehdillä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −11 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/kgIlman Plussa-korttia 1,69/kpl (8,45/kg)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(490 arviota)
- yli 60 min4,0(101 arviota)
- Videoyli 60 min4,5(146 arviota)
- yli 60 min4,5(261 arviota)
- yli 60 min4,5(184 arviota)
- alle 15 min4,5(85 arviota)
- Videoyli 60 min4,2(92 arviota)
- yli 60 min4,1(51 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (311 arviota)
- Päkä4 kuukautta sittenSöin tätä juuri äsken lapsen synttäreillä. Taivaallisen hyvää!
- Marsu6 kuukautta sittenErittäin hyvä vegaaninen raakakakku!
- Lea2 vuotta sittenYllätyin erittäin positiivisesti, tein vielä gluteenittoman version joten pientä soveltamista reseptin suhteen. Vegegel täysin uusi tuttavuus, enkä ollut koskaan ennen tehnyt vegaanista ja gluteenitonta samaan aikaan niin todellakin jännitti miten raaka-aineet käyttäytyy, mutta ehdottomasti tämä resepti jatkoon, vieraat eivät huomanneet eroa ns tavalliseen!
- Heidi2 vuotta sittenTein uudella reseptillä ja onnistui yhtä hyvin kuin vanhalla. Sokereiden määrää jouduin lisäämään reilusti. Riippuu tietysti sitruunasta ja sen määrästä paljonko makeutta vaatii. Toimii edelleen.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenEden, resepti on hiljattain testattu uudelleen ja vaihdettu agar agarin tilalle vegegel. Alunperin reseptiin on käytetty 3 ½ rkl agar agar -hiutaleita. Vanha resepti löytyy K-Ruoka 3/2017 digiversiosta s. 68 https://issuu.com/ruokakesko/docs/kr2017_03
- eden3 vuotta sittenTässä reseptissä oli ennen käytössä agar agar eikä vegegel. Mikä oli alkuperäisen reseptin agar agarin määrä tässä?
- Marie3 vuotta sittenMinulla kakku epäonnistui myös siitä syystä, että laitoin 3,5 rkl agar agar jauhetta. ”Kokeile resptiä esim. näillä tuotteilla” -listauksessa on myös harhaanjohtavasti jauhepurkin kuva. Mikä on K-ruuan vastuu epäselvästä ohjeesta? Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kokeilin agar agaria, joten en edes tiennyt, että hiutaleet ovat eri tuote kuin jauhe!
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenMarie, kiitos palautteesta! Pahoittelen, että kakku on epäonnistunut. Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla -listalle saattaa nousta tuotteita, joita ei ole reseptillä. Vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenEpätoivoinen, ikävä kuulla ettei kakku ole onnistunut toivotulla tavalla. Resepti on testattu K-koekeittiössä tämän määrän mukaan. Oliko käytössäsi agar agar-jauhetta vai hiutaleita? Resepti on testattu hiutaleilla ja jauheena agaria tarvitaan vähemmän. Tavallisesti neuvotaan, että 1 tl agar-agarjauhetta = 1 rkl agar-agarhiutaleita.
- Epätoivoinen5 vuotta sittenOnko tuo ohjeen 3 ½ rkl agar agaria ihan oikein. Kaksi kakkua jo mennyt pilalle ja rahaa hukkaan
- Make love not war5 vuotta sittenEi perinteisen juustokakun veroinen. Karvas.
- hellukka5 vuotta sittensiis herkku!
- hellukka5 vuotta sittenwege-juustokakku olisi helppo ja varmaan maistuva hekku juhlaankin
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenNoviisi, agaria sisältävä neste lisätään soijavaahtoon kuumana.
- Noviisi6 vuotta sittenLisätäänkö agarliuos siis kuumana soijavaahtoon?
- Leipuri6 vuotta sittenAgar agarin puuttuessa laitoin itse 6.5 liivatetta, onnistui hyvin.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenA, kakku saattaa hyytyä tarpeeksi jo 4 -6 tunnissa, mutta varminta on leipoa kakku reseptin mukaisesti edellisenä päivänä, jotta täyte jähmettyy tarpeeksi.
- A6 vuotta sittenHei, Onnistuuko kakku, vaikka sitä ei jähmettäisi seuraavaan päivään asti vaan pelkästään muutaman tunnin? Eli onnistuuko leipominen saman päivän juhliin?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenJuustokakkupulma, resepti on testattu agar agarilla, joten on vaikea sanoa kuinka paljon vegegeliä kakun hyytymiseen tarvitsee. Voit toki kokeilla hyydyttää kakun vegegelillä käyttämällä sitä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Juustokakkupulma7 vuotta sittenPystyisiköhän agar agarin korvaamaan Dr.Oetkerin Vegegelillä?
- Tea7 vuotta sittenKokeilin kakkua ja se oli todella hyvää. En ole ennen kokeillut agar-agaria, mutta sen käyttö oli yllättävän helppoa. Täyte hyytyi hyvin reseptin määrällä sitä. Koristelin kakun säilykepersikoiden siivuilla ja tuoreilla viinirypäleillä. Ne sopivat hyvin kakun sitruunaiseen makuun. Toimii :-)
- RouvaT7 vuotta sittenKakusta tuli tosi hyvä ja oli helppo valmistaa Kannattaa kokeilla, maistui kaikille teen ehdottomasti uudelleen
- Ninnix7 vuotta sittenJos tämän tekisi aarin sijaan liivatteilla, niin kuinka monta liivatelehteä pitäisi käyttää? Ja tulisiko kakusta gluteiiniton pelkästään vaihtamalla nuo digestivet gluteiinittomiksi?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHei Ninnix, resepti on testattu K-koekeittiöllä vegaanisena tämän reseptin mukaan.
- Heidi7 vuotta sittenTein ja tuli todella hyvää. Maistui myös lihansyöjille. 3,5 tl Agar-agar -jauhetta oli sopiva määrä. Pohjaa piti tehdä hieman lisää, että sain riittämään 20 cm vuoan reunoille kunnolla. Tuoreet marjat kruunasivat kakun.
- 1237 vuotta sittenAjattelin tehdä kakun sunnuntaiksi missä olisi halvin ja paras alpron valikoima
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sitten123, valitettavasti meillä ei ole tiedossa kauppakohtaisia valikoimia ja hintoja. Laajin valikoima Alpron tuotteita todennäköisesti löytyy isoimmista kaupoista, esimerkiksi K-Citymarketeista.
- suursyömäri7 vuotta sittenonkohan nuo korvaavat aineet kuinka luonnonmukaisia, kemikaaleja vai kuinka tehty?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHei suursyömäri, agar-agaria valmistetaan punalevästä ja sitä käytetään hyytelöimisaineena.
- h7 vuotta sittenKokeilin tätä ja valitettavasti täyte jäi todella löysäksi, vaikka laitoin agaragaria toisella kerralla jopa yli ohjemäärän. Kuin jäätelökakkua olisi tehnyt. Muuten täyte on oikein hyvänmakuinen ja maistui kyllä juhlavieraille.