• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Jjamppong eli tulinen kala-nuudelikeittoReseptin teki kumppani

Jjamppong eli tulinen kala-nuudelikeitto

Jjamppong eli tulinen kala-nuudelikeitto on yksi korealaisen keittiön herkuista. Suomalaisittain jjamppong valmistuu näppärästi esimerkiksi siiasta.

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta
    • 1sipuli
    • 100gkesäkurpitsaa
    • 100gsiitakesieniä
    • 200gkaalia
    • 200gramen nuudeleita
    • 2rklruokaöljyä
    • 1rklchilihiutaleita
    • 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
    • 1tlraastettua inkivääriä
    • 1rklriisiviinietikkaa
    • 2rklPirkka soijakastiketta
    • 1lvettä
    • 300gvenussimpukoita
    • 400gvaaleaa kalafilettä (esim. siika)
    • suolaa
    • mustapippuria
    • 4kevätsipulia hienonnettuna
    • Gochujang-chilitahnaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori ja viipaloi sipuli. Paloittele kesäkurpitsat, leikkaa siitakesienet viipaleiksi ja kaali ohuiksi suikaleiksi.
  2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä.
  3. Kuumenna kattilassa öljy ja freesaa siinä chilihiutaleita, valkosipulia ja inkivääriä muutaman minuutin ajan. Lisää sipuli, kesäkurpitsa, siitakesienet ja kaali ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää kattilaan riisiviinietikka, soijakastike ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla noin 10 minuuttia. Lisää kattilaan venussimpukat ja paloiteltu kala. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Jaa nuudelit kulhoihin ja kauho päälle keittoa. Viimeistele annokset hienonnetulla kevätsipulilla. Tarjoile höyryävän kuumana ja kata pöytämausteeksi korealaista chilitahnaa gochujangia.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua