Hyppää sisältöön
Blinitaikina Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Blinitaikina

  • Annosmäärä8 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Tällä ohjeella valmistuvat parhaat eli ihanan mehevät ja rapeat blinit. Täydellisten blinien salaisuus on rauhassa yön yli tekeytynyt taikina.

    Ainekset

    8 kpl
    • 2 1/2 dl maitoa
    • 15 g hiivaa
    • 2 dl tattarijauhoja
    • 1 3/4 dl vehnäjauhoja
    • 2 1/2 dl olutta
    • 1/4 tl suolaa
    • 2 kananmunaa

    Paistamiseen

    • 150 g kirkastettua voita

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 514 kJ / 362 kcal
    • Rasva
      24,7 g
    • josta tyydyttynyttä
      15 g
    • Hiilihydraatit
      24,6 g
    • josta sokereita
      3,6 g
    • Proteiini
      7,7 g
    • Suola
      0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Lämmitä maito 37-asteiseksi. Murenna hiiva ja liuota se maidon joukkoon. Sekoita puolet jauhoista maidon joukkoon. Sekoita joukkoon myös olut. Peitä kulho kelmulla ja anna juuren hapantua huoneenlämmössä yön yli.
    2. Sekoita loput jauhot ja suola taikinaa. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Sekoita keltuaiset taikinaan.
    3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti nostellen taikinaan.
    4. Paista blinit kirkastetussa voissa tai voi-öljyseoksessa blinipannulla kullankeltaisiksi. Kääntele blinejä paistamisen aikana muutaman kerran. Tarjoa blinit erilaisten täytteiden kanssa.
    Blinitaikina säilyy jääkaapissa pari vuorokautta. Lisää keltuainen, suola ja valkuaisvaahto vasta juuri ennen paistamista. Voit paistaa taikinasta myös pieniä blinejä ohukaispannulla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
      Hinta 0,25/kpl
      5,00/kg
    • Virtasalmen Viljatuote gluteeniton tattarilese 250g
      Hinta 2,99/kpl
      11,96/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,85/kpl
      1,85/kg
    • Karhu Tumma I olut 2,8% 0,33l
      Hinta 1,45/kpl
      3,94/l
      Vain nouto
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Jokilaakson Juusto kirkastettu voi 200g
      Hinta 4,19/kpl
      20,95/kg
    • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
      Hinta 0,59/kpl
      2,95/l
    • Pirkka kevytmaito 5dl
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/l
    • Viljatuote Suomalainen Tattarijauho 500g gluteeniton
      Hinta 3,45/kpl
      6,90/kg
    • Myllyn Paras Tattarijauho 1 kg
      Hinta 5,39/kpl
      5,39/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,39/kpl
      1,70/kg
    • Aura Tumma lager 5,2% 0,5 tlk
      Hinta 3,59/kpl
      6,88/l
      Vain nouto
    • Velko Kozel Dark 3,8% 0,33l 6-pack
      Etuhinta 9,96/kpl
      4,58/l
      norm. 11,04/kpl (5,12/l)
      Vain nouto
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,59/kpl
      3,90/kg
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (139 arviota)

    • Heli
      2 kuukautta sitten
      Korvasin tattarijauhot spelttijauhoilla. Sopivat myös mainiosti.
    • Noora
      2 vuotta sitten
      Olut lisätään vasta taikinan kohottamiseen jälkeen, muuten se varsinkin kylmänä tappaa hiivan
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Blinitaikina säilyy hyvin jääkaapissa, Valkuaiset kannattaa lisätä taikinaan, kun on aikeissa paistaa blinejä, niin massa pysyy kuohkeana.
    • Eeaa
      4 vuotta sitten
      Jos blinejä ei halua paitaa heti aamulla, niin voiko taikinaa säilyttää jääkaapissa. Tässä tapauksessa lisätäänkö valkuaiset vasta juuri ennen paistoa?