Blinitaikina Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Blinitaikina

  • Annosmäärä8 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Tällä ohjeella valmistuvat parhaat blinit. Täydellisten blinien salaisuus on rauhassa yön yli tekeytynyt taikina.

    Ainekset

    8 kpl
    2 1/2 dl
     
    maitoa
    tai
    15 g
     
    hiivaa
    tai
    2 dl
     
    tattarijauhoja
    tai
    1 3/4 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    2 1/2 dl
     
    olutta
    tai
    1/4 tl
     
    suolaa
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai

    Paistamiseen

    150 g
     
    kirkastettua voita
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 514 kJ / 362 kcal
    Rasva
    24,7 g
    josta tyydyttynyttä
    15 g
    Hiilihydraatit
    24,6 g
    josta sokereita
    3,6 g
    Proteiini
    7,7 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Lämmitä maito 37-asteiseksi. Murenna hiiva ja liuota se maidon joukkoon. Sekoita puolet jauhoista maidon joukkoon. Sekoita joukkoon myös olut. Peitä kulho kelmulla ja anna juuren hapantua huoneenlämmössä yön yli.

    Sekoita loput jauhot ja suola taikinaa. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Sekoita keltuaiset taikinaan.

    Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti nostellen taikinaan.

    Paista blinit kirkastetussa voissa tai voi-öljyseoksessa blinipannulla kullankeltaisiksi. Kääntele blinejä paistamisen aikana muutaman kerran. Tarjoa blinit erilaisten täytteiden kanssa.

    Blinitaikina säilyy jääkaapissa pari vuorokautta. Lisää keltuainen, suola ja valkuaisvaahto vasta juuri ennen paistamista. Voit paistaa taikinasta myös pieniä blinejä ohukaispannulla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka kevytmaito 5dl
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/l
    • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
      Hinta 0,27/kpl
      5,40/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 2,09/kpl
      2,09/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
      Hinta 0,95/kpl
      0,95/l
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
      Hinta 1,69/kpl
      1,13/l
    • Myllyn Paras Tattarijauho 1 kg
      Hinta 5,39/kpl
      5,39/kg
    • Virtasalmen Viljatuote gluteeniton tattarilese 250g
      Hinta 2,99/kpl
      11,96/kg
    • Plussa-etu −14 %
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,79/kpl
      0,90/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (1,05/kg)
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,55/kpl
      1,78/kg
    • Budejovicky Budvar Dark lager olut 4,7% 0,5 l
      Hinta 4,09/kpl
      7,98/l
      Vain nouto
    • Karhu Tumma I olut 2,8% 0,33l
      Hinta 1,45/kpl
      3,94/l
      Vain nouto
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Jokilaakson Juusto kirkastettu voi 200g
      Hinta 4,15/kpl
      20,75/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (128 arviota)

    • Noora
      11 kuukautta sitten
      Olut lisätään vasta taikinan kohottamiseen jälkeen, muuten se varsinkin kylmänä tappaa hiivan
    • Ari Paksuniemi
      2 vuotta sitten
      Tämä ei muuten ole venäläinen blin, vaan suomalainen pannukakkuversio.
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Blinitaikina säilyy hyvin jääkaapissa, Valkuaiset kannattaa lisätä taikinaan, kun on aikeissa paistaa blinejä, niin massa pysyy kuohkeana.
    • Eeaa
      3 vuotta sitten
      Jos blinejä ei halua paitaa heti aamulla, niin voiko taikinaa säilyttää jääkaapissa. Tässä tapauksessa lisätäänkö valkuaiset vasta juuri ennen paistoa?