• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Juustopiirakka ja parmankinkkusalaatti

Juustopiirakka ja parmankinkkusalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 8 annosta
  • yli 60 min
  • 412 kcal / annos (200g)

Ainekset

n. 8 annosta

Pohja

Täyte

    • 3kananmunaa
    • 3dlmaitoa
    • n. 250gValio punaleima-emmentaljuustoraastetta
    • 1/2tlmustapippuria
    • ripaussuolaa

Salaatti

Valmistus

yli 60 min
  1. Kauli sulanut taikina jauhotetulla leivinpöydällä pyöreäksi levyksi. Nosta levy kaulimen avulla piirakkavuokaan (halkaisija 28-30 cm). Painele taikinalevy vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele taikina haarukalla ja esipaista pohjaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
  2. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon maito ja juustoraaste. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
  3. Levitä esipaistetulle pohjalle juusto-munaseos. Jatka paistamista uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin ruskean värin.
  4. Sekoita oliiviöljy, viinietikka, hunaja ja mausteet. Leikkaa paprika pieniksi suikaleiksi ja hienonna huuhdotut lehtisellerit. Sekoita vihannekset öljy-viinietikkakastikkeeseen ja anna marinoitua noin 15 minuuttia. Kuori, halkaise ja viipaloi päärynä.
  5. Levitä vähän jäähtyneen piirakan päälle salaattisekoitus, marinadista nostetut vihannekset sekä päärynä- ja parmankinkkuviipaleet. Koristele lehtisellerin lehdillä.

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 412 kcal1 730 kJ
  • Proteiinia18 g
  • Hiilihydraatteja25 g
  • Rasvaa27 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3