• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Vegaaninen juustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vegaaninen juustokakku

Sitruunainen ja marjoilla koristeltu vegaaninen juustokakku hyydytetään liivatteen sijaan agar-agarilla. Noin 1,70€/annos.

  • 8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8 annosta

Pohja

    • 200gPirkka digestivekeksejä
    • 70gPirkka margariinia (maidoton)

Täyte

    • 1prk(2,5 dl)Alpro Vispi vaahtoutuvaa soijavalmistetta
    • 1prk(150 g)Oatly påMackan maustamatonta levitettä
    • 1dlAlpro Go On kasvipohjaista vaihtoehtoa rahkalle
    • 3/4dlsokeria
    • 1luomusitruunan kuori
    • 1/2dlsitruunanmehua
    • 1dlvettä
    • 3 1/2rklagar-agarhiutaleita

Koristeluun

    • 300gtuoreita tai pakastemarjoja
    • mintunlehtiä

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata margariini ja sekoita sula keksimuruun. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Vatkaa soijavispi vaahdoksi sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon kasvisrasvalevite, rahkavalmiste ja sokeri. Pese sitruuna ja raasta sen ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Sekoita sitruunaraaste vaahtoon.
  3. Mittaa kattilaan sitruunanmehu, vesi ja agarhiutaleet. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Keitä noin minuutin ajan, kunnes agar on kokonaan liuennut nesteeseen.
  4. Kaada agarseos vaahtoon samalla voimakkaasti sekoittaen.
  5. Kaada täyte pohjalle ja tasoita pinta. Peitä kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  6. Nosta kakku vuoasta tarjoiluvadille ja koristele marjoilla ja mintunlehdillä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 107 arvostelua
  • A11.8.2018

    Hei, Onnistuuko kakku, vaikka sitä ei jähmettäisi seuraavaan päivään asti vaan pelkästään muutaman tunnin? Eli onnistuuko leipominen saman päivän juhliin?

  • K-Kuluttajapalvelu11.8.2018

    A, kakku saattaa hyytyä tarpeeksi jo 4 -6 tunnissa, mutta varminta on leipoa kakku reseptin mukaisesti edellisenä päivänä, jotta täyte jähmettyy tarpeeksi.

  • Juustokakkupulma21.5.2018

    Pystyisiköhän agar agarin korvaamaan Dr.Oetkerin Vegegelillä?

  • K-Kuluttajapalvelu21.5.2018

    Juustokakkupulma, resepti on testattu agar agarilla, joten on vaikea sanoa kuinka paljon vegegeliä kakun hyytymiseen tarvitsee. Voit toki kokeilla hyydyttää kakun vegegelillä käyttämällä sitä pakkauksen ohjeen mukaan.

  • Tea2.4.2018

    Kokeilin kakkua ja se oli todella hyvää. En ole ennen kokeillut agar-agaria, mutta sen käyttö oli yllättävän helppoa. Täyte hyytyi hyvin reseptin määrällä sitä. Koristelin kakun säilykepersikoiden siivuilla ja tuoreilla viinirypäleillä. Ne sopivat hyvin kakun sitruunaiseen makuun. Toimii :-)

  • RouvaT2.4.2018

    Kakusta tuli tosi hyvä ja oli helppo valmistaa Kannattaa kokeilla, maistui kaikille teen ehdottomasti uudelleen

  • Ninnix26.3.2018

    Jos tämän tekisi aarin sijaan liivatteilla, niin kuinka monta liivatelehteä pitäisi käyttää? Ja tulisiko kakusta gluteiiniton pelkästään vaihtamalla nuo digestivet gluteiinittomiksi?

  • K-Kuluttajapalvelu26.3.2018

    Hei Ninnix, resepti on testattu K-koekeittiöllä vegaanisena tämän reseptin mukaan.

  • Heidi7.8.2017

    Tein ja tuli todella hyvää. Maistui myös lihansyöjille. 3,5 tl Agar-agar -jauhetta oli sopiva määrä. Pohjaa piti tehdä hieman lisää, että sain riittämään 20 cm vuoan reunoille kunnolla. Tuoreet marjat kruunasivat kakun.

  • 1233.8.2017

    Ajattelin tehdä kakun sunnuntaiksi missä olisi halvin ja paras alpron valikoima

  • K-Kuluttajapalvelu3.8.2017

    123, valitettavasti meillä ei ole tiedossa kauppakohtaisia valikoimia ja hintoja. Laajin valikoima Alpron tuotteita todennäköisesti löytyy isoimmista kaupoista, esimerkiksi K-Citymarketeista.

  • suursyömäri21.7.2017

    onkohan nuo korvaavat aineet kuinka luonnonmukaisia, kemikaaleja vai kuinka tehty?

  • K-Kuluttajapalvelu21.7.2017

    Hei suursyömäri, agar-agaria valmistetaan punalevästä ja sitä käytetään hyytelöimisaineena.

  • h23.6.2017

    Kokeilin tätä ja valitettavasti täyte jäi todella löysäksi, vaikka laitoin agaragaria toisella kerralla jopa yli ohjemäärän. Kuin jäätelökakkua olisi tehnyt. Muuten täyte on oikein hyvänmakuinen ja maistui kyllä juhlavieraille.

  • K-Kuluttajapalvelu23.6.2017

    Hei h,! Harmi kuulla, että täyte ei hyytynyt toivotulla tavalla. Tässä, kuten liivatteenkin käytössä, on tärkeää sekoittaa täytemassa huolellisesti sekaisin.

  • kjkj30.5.2017

    Ajattelin tehdä tätä lauantaiksi valmistujaisiin, mutta haluaisin leipoa kakun etukäteen. Voiko tämän pakastaa?

  • K-Kuluttajapalvelu30.5.2017

    Hei kjkj, valitettavasti kakun pakastamista ei ole K-Koekeittiöllä testattu.

  • Marianne20.5.2017

    Vegaani juustokakku on luultavasti kokeilun arvoinen, ei liian vaikea, ehkä,varmasti maukas!marianne

  • Leipuri-Liisa20.5.2017

    Ostin apteekista agar-agar-hiutaleita vegaanista juustokakkua varten, ja kerroin reseptissä olevan määrän (3 1/2 rkl) . Siellä kehotettiin tarkistamaan annostus, ettei kakusta tule liian kova. Marmeladiin menee kuulema paljon vähemmän. Ostamani agar on jauhe-muodossa. Pyysin kyllä hiutaleita. En ole aiemmin käyttänyt agaria, enkä nyt haluaisi epäonnistua.

  • K-Kuluttajapalvelu20.5.2017

    Leipuri-Liisa, tavallisesti neuvotaan, että 1 tl agar-agarjauhetta = 1 rkl agar-agarhiutaleita.