Blinitaikina
Blinitaikina saa tyypillisen makunsa, kun juuren annetaan hapantua yön yli. Olut tuo maukkautta taikinaan. Noin 0,50€/annos.*
8 kplyli 60 min168 kcal / annos (85g)
Ainekset
8 kpl
- 2 1/2dlmaitoa
- 15ghiivaa
- 2dltattarijauhoja
- 1 3/4dlvehnäjauhoja
- 2 1/2dlolutta
- 1/4tlsuolaa
- 2kananmunaa
Paistamiseen
- 150gkirkastettua voita
Valmistus
yli 60 min- Lämmitä maito 37-asteiseksi. Murenna hiiva ja liuota se maidon joukkoon. Sekoita puolet jauhoista maidon joukkoon. Sekoita joukkoon myös olut. Peitä kulho kelmulla ja anna juuren hapantua huoneenlämmössä yön yli.
- Sekoita loput jauhot ja suola taikinaa. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Sekoita keltuaiset taikinaan.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti nostellen taikinaan.
- Paista blinit kirkastetussa voissa tai voi-öljyseoksessa blinipannulla kullankeltaisiksi. Kääntele blinejä paistamisen aikana muutaman kerran.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit paistaa pieniä blinejä ohukaispannulla (n. 32 kpl). *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Teemat
Ravintosisältö per annos 85g100 g
- 168 kcal703 kJ
- Proteiinia 4,71 g
- Hiilihydraatteja17,1 g
- Rasvaa8,33 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Tämä ei muuten ole venäläinen blin, vaan suomalainen pannukakkuversio.
Blinitaikina säilyy hyvin jääkaapissa, Valkuaiset kannattaa lisätä taikinaan, kun on aikeissa paistaa blinejä, niin massa pysyy kuohkeana.
Jos blinejä ei halua paitaa heti aamulla, niin voiko taikinaa säilyttää jääkaapissa. Tässä tapauksessa lisätäänkö valkuaiset vasta juuri ennen paistoa?