Huli huli -kana
Havaijilaisen Huli huli -kanan makean suolainen marinadi mureuttaa broilerin. Grillaa lisäkkeeksi varhaiskaalia ja tuoretta ananasta.
3-4 annostayli 60 min
Ainekset
3-4 annosta
- 1rs(340 g)Pirkka kanan ohutleikkeitä, maustamaton
Marinadi
- 1/2rkltuoretta inkivääriä raastettuna
- 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1/4dlketsuppia
- 1/2dlananasmehua
- 1/2rklruokosokeria
- n. 1/2tlsuolaa
- ripauschilijauhetta
Lisäksi
- 1/2(550 g)varhaiskaalia
- 1/2(700 g)tuoretta ananasta
- 2rklpaahdettua seesamiöljyä tai rypsiöljyä
Lisäksi
- 2(50 g)kevätsipulinvartta hienonnettuna
Valmistus
yli 60 min- Mittaa marinadin ainekset kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia. Jäähdytä marinadi. Sekoita broilerit marinadin joukkoon ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia ennen grillausta.
- Nosta broilerit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistamista.
- Leikkaa puolikas kaali neljäksi lohkoksi. Kuori ananas ja leikkaa se ohuiksi lohkoiksi. Poista lohkoista halutessasi kova keskiosa.
- Sekoita öljyyn chilimausteseos. Voitele kaalinlohkot ja ananaslohkot kevyesti öljyllä ja grillaa välillä käännellen, kunnes kaalit ja ananakset vähän pehmenevät ja saavat kauniin paistovärin. Asettele grillatut kaalit ja ananakset tarjoiluvadille ja ripottele päälle hienonnettua kevätsipulia.
- Valuta ylimääräinen marinadi pois broilereista ja grillaa kypsiksi. Tarjoa huli huli -kana grillatun kaalin ja ananaksen kanssa.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi