• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Broileri-banaanikebakot

Broileri-banaanikebakot
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 133 kcal / 100 g

Ainekset

4-5 annosta
    • 2(350 g)banaania
    • 500gbroilerin jauhelihaa
    • 2tlsuolaa
    • 2tlcurrya
    • 2tlgaram masala -maustesekoitusta

Pinnalle

    • 1dlseesaminsiemeniä

Lisäksi

    • 12puista varrastikkua
    • 1limetti

Valmistus

30 - 60 min
  1. Soseuta kuoritut banaanit haarukalla. Sekoita jauhelihan joukkoon banaanisose, korppujauhot, suola, curry ja maustesekoitus. Anna taikinan levähtää kylmässä kymmenisen minuuttia. Laita puiset varrastikut likoamaan kylmään veteen.
  2. Jaa taikina kolmeen osaan ja leivo jokaisesta kostutetuin käsin tanko. Jaa tangot neljään osaan ja pujota varrastikkuihin.
  3. Aseta kebakot leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele kebakkojen pinnalle kauttaaltaan seesaminsiemeniä. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
  4. Leikkaa limetti 12 ohueksi lohkoksi ja pujota ne varrastikkujen päihin. Pöydässä jokainen ruokailija voi itse puristaa kebakoille limetinmehua mausteeksi.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 133 kcal556 kJ
  • Proteiinia9,41 g
  • Hiilihydraatteja7,4 g
  • Rasvaa7,84 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua