• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Broileri-parsakaalivuoka

Broileri-parsakaalivuoka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 77,8 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1rs(n. 500 g)Pirkka hunajamarinoituja broilerin fileepihvejä
    • 300gparsakaalia

Kuorrutus

    • 1sipuli
    • 1rs(200 g)Pirkka herkkusieniä
    • 1rklöljyä
    • 2rklvehnäjauhoja
    • 3dlvettä
    • 1kasvisliemikuutio
    • 1tlsoijaa
    • 1/4tlmustapippuria
    • ripausvalkopippuria
    • 1/2tlkuivattua timjamia tai muutama oksa tuoretta
    • 1dlkermaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pyyhi broilereista ylimääräinen marinadi pois ja pane pihvit voideltuun uunivuokaan.
  2. Leikkaa parsakaalit sopiviksi paloiksi ja kiehauta niitä pari minuuttia kattilassa suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja levitä vuokaan broileripihvien päälle.
  3. Kuori ja silppua sipuli, puhdista ja viipaloi herkkusienet. Paista sipuli ja sienet öljyssä paistinpannussa. Ripottele päälle vehnäjauhot ja kaada joukkoon vesi. Sekoita tasaiseksi ja murustele joukkoon kasvisliemikuutio. Lisää muut mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia ja pyöristä maku kermalla.
  4. Kaada herkkusienikuorrutus vuokaan ja kypsennä sitä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa lisäksi riisiä tai pastaa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 77,8 kcal326 kJ
  • Proteiinia7,98 g
  • Hiilihydraatteja3,34 g
  • Rasvaa3,28 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 19 arvostelua