JoulubritaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Joulubrita

  • Annosmäärä10–12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Jouluinen britakakku on maustettu inkiväärillä ja kardemummalla. Kirsikat, puolukat ja rosmariininoksa kruunaavat näyttävän kakun.

    Ainekset

    10–12 annosta

    Pohja

    150 g
     
    voita tai leivontamargariinia
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    4
     
    kananmunan keltuaista
    tai
    2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    tai
    1 tl
     
    kardemummaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    maitoa
    tai

    Marenki

    4
     
    kananmunan valkuaista
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai

    Täyte

    2 tlk (à 2 dl)
     
    tai
    1 prk (250 g)
     
    tai
    1 rkl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    tai

    Lisäksi

    1 1/2 dl
     
    tai
    1 pkt (250 g)
     
    tai
    1 prk (280 g)
     
    tai
     
    tomusokeria
    tai
     
    rosmariininoksia
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    924 kJ / 220 kcal
    Rasva
    10,5 g
    josta tyydyttynyttä
    5,9 g
    Hiilihydraatit
    26,4 g
    josta sokereita
    21,7 g
    Proteiini
    4,9 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, inkivääri ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan.

    Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.

    Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle.

    Paista 175 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja marengin pinta vaaleanruskea. Anna torttulevyn jäähtyä ja leikkaa se terävällä veitsellä puoliksi. Irrota varovasti paistopaperi.

    Ota puolukat ja kirsikat sulamaan. Marjat saavat jäädä kohmeisiksi. Leikkaa kirsikat puoliksi.

    Vatkaa kermat vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

    Nosta toinen torttulevy tarjoiluvadille. Notkista rommi-kirsikkamarmeladi ja levitä siitä puolet levylle. Levitä päälle myös puolet kerma-rahkasta ja puolet puolukoista (3/4 dl). Nosta toinen torttulevy päälle. Levitä pinnalle loppu marmeladi ja kerma-rahka. Koristele kirsikoilla, tomusokerissa pyöritellyillä puolukoilla ja rosmariinin oksilla. Tarjoa heti.

    Kokeile britakakkuun mielesi mukaan erilaisia hilloja ja marmeladeja sekä sesongin hedelmiä ja marjoja. Pohjalevyn voi pakastaa ja täyttää jäisenä. Tällöin pohjalevyjä on helpompi käsitellä ja torttu pysyy raikkaana pidempään.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta