• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Blinitaikina

Blinitaikina saa tyypillisen makunsa, kun juuren annetaan hapantua yön yli. Olut tuo maukkautta taikinaan.
Blinitaikina
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 kpl
  • yli 60 min
  • 168 kcal / annos (85g)

Ainekset

8 kpl
    • 2 1/2dlmaitoa
    • 15ghiivaa
    • 2dltattarijauhoja
    • 1 3/4dlvehnäjauhoja
    • 2 1/2dlolutta
    • 1/4tlsuolaa
    • 2kananmunaa

Paistamiseen

    • 1-1 1/2dlFlora kokin salaisuus kasvi- ja voiöljyseosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito 37-asteiseksi. Murenna hiiva ja liouta se maidon joukkoon. Sekoita jauhot keskenään ja sekoita puolet jauhoista maidon joukkoon. Sekoita joukkoon myös olut. Peitä kulho kelmulla ja anna juuren hapantua huoneenlämmössä yön yli.
  2. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Lisää taikinajuureen suola, keltuaiset ja loput jauhot.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti nostellen taikinaan.
  4. Paista blinit kasvi- ja voiöljyseoksessa tai kirkastetussa voissa blinipannulla kullankeltaisiksi. Kääntele blinejä paistamisen aikana muutaman kerran.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit paistaa pieniä blinejä ohukaispannulla (n. 32 kpl) *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 85g100 g

  • 168 kcal703 kJ
  • Proteiinia4,71 g
  • Hiilihydraatteja17,1 g
  • Rasvaa8,33 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille19