BlinitaikinaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Blinitaikina

Blinitaikina saa tyypillisen makunsa, kun juuren annetaan hapantua yön yli. Olut tuo maukkautta taikinaan.

  • 8 kpl
  • yli 60 min
  • 168 kcal / annos (85g)

Ainekset

8 kpl
    • 2 1/2dlmaitoa
    • 15ghiivaa
    • 2dltattarijauhoja
    • 1 3/4dlvehnäjauhoja
    • 2 1/2dlolutta
    • 1/4tlsuolaa
    • 2kananmunaa

Paistamiseen

    • 150gArla Lempi kirkastettua voita

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito 37-asteiseksi. Murenna hiiva ja liouta se maidon joukkoon. Sekoita puolet jauhoista maidon joukkoon. Sekoita joukkoon myös olut. Peitä kulho kelmulla ja anna juuren hapantua huoneenlämmössä yön yli.
  2. Sekoita loput jauhot ja suola taikinaa. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Sekoita keltuaiset taikinaan.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti nostellen taikinaan.
  4. Paista blinit kirkastetussa voissa tai voi-öljyseoksessa blinipannulla kullankeltaisiksi. Kääntele blinejä paistamisen aikana muutaman kerran.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit paistaa pieniä blinejä ohukaispannulla (n. 32 kpl) tai muurikassa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 85g100 g

  • 168 kcal703 kJ
  • Proteiinia4,71 g
  • Hiilihydraatteja17,1 g
  • Rasvaa8,33 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 39 arvostelua