Blinitaikina
- Annosmäärä8 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Tällä ohjeella valmistuvat parhaat eli ihanan mehevät ja rapeat blinit. Täydellisten blinien salaisuus on rauhassa yön yli tekeytynyt taikina.
Ainekset
8 kpl
- 2 1/2 dl maitoa
- 15 g hiivaa
- 2 dl tattarijauhoja
- 1 3/4 dl vehnäjauhoja
- 2 1/2 dl olutta
- 1/4 tl suolaa
- 2 kananmunaa
Paistamiseen
- 150 g kirkastettua voita
Ravintosisältö
- Energia1 514 kJ / 362 kcal
- Rasva24,7 g
- josta tyydyttynyttä15 g
- Hiilihydraatit24,6 g
- josta sokereita3,6 g
- Proteiini7,7 g
- Suola0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Lämmitä maito 37-asteiseksi. Murenna hiiva ja liuota se maidon joukkoon. Sekoita puolet jauhoista maidon joukkoon. Sekoita joukkoon myös olut. Peitä kulho kelmulla ja anna juuren hapantua huoneenlämmössä yön yli.
- Sekoita loput jauhot ja suola taikinaa. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Sekoita keltuaiset taikinaan.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti nostellen taikinaan.
- Paista blinit kirkastetussa voissa tai voi-öljyseoksessa blinipannulla kullankeltaisiksi. Kääntele blinejä paistamisen aikana muutaman kerran. Tarjoa blinit erilaisten täytteiden kanssa.
Blinitaikina säilyy jääkaapissa pari vuorokautta. Lisää keltuainen, suola ja valkuaisvaahto vasta juuri ennen paistamista. Voit paistaa taikinasta myös pieniä blinejä ohukaispannulla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,25/kpl5,00/kg
- Virtasalmen Viljatuote gluteeniton tattarilese 250gHinta 2,99/kpl11,96/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Karhu Tumma I olut 2,8% 0,33lHinta 1,45/kpl3,94/lVain nouto
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jokilaakson Juusto kirkastettu voi 200gHinta 4,19/kpl20,95/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,79/kpl1,58/l
- Viljatuote Suomalainen Tattarijauho 500g gluteenitonHinta 3,45/kpl6,90/kg
- Myllyn Paras Tattarijauho 1 kgHinta 5,39/kpl5,39/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Aura Tumma lager 5,2% 0,5 tlkHinta 3,59/kpl6,88/lVain nouto
- Velko Kozel Dark 3,8% 0,33l 6-packEtuhinta 9,96/kpl4,58/lnorm. 11,04/kpl (5,12/l)Vain nouto
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(29 arviota)
- 30 - 60 min4,0(101 arviota)
- yli 60 min3,9(7 arviota)
- yli 60 min4,3(32 arviota)
- yli 60 min3,6(14 arviota)
- yli 60 min3,8(163 arviota)
- Video30 - 60 min4,3(33 arviota)
- yli 60 min3,9(128 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (139 arviota)
- Heli2 kuukautta sittenKorvasin tattarijauhot spelttijauhoilla. Sopivat myös mainiosti.
- Noora2 vuotta sittenOlut lisätään vasta taikinan kohottamiseen jälkeen, muuten se varsinkin kylmänä tappaa hiivan
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenBlinitaikina säilyy hyvin jääkaapissa, Valkuaiset kannattaa lisätä taikinaan, kun on aikeissa paistaa blinejä, niin massa pysyy kuohkeana.
- Eeaa4 vuotta sittenJos blinejä ei halua paitaa heti aamulla, niin voiko taikinaa säilyttää jääkaapissa. Tässä tapauksessa lisätäänkö valkuaiset vasta juuri ennen paistoa?