Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
JoulubritaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Joulubrita

Jouluinen britakakku on maustettu inkiväärillä ja kardemummalla. Kirsikat, puolukat ja rosmariininoksa kruunaavat näyttävän kakun. Noin 1,15€/annos.*

Ainekset

10–12 annosta

    Pohja

      • 150gvoita tai leivontamargariinia
      • 1 1/2dlsokeria
      • 4kananmunan keltuaista
      • 2dlvehnäjauhoja
      • 2tlleivinjauhetta
      • 1tlkardemummaa
      • 1 1/2dlmaitoa

    Marenki

      • 4kananmunan valkuaista
      • 2dlsokeria

    Täyte

    Lisäksi

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, inkivääri ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan.
    2. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.
    3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle.
    4. Paista 175 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja marengin pinta vaaleanruskea. Anna torttulevyn jäähtyä ja leikkaa se terävällä veitsellä puoliksi. Irrota varovasti paistopaperi.
    5. Ota puolukat ja kirsikat sulamaan. Marjat saavat jäädä kohmeisiksi. Leikkaa kirsikat puoliksi.
    6. Vatkaa kermat vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
    7. Nosta toinen torttulevy tarjoiluvadille. Notkista rommi-kirsikkamarmeladi ja levitä siitä puolet levylle. Levitä päälle myös puolet kerma-rahkasta ja puolet puolukoista (3/4 dl). Nosta toinen torttulevy päälle. Levitä pinnalle loppu marmeladi ja kerma-rahka. Koristele kirsikoilla, tomusokerissa pyöritellyillä puolukoilla ja rosmariinin oksilla. Tarjoa heti.

    Tiesitkö että...

    Kokeile britakakkuun mielesi mukaan erilaisia hilloja ja marmeladeja sekä sesongin hedelmiä ja marjoja. Pohjalevyn voi pakastaa ja täyttää jäisenä. Tällöin pohjalevyjä on helpompi käsitellä ja torttu pysyy raikkaana pidempään. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

    Kategoriat

    Kommentoi

    Arvosana reseptille62 arvostelua