Jjamppong eli tulinen kala-nuudelikeitto
Jjamppong eli tulinen kala-nuudelikeitto on yksi korealaisen keittiön herkuista. Suomalaisittain jjamppong valmistuu näppärästi esimerkiksi siiasta.
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 1sipuli
- 100gkesäkurpitsaa
- 100gsiitakesieniä
- 200gkaalia
- 200gramen nuudeleita
- 2rklrypsiöljyä
- 1rklchilihiutaleita
- 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1tlraastettua inkivääriä
- 1rklriisiviinietikkaa
- 2rklPirkka soijakastiketta
- 1lvettä
- 300gVenussimpukoita
- 400gvaaleaa kalafilettä (esim. siika)
- suolaa
- mustapippuria
- 4kevätsipulia hienonnettuna
- Gochujang-chilitahnaa
Valmistus
alle 30 min- Kuori ja viipaloi sipuli. Paloittele kesäkurpitsat, leikkaa siitakesienet viipaleiksi ja kaali ohuiksi suikaleiksi.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä.
- Kuumenna kattilassa öljy ja freesaa siinä chilihiutaleita, valkosipulia ja inkivääriä muutaman minuutin ajan. Lisää sipuli, kesäkurpitsa, siitakesienet ja kaali ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää kattilaan riisiviinietikka, soijakastike ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla noin 10 minuuttia. Lisää kattilaan venussimpukat ja paloiteltu kala. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Jaa nuudelit kulhoihin ja kauho päälle keittoa. Viimeistele annokset hienonnetulla kevätsipulilla. Tarjoile höyryävän kuumana ja kata pöytämausteeksi korealaista chilitahnaa gochujangia.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi